About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

maanantai 27. kesäkuuta 2016

K25 - TUKHOLMAN TÄRPPI


Kiitos saamani lehdistötiedotteen, onnistuin eksymään aivan superihanaan lounaspaikkaan ( avoinna kylläkin ilta 9:ään) Tukhoman ydinkeskustassa. 

K25 sijaitsee nimensä mukaisesti Kungsgatan 25:ssa. Se on katutasosta aukeava pitkänomainen tila, josta löytyy 11 erilaista ravintolaa.  Torstain lounasaikaan pöhinä oli melkoinen, istumapaikat riittivät juuri ja juuri, vaikka näytti kylläkin siltä, että  paljon noudettiin myös mukaan.


Alkupäässä löytyi pastapaikkaa, lähiruokahampurilaisia, leipiä ja välimerellistä ruokaa, mutta tunnelma tiivistyi perälle mentäessä. Mikä Foodieheaven! Meksikolaista, sushia, vietnamilaista, kiinalaisia nyyttejä, ihan ärsytti mitä mä näistä valitsen.


Onneksi tällä kertaa mulla ei oikeastaan ollut kuin yksi vaihtoehto. Olin tosiaan saanut lehdistötiedotteen, että Tukholman Farang on muutama viikko sitten aukaissut K25:een riisi-ja nuudelibaarin ja sitä olin siis varta vasten lähtenyt testaamaan ( no en nyt varta vasten Suomesta asti, mutta kerran kun olin Tukholmassa muutenkin).Kaakkoisaasialaiset curry- ja nuudeliruuat ovat inspiroineet Farangin porukkaa kokoamaan kompaktin listan; aamupäivisin curreja ja salaatteja, iltaisin repertuaari laajenee myös keittoihin. Jim Lim sopii kuin nakutettu 250 paikkaisen Food Courtin sykkeeseen. Aurinkoiselta kadulta hämärään, valoin ja kirkkain väripilkkujen rytmittämään ruokataivaaseen astuttua, voi hetken kuvitella oikeasti olevansa iltahämärän tunkoksessa jossakin päin Aasia. Tasokas streetfood on myös kukkaroystävällistä. Tilaamani supermaukas ja täyttävä Mussaman Kurry kevensi kukkaroa 109 kr.Sen verran pöljä olen, etten voinut olla kysymättä viereisen pöytäseurueen teinipojalta, että saanko ottaa kuvan hänen herkullisesta sushistaan. Tytär söi meksikolaista ja antoi sille vielä erikoismaininnan maukkuudesta.

 ...Precis som alla andra håll. Koll På dina värdesakerLämmin suositus kaikille Tukhoman kävijöille. Isommallekin porukalla löytyy ruokaa varmasti jokaisen makuun ja tämä on just tosi hyvä lounaspaikka vaikka päivä Tukholmassa risteilyllä. Jim Lim:stä kovasti suositeltiin myös illalla poikkeamista, täältähän saa ruokajuomaksi myös normialkoholit, että käy ihan illanistumispaikastakin. No, ainakin sulkemisaikaan asti. Ja pic nic eväät puistoon, why not.Olen ihan takuuvarmasti menossa uudestaan. Nyytit, Pho ja meksikolainen nyt on ainakin pakko testata. Ja sushi.


Olis kiva kuulla mitä sä tykkäsit?

2 kommenttia:

  1. Kiitos mainiosta vinkistä! Piipahdamme tällä viikolla Tukholmaan pariksi yöksi matkallamme kesämökille, joten eiköhän tuolla K25 käydä jotain maistelemassa :)

    VastaaPoista