About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

lauantai 22. elokuuta 2015

Riemastuttava mustikkapiirakka


 

Piirakkaa pukkaa, piirakkaa pukkaa. Itseasiassa tämä mustikkapiirakka leivottiin samana päivänä kuin karviaispiirakka ja nautittiin samalla seurueella, samojen rapujuhlien jälkkärinä, vaniljajäätelön kera. Kohdalleni taisi osua harvinainen loistava piirakkapäivä, molemmat piirakat saivat suuren suosion ja  parhaan piirakan äänestys jakautuikin tasaisesti 3-3. Itse en kyennyt suosikkia nimeämään. Kaksi niin erilaista, kuitenkin niin hyvää. Ehkä haluaisin tulla muistetuksi karviaispiiraasta, mustikkapiirakka kun sai ylimääräistä apua jäätelöstä.

Riemastuttavaksi tämän piirakan tekee sen valmistustapa. Voi ja sokeri nimittäin paahdetaan  ensin piirakkavuuassa, ei siis turhia vaahdotuksia ja ennen kaikkea se tuo murupohjaan ihanan paahteisen maun. Törmäsin reseptiin Lempiruokaa -blogissa ja merkkasin sen heti to do - listalle. 



 Riemastuttava ja paahdettu mustikkapiirakka

150 g voita
1 1/2 dl (ruoko)sokeria
4 dl vehnäjauhoja (laitoin puolet täysjyvävehnäjauhoja, suosittelen)
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

täyte

noin 4 dl mustikoita
250 g rahkaa
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Laita sokeri ja kuutioi voi piirakkavuokaan. Sulata 200 asteisessa uunissa ja anna ottaa hiukan väriä. Kannattaa sekoittaa kerran välillä.

Sekoita kuiva-aineet ensin keskenään ja sekoita sitten sulaneen voin ja sokeriseoksen kanssa. Ota 1/4 taikinasta pois. Painele pohjataikina piirakkavuuan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet ja kumoa pohjan päälle. Murustele loppu taikina piiraan päälle. Paista kunnolla kypsäksi, 200 asteessa ainakin 40 minuuttia.


Ehkä ei maailman herkullisin valokuva...mutta kesä, mustikkapiirakka ja paljaat varpaat.
Tässä on nyt aika kiva mustikkapiirakkasuora:

Tämä yllä oleva muruisa versio
Ikisuosikkini pullaversio
sekä maailman nopein ja helpoin kakkutaikinamainen mustikkapiirakka


2 kommenttia:

  1. Menee täälläkin sitten kokeiluun. Kuulostaa jännältä ja makoisalta tuo paahtaminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatti siis linkata tuo vanha postaus faceen! Tämä on kyllä msinio piirakka.

      Poista