About me
Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.
tiistai 22. syyskuuta 2015
Soijamarinoidut kananmunat
Tunnisteet:
aasialainen,
helppo,
kananmuna,
Keitot
Pienellä vaivalla voi nostaa nuudelikeiton tai salaattiannoksen ihan uudelle levelille. Marinoit nimittäin kananmunat. Törmäsin ohjeeseen tällä viikolla Soppa365 sivustolla ja kokeiltava oli. Käytin sitten kuitenkin Jamie Oliverilta löytynyttä reseptiä, mausteet olivat hiukan eri ja sherryviinietikan ja sokerin sijaan käytettiin miriniä. Kummalla reseptillä vaan on lopputulos varmasti erinomaisen maukas, kunhan muistat riittävän pitkän marinoinnin. Mieluummin yön yli.
Keiton ohjetta en tällä kertaa pistä. Omani haalin kokoon limellä, inkiväärillä ja sitruunalla ryyditetustä kanankeittoliemestä/kanasta, lehtikaalista ja korianterista. Niin, ja tietysti udon-nuudeleista. Soppa-Hanna julkaisi juuri mielettömän näköisen ramenkeitto-ohjeen ja löytyypä omasta blogistanikin erilaisia virityksiä. Muna passaa kaikkiin.
Soijamarinoidut kananmunat
4:lle
4 luomukananmunaa (vaikka Elsan, Äänekkään, Paten ja Laten)
2,5 dl vettä
2 dl vähäsuolaista soijakastiketta
2 rkl miriniä
peukalonkokoinen inkivääripala, kuorittuna ja siivuina
4 tähtianista
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
Keitä kananmunat kiehauttamalla sopivan kokoinen kattilallinen vettä. Laske munat kiehuvaan veteen, ajasta 6 minuuttia, ota pois, huuhtele kylmällä ja laita kylmään veteen jäähtymään.
Munien kiehuessa kiehauta kaikki muuta aineet (vei, soija, mirin ja mausteet). Nosta liemi jäähtymään.
Kuori munat ja kaada liemi munien päälle, sellaisessa astiassa, että peittyvät kokonaan. Voit käyttää myös ehjää minigrippussia. Anna marinoitua 6 h tai yön yli.
Valuta munat ja halkaise pituussuunnassa. Käytä aasialaisiin keittoihin, salaatteihin, wokkeihin tai vaikka leivän päällä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ooh! Soijakastikkeen rakastajalle uutta syötävää, ryhdyn heti keittämään kananmunia.
VastaaPoistaTässä reseptissä on vaikeinta marinointi-ajan odottelu...
PoistaMeeruska teki kesällä mökillä noita munia, mutta ohje oli vähän toisenlainen. Hyviä olivat ja jotenkin sen munan valkuainen kovettui hauskasti marinoinnin tuloksena. T. Mimma-täti
VastaaPoistaTällä mun kokeilemalla reseptillä tuli aika "viismausteisia " varmaan tuon tähtianiksen takia. Soppa 365 momofukumunat on varmaan enempi soijasuolaisia, eli molempiakin kannattaa koittaa.
PoistaMä olen myös tehnyt samantapaista,.mutta viiriäisen munilla. Voisi kokeilla tavsllisinkiin😍kiitos muistutuksesta Nanna
VastaaPoistaDe pitäis vielä kokeilla, ettei kuori munia vaan rikkoo sen kuoren, niin pitäis tulla söpö marmorointi.
PoistaVoi viiriäisenmunA! Ne on söpiksiä!
Ähää tuo ohje on meillä roikkunut tekemättömien herkkujen listalla kohta monta kuukautta. Näyttää niin herkulliselta, jos nyt saisi otettua itsestään niskasta kiinni :)
VastaaPoista