About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

tiistai 27. tammikuuta 2015

Paahdettu vuohenjuusto-salaatti


Jotenkin en ollut ajatellut postata tätä vuohenjuustosalaattia ollenkaan, se tuntui niin itsestäänselvältä. Meneillään olevan Swiss Diamond-paistinpannuarvonnan  (1.2.2015 saakka) kommenteissa niin moni mainitsi yhdessä kuvissa olleet,  pannulla paistamani vuohenjuustokiekot (ja juuri nyt kun minulla ei oikein ole aikaa valmistaa mitään to do- listani ruokia), että tulin toisiin ajatuksiin. 

Arkistojen suojista löytyi tälläisiä paahdettuja vuohenjuustosalaatteja (ja minä kun ajattelin, että NÄMÄ kuvat ovat huonoja!) sekä kylmä vuohenjuustosalaatti, joka on oikein mainio sekin. Mikään ei voita kuitenkaan kunnon siivua sopivasti pinnasta ruskistettua ja sisältä lämmintä, paksua ja isoa vuohenjuustokiekkoa. 

Ei sitten mikään.

Vuohenjuuston pariutuu ihanasti monen kasviksen kanssa (mieti vaikka munakoisoa!), mutta jotenkin päädyn ymppäämään sen aina samalle lautaselle joka tomaattien (mutta niidenkin tulee olla maukkaita) tai punajuurten kanssa. Punajuuret voi keittää, paahtaa uunissa tai pannulla. Tällä kertaa minulla oli nättejä pieniä, sellaisia munankokoisia punajuuria, kuorin ne ja hauduttelin paistinpannulla voissa, lopuksi suolaa ja pippuria ja hiukan balsamicoa päälle.


Vuohenjuusto on toisinaan tuottanut vaikeuksia siinä, että kuinka siihen saisi  kauniin ja maukkaan pinnan, ilman että se hajoaa käännettäessä tai tarttuu/ sulaa / leviää kiinni alustaansa. Luulen, että alan pikkuhiljaa päästä juonesta kiinni. Tarpeeksi paksu kiekko ja tarpeeksi nopea lämmitys tarpeeksi tehokkaasti. Ravintoloissa se tapahtuu salamanterissa, joka on siis eräänlainen avoin grillivastus, mutta kotona on osoittautunut parhaaksi kunnon ruskistava paistinpannu (Swiss Diamond hoiti homman). Siihen vielä mä lisäisin viime kesäisen herätyksen siitä, että leivinpaperin läpi voi myös ruskistaa, eli leivinpaperinpala pannun pohjalle, pannu melko kuumalle ( nyt sun täytyy tuntea pannus, sveitsiläisen kanssa pärjää kohtuullisella keskilämmöllä) ja sitten  vaan annat kiekkojen ruskistua ensin toiselta ja sitten toiselta puolen.


Paahdettu vuohenjuustosalaatti

1-2 erilaista salaattialajia revittynä pohjalle
paahdettuja punajuurilohkoja,( suolaa, mustapippuria, voita, balsamicoa tai uunissa paahdettuna öljyä)
paahdettuja pecanpähkinöitä
"grillattuja" vuohenjuustokiekkoja, päälle valutettuna hunajaa
kastikkeeksi pirskottelet hiukan  hyvää oliiviöljyä ja balsamicoa.

Oikeasti niin yksinkertaista. Ja niin herkullista.


9 kommenttia:

 1. Yksinkertäistä ja niin herkullista. Kaikki minun suosikki ainekset,

  VastaaPoista
 2. Tämmöinen vuohenjuustosalaatti on nii-in hyvää. :) Itse olen hoksinut ihan samoja niksejä tuon vuohenjuuston paiston kanssa: tarpeeksi kuuma pannu, tilkka öljyä pannulle ja riittävän paksu juustokiekko, jota ei parane mennä turhaan tökkimään paiston aikana (kerran kääntäminen riittää). Alkoipa taas tehdä mieli vuohenjuustoa noita kuvia katsellessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuiohenjuusto on kyllä yksi aikuisiän parhaita ruokalöytöjä!

   Poista
 3. Kiitos tästä paisto-ohjeesta! Jospa nyt kerrankin onnistuisin. Mun kiekot aina vaan leviää ja sulaa läpeensä, eikä niihin mitään paistopintaa tule. Kuumempi pannu lienee siis ratkaisu :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos paistovinkeistä! Mun salaattien päälle on päätynyt tähän mennessä erinäisistä yrityksistä huolimatta vain sulaneita/levinneitä kiekkohirvityksiä :)

  VastaaPoista
 5. Ihan täydellinen pinta, kiitos ohjeista! Jos en arvontaa voita taitaa olla pakko lähteä pannua itse ostamaan :).

  VastaaPoista