About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 9. kesäkuuta 2016

RUOKAVERSTAS FOOD SUMMITISSA


Kevään ruokaverstas-urakka huipentuu ensi viikolla  SEINÄJOKI FOOD BUSINESS SUMMIT'issa 14-15.6. Ruokatuottajien, -jalostajien ja -teknologioiden asiantuntijatapahtuma saa kylkeensä keskiviikkona  Makutrilogian viimeisen verstaan. Vaikka verstas on Food Summitin kyljessä, se on edelleen kaikelle kansalle avoin, maksuton tapahtuma, vain ilmoittautuminen riittää. Ja niitä otetaan vastaan maanantaihin 13.6 asti.


Tarjolla on sitäpaitsi harvinaista herkkua. Meillä on keynote-puhujana fysikaalisen kemian tohtori Juan Carlos Arboleya, joka toimii tällä hetkellä apulaisprofessorina ja tutkimusjohtajana Baskimaan kulinaarisessa keskuksessa. Hän on myös kansainvälisen International Journal of Gastronomy and Food Science - julkaisun päätoimittaja. Hän on tehnyt aktiivista yhteistyössä keittiömestareiden kanssa mm. Akellare, Arzak ja Mugaritz-ravintoloissa. 

Tarjolla siis todella ainutkertainen luento keittiömestareiden ja tutkijan välisestä yhteistyöstä.

Pakko laittaa, tähän väliin, #mäenkestä...mitkä pari päivää tulossa; meidän Moniaistinen huippuruokaverstas ja keynote-puhuja ja edellisenä päivänä seminaarissa aion käydä kuuntelemassa ainakin myös esim. Keynote Bruce Oreck: Entrepreneurship in the Digital World: Disruption, Transparency and the Supremacy of Customer Experience. 

Illalla luvassa moniaistinen illallinen, jonne musiikin ja äänimaailman on luonut muusikko, äänitaiteilija Sami Silén ja ruuasta yhdessä Juurella keittiömestareiden kanssa vastaa kevään Seinäjoen valopilkku José  Manuel de Torres Arrillo, niinikään Baskimaan kulinaarisesta keskuksesta.

Ja kaikki tämä mun omassa pikku kaupungissa, jei!

Ruokaverstaissa voi tapahtua mitä vaan. Tässä tilannekuvassa näyttäisi ihan siltä, että kohta saadaan nakkisoppaa...

Ruokaverstaassa maustetaan tällä kertaa siis musiikilla. Sonic seasoning- miten ihana termi. Sami on paikalla tilaisuutta varten luodun äänimaailman kanssa ja sitten katsotaan mitä siitä syntyy.

Viisaita päitä on luotu koko kevät yhteen. Tässä Jose ja Anu.
Ja näissä meidän vertaissa syntyy!

Uskokaa tai älkää, kiinalainen höyryttetty nyytti on täytetty suomalaisella savukalalla....

Kevään toteutuneista ruokaverstaista ja tuloksista voit lukea lisää meidän Ruokaverstas-blogistamme.

Vielä kerkiät mukaan Moniaistiseen Ruokaverstaaseen!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti