Mulla on just nyt vähän kiire elämässä. Kiire tarkoittaa ohimenevää blogin laiminlyömistä. Sitä, ettei parhaita tarinoita ehdi jakaa ihan tuoreina. Esimerkiksi meidän kanarouvat. Tai tytöt, niinkuin meillä tykätään näitä kukottomia hupakoita kutsua, olisivat ansainneet postauksen jos toisenkin.
Ei jutun juttua. Sanotaan nyt kuitenkin, että kyllä ne ovat takapihalla olleet kesäkuun 1. päivästä. Kulta, Elsa II, Hjördis ja Late. Aluksi ei ollut kyllä Latea vaan oli Rambo. Late oli viime vuoden se kesy linssilude, jota ei noudettaessa nukkuvista kanoista löytynyt, mutta kun kuukausi jälkeen saimme viestin, että haluatteko tulla hakemaan, Late on löytynyt, se on juuri hautonut 2 tipua ja yrittää ottaa herodesmaiseen tyyliin kaikki muut tiput hengiltä. Jos meillä olisi rauhallisempaa.
Pakkohan oli Late kotia hakea ja Rampo lähti vaihtoon, se kun oli juuri päättänyt aloittaa hautomisen. Samaa hommaa on kovin sinnikkäästi tehnyt myös kuvassa oleva Kulta.
Sen minä vaan sanon, että kyllä kanan hautomisvietti on mahdoton!
Kiire, se tarkoittaa myös nopeita arkiruokia.
Näppärä, helppo ja loputtoman muuntautumiskykyinen on tietenkin uunimunakas eli frittata. Se nielaisee syliinsä kyllä niin kasvisten kuin leikkeleiden ja juustojenkin jämät. Kaikki mitä kaapissa löytyy.
Tämän kertainen frittata on kreikkalaishenkinen. Tomaattia, paprikaa, punasipulia ja fetaa. Oi nam sanon minä.
Reseptin tähän frittataani löydät klikkaamalla Apetinan sivulle. Poiketkaahan reseptin perässä. Sieltä löytyy myös monta muuta inspiroivaa reseptiä.
Nautitaan kananmunista, kaupasta tai oman kanan kopista!
Kaupallisessa yhteistyössä Apetina
Munakkaat on kyllä pelastanut monta kiireistä päivää. Ja tosiaan, niihin saa aika kiitettävästi piilotettua kaikenlaista :)
VastaaPoistaJa myös meidän lapset tykkää. Tai no, aika vähillä täytteillä mennään.
PoistaTää sopis kyllä munkin arkeen oikein hyvin!
VastaaPoistaPerusfrittata. Tuunaa omaksi!
PoistaHarmillista että aiemmin kivan blogin reseptit ovat nykyään lähes kaikki linkin takana, jää lukematta ja ärsyttää.
VastaaPoistaNo ärsytystä en toki halua tuottaa! En vain jaksa ymmärtää, onko se suuri vaiva jos resepti on klikkauksen päässä. Sanottakoon, että mulle ei kyllä klikkauksien mukaan makseta, vaikka nämä Apetina reseptit esimerkiksi ovat tosiaan ihan palkallista työtä ja olen ylpeä siitä, että mun reseptit ja kuvat on valittu mukaan kansainväliselle sivustolle.
PoistaEn osaa itse suhtautua kaupallisuuteen niin kamalana mörkönä, kun en kuitenkaan muutenkaan missään omavaraistaloudessa (munista huolimatta) elä. Itse selaan ilolla aina kaikki kaupassa jaettavat reseptilehdykkeet ja muut Pirkat ja yhteishyvät.
Mutta meitä on monenlaisia, ja suotakoon kaikille omat ratkaisunsa.
Toivottavasti arvostat vaikka sitä, että en ole halunnut sivuilleni mitään vaihtuvia mainosbannereita.
Surullinen tietysti olen, jos en enää ole kiva. :(
Paistetut munat ja munakkaat ovat meidänkin kiireruokaa parhaimmillaan. Niin helposti muunneltavissakin. Ja sitten muutama sana, teidän ihanista rouvista. On ne vaan niin kiehtovia tapauksia. Asumme rivitalossa ja haluaisin niiiin kanarouvia pihallemme, mutta mahdoton ajatus. Punaista tupaakaan ei minulle ole suotu, mutta onneksi voin fiilistellä muiden kotkotuksista <3
VastaaPoistaEi sitä koskaan tiedä, koska unelmat toteutuu, tai elämä heittää uuteen suuntaan. Yhtäkkiä oottekin kanoille sopivan talon omistajia.
PoistaAntti ei vaan suostu kanoihin tontilla. Olen kysynyt ainaki puoli kertaa.
VastaaPoistaMun vika, mun vika. Säikähditte niin niitä keväisiä kuoppia meidän pihassa. Kuopan voi aina täyttää mullalla. Teillä olis kyllä perfect kanapiha. Sun pitäis kyllä näköjään ensin itte puhua ittes ympäri....
PoistaFrittatat ovat suosittuja meilläkin! Sopivat jääkaapintyhjennyksene erinomaisesti
VastaaPoistajes juuri näin! Munia pitää AINA olla kotona.
PoistaMinä olen ehdottanut enemmän kuin puoli kertaa kanoja meidän pihalle, mutta vastaanotto ei oo ollu kovin hyvä. Ja ihan silleen semisti ymmärrän, kun reissuja kuitenkin on niin pian meidän pitäisi ottaa pihanhoitajan lisäksi kananhoitaja. Kalliita munia :D
PoistaPerinteistä torstai-ruokaa; torstaisin on voimat vähimmillään ja jääkaappi tyhjimmillään.
VastaaPoistaMielenkiintoinen viikkorytmi....mutta olet niin oikeassa!
PoistaKanoja! Toi on kyllä lähiruokaa parhaimmillaan kun omien kanojen munista saa tehtyä ruokaa.
VastaaPoistaSe on Minni oikein lähikananmunarakkautta!
PoistaOmat luomumunat;ihanaa.Ja Kulta,oikea kaunotar:)
VastaaPoistaMaitotytön antama nimi. Tulee ilmeisesti tuosta hyvin selvärajaisesta kultaisesta kauluksesta. ( Tai ruosteenvärisestä, riippuen katsooko väsähtäneen vanhemman vai 5-vuotiaan raikkain silmin!
PoistaReseptissä luki:
VastaaPoista0,5 rkl punainen paprika kuutioituna
0,5 rkl vihreä paprika kuutioituna
6 rkl munaa
Nuo vähän epäillen vielä uskoin, että paprikakuutioita puoli ruokalusikallista per väri, mutta 6 rkl munaa on kyllä munaa...
Olen myös samaa mieltä kuin joku tuossa jo aiemmin, että ennen niin loistava blogi, jota on lukenut enemmän tekstin vuoksi kuin ohjeiden, on muuttunut viittauksiksi milloin Pirkan milloin jonkin muun kaupallisen toimijan sivuille. Ymmärrän kirjoittajaa, joka varmaan mielellään on laajentanut harrastustaan, ja ymmärrän myös kaupallisia toimijoita, jotka varmaan mielihyvin ottavat vastaan tekstejä hyvältä ja asiantuntevalta kirjoittajalta. Mutta lukijalle harmi, koska hyviä blogeja on todella harvassa.
Kiitos paljon. Mistähän nuo ruokalusikalliset ovat sinne eksyneet? Paprikoitakin laitoin ihan reilusti puolet. Laitan korjauspyynnön.
PoistaJa kiitos palautteestakin. Entinen loistava blogi. Onhan sekin jo jotakin. :(
Nämä sun kanat on parasta A-luokkaa, mutta tämä taitaa päteä teirän koko porukkaan. Frittatat on ihania viikonloppu aamiaisiin 3
VastaaPoistaNo A-luokan kriteerien täyttyminen voi olla kyseenalaista monella saralla muiden kuin kanojen osalta. Mutta sen voin sanoa, että äänenkäytössä ja kaikenlaisessa metelöinnissä tämä perhe on kyllä lyömätön. Etten sanoisi A+
PoistaMeillä harrastetaan munakkaita joka viikko. Mikään ei ole niin helppo, mutta täyttävä ruoka. Frittataakin tein muutama viikko takaperin, täytteenä sieniä, pinaattia ja vuohenjuustoa, nam!
VastaaPoistaTossa on muuten ihana täytetrio. Todella! Hauskinta näissä onkin, kun eri täytteillä tunnelma vaihtuu täysin.
PoistaTeillä on haudottu sitten kirjaimellisesti Kultamunia. :)
VastaaPoistaNyt muutes Nannaseni otat Instan stories-osio haltuun, tiedän jo etukäteen, että sun postaukset olisivat timanttia. Tuli mieleen tosta kiireestä, niitä ehkä ehtisi tehdä myös kiireen keskellä...
Sinäpä sen sanoit Riikka-kulta. Kultamunia! heh-heh! Täytyy kertoa Maitotytölle.
PoistaHaltuunotot vähän vähissä tällä erää. Missä mua on pidetty? Insta stories...en oo kuullukkaan....
Kaikki kanamunaruoat kelpaa kyllä, nam, nam!
VastaaPoistaKuin myös!
PoistaHaha, mahtavat nimet teidän tipuilla :D olisi kyllä aika luksusta saada munia omilta kanoilta, en vaan tiedä hyväksyisikö meillä naapurit tai talonyhtiö jos kyhäisin kanalan takapihalle..
VastaaPoistaKomppaan muuten Riikkaa noissa Instan Storyissä!!
Muista vain rekisteröityä ensin siipikarjatilalliseksi....
PoistaSiskolla on kesäkanoja ekaa vuotta (jotka kyllä jäävätkin talveksi, heh), ja olen häneltä saanut noita ihania munia <3 Mitä herkkua!
VastaaPoista-Heidi
http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/
Joo, se väri ja keltuaisen koko...
PoistaFrittatat ja tortillat ja munakkaat pelastavat kyllä todellakin kiireessä, munia pitää aina olla kaapissa, kun ei oo kerran omia kanoja :D
VastaaPoistaKuulutko muuten jengiin jonka munat ovat jääkaapissa vai huoneenlämmössä. Täällä mennään huoneenlämmöllä.
PoistaVoi vitsi, on varmasti eri hyvä frittata kun sen tekee oman kanan munista! On se kyllä muutenkin sairaan hyvää!
VastaaPoistaNo on se ainakin astetta rakkampi frittata!
Poistamäkin haluan oman actionhero-kanalegioonan :-)
VastaaPoistaäläkä huoli - mahtava blogi sä olet yhä nykyäänkin <3
Sulla olis varmaan jengissä ainakin MR.T Ja Hulk...kanoja, joilta löytyy munaa!
PoistaMuna on parhautta. Ei mulla muuta :D
VastaaPoistaNYT Terhi!!!!! :D
Poista