About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

tiistai 16. kesäkuuta 2015

Korealaista kanaa grillaten


KFC ei nykyään enää viittaa Kentucky Fried Chickeniin vaan Korean Fried Chickeniin. Korealaiset kananuijat tai siivet ovat ihanan tahmaisia ja sopivasti tulisia ja rapsakoita, mutta hiukan työläitä jos teet ihan alkuperäisohjeistuksella eli uppopaistaen. Nyt tein näitä grillissä, ohje on superhelppo  ja lopputulos antoi aiheen epäillä, että tässä on mun tämän kesän grillausbravuuri.

Atria muisti mua keväällä uutuustuotepaketilla ja siellä oli Atria Jyväbroiler maustamattomia koipi- ja reisipaloja. Siis erikseen koipireisi kahteen palaan leikattuna. Noita reisipaloja näkee paljon amerikkalaisissa resepteissä, joten olin ihan innoissani, että niitä on nyt saatavilla usealtakin valmistajalta. Ovat juuri sopivan mehukkaita tähän reseptiin ja vanha pelkoni, siitä, että koivet jää aina raaoiksi grillissä osoittautui kyllä turhaksi. Ehkäpä grillausmetodit on kehittyneet siitä ajasta kun taistelin nolona pallogrillin hiilien kanssa (ei syty, palaa liian voimakkaasti, ei ole enää tarpeeksi kuuma)ja epäsuoran lämmön käytön oivallus on melkolailla uudistanut koko alan. Kuinka sitä ei ennen tajuttu?

Resepti on muuten oivallinen myös lapsiperheille koska tulinenkastike sekoitetaan palojen päälle vasta lopuksi, lapsille voi jättää siis näppärästi omat naturellit nuijat.Korealaista kanaa grillissä

5 broilerin koipea ja 5 reisipalaa, maustamattomina
2 rkl maissitärkkelystä 
1/2 tl suolaa

Chili-kastike
1 rkl vaaleaa soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
1 rkl seesamöljyä
2 rkl raastettua inkivääriä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 rkl Gochujang korealaista chilitahnaa (löytyyisoista marketeista aasialaistavaroiden joukosta)

2 rkl paahdettuja sesamin siemeniä

Viillä jokaiseen kananpalaa veitsellä pari viiltoa, sekoita suola ja maissitärkkelys kulhossa ja pyörittele kananpalat siinä. Laita jääkaappiin peittämättä 2-8 tunniksi. Kanojen pinta kuivaa, mikä taas rapeuttaa pintaa.

Paista kuumassa grillissä kanoihin hiukan pintaa, älä polta. Paista sitten kanoja miedommalla epäsuoralla lämmöllä kannen alla n. puolituntia, kunnes niistä tuleva neste on kirkasta. Kääntele välillä. Käytin grillissä viime kesänä oppimaani leivinpaperi/folioarkit päällekkäin systeemiä, niin kanannesteet eivät turhaan leimautelleet grilliä. J malttia, kanat kyllä kypsyvät.Sekoita kaikki kastikkeen aineet sekaisin. Toivottavasti käytät juuri Gochujangia, sillä siinä on ihan oma muista chilitahnoista poikkeava maku.

Pyörittele kypsät kananpalat kauttaaltaan chilikastike kulhossa ja lopuksi ripottele päälle kuivalla pannulla paahdetut sesamsiemenet.

Loistosetti tosi helposti. Pääsi Juhannuksen ruokalistalle.Valmistuksessa käytin Atrialta tuotenäytteenä saatuja kananpaloja.

6 kommenttia:

 1. Testaan näitä parhaillaan - kanat menossa grilliin. Kastikkeen sekoitin ja mukava poltto suun yläosassa parhaillaan, kun maistelin. Tiedätkö, pitääkö gochujang säilyttää jääkaapissa avaamisen jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä oletan ja itse säilytän jääkaapissa.

   Poista
 2. Näistä tuli ihania, kiitos reseptistä. Sivelin kastikkeen grillauksen loppuvaiheessa ja otin vielä pikaisen pinnan lopuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna. Nämä oli musta järkyn hyviä ja mä oon ollu aivan järkyttynyt ettei kukaan oo edes kommentoinu. Sulla on kyllä reseptisilmä! ;)

   Poista
 3. Mun silmä ei pettänyt taaskaan. Näitä tulee vielä taatusti tehtyä monet kerrat

  VastaaPoista
 4. Hyvännnäköistä, mutta ei tällä kyllä ole mitään tekemistä korean fried chickenin kanssa, joka nimenomaan on tarkoitus uppopaistaa kahteen kertaan.

  VastaaPoista