About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Hempeämpää kakkua...


Naapurin Janelle tein vuosi sitten kauniin tähtikakun ristiäisiin ja kappas vaan, nyt oli aika tehdä pari 1-vuotiskakkua sunnuntain synttäreille. Janen äiti, SP, on aina täynnä toteuttamista odottavia ideoita ja viimeiseen asti suunniteltuja kokonaisuuksia, mikäs siinä sitten on toteuttaessa. Jää se kuuluisa kakkugooglailukin väliin. Oikeammin SP oli hoitanut jo hommat ja sain viestin käydä Geekkimässä (=geekkihän on Cheek ja sehän laulaa, että "ota, ota mallia, ota, ota mallia...pysyttekö mukana?) Sokeriperhosen upeita kakkuja.

Imitation-mode vaan päälle eli valkoista ja vaaleanpunaista, rusetti ja pilkkuja sekä nimilaatta. Nämä koristelut olivat helposti toteutettavissa (pilkut painoin pienen teräksisen tyllan toisella päällä, mikä tahansa pieni esim. korkki käy) joten ottakaapa kaikki tarvitsevat rohkeasti mallia (siis geekitte), lopputulos on mielestäni kyllä kaunis. Kakun väleissä toistuivat samat värit valkosuklaa-limekermatäytteen ja mansikkakermarahkatäytteen muodossa.


Uskomattomasti SP saa mut joka vuosi uurastamaan myös cake popseja, tälläkin kertaa reilu 70kpl. Edellispäivän sählyporukan tikkarit mukaan lukien taistelin noiden pallukoiden kanssa siis yli 100 kertaa. Eli jos joku teistä nyt sitten tekee näitä ja kokee sen tuskalliseksi niin jos yhtään auttaa niin minä myös! Olen kyllä lukenut monta tarinaa kuinka helppoja nämä on, mutta ei ole kyllä minun todellisuuttani. Toisaalta, on sanottava, että SP:lle muutamia satoja tehneenä, harjoittelu todellakin parantaa onnistumismahdollisuuksia. Edelleenkään kuorrutteeni eivät kyllä ole sileän pyöreitä vaan tuollaisia pyörteisiä. Mutta pääasia, että pysyvät tikun nokassa!

Jos joku kaipaa postausta otsikolla Cake Pops - Mein Kampf voin harkita tutoriaalin tekemistä jossa paljastan tärkeimmät onnistumistekijäni. Erityisen pitkä lista on kuitenkin älä tee näin- kohdassa.

Iloiseksi lopuksi: Janen nimeen kirjaimia tehdessäni huomasin , että olin vahingossa ostanut 2 settiä Upper Case Letters eli isoja kirjaimia ison ja pienen sijasta. Tiedän toki, että Leipurin putiikin maailman paras asiakaspalvelija Mikko olisi ottanut toisen vaihtoon, mutta en nyt jaksa säätää, varsinkin kun olin repinyt molemmat pussit auki. Jos siis joku tarvitsee, lähetän ensimmäiselle kommenteissa asiasta ilmoittaneelle toisen pakkauksen. Ovh. 6 euroa, ja nyt siis postikuluineen veloituksetta.

Toivottavasti tontut kävi kurkkimassa just nyt!

10 kommenttia:

 1. Mitä mitä mitä. Sinustahan on kuoriutumassa todellinen kakkubloggari. Toinen toistaan upeampia pystejä ilmestyy jatkuvasti. Ethän vain ole hylkäämässä meitä ruokabloggareita ja siirtymässä aidan vihreämmälle puolelle leivontaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no en TODELLAKAAN! Menetys reseptikilpailujen maailmalle olisi liian järisyttävä!

   ;D

   Poista
 2. Minä olen kiinnostunut kirjaimista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ok. Saat ne. Laita sähköpostiini osoitteesi. nannablogi(at)yahoo.com

   Poista
 3. Kyllä nyt tuloo kaunista! Yhden kerran tein minäkin kakkupoppeja ihanalle kummitytölleni, eikä kyllä tarvii enää koskaan suostua. Jos mä jotain keittiöhommailua vihaan, niin just sellaista väkertämistä ja kaiken maailman pahanmakuisia ja huonosti käyttäytyviä candy meltsejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule ei voi aatella että tää maailma pyöris niin, että kaikki vain keittelis perunoota, kyllä jonkun pitää näpertää ja väkrätäkkin ja jopa käsitellä tuollaisia epämiellyttäviä aineita! :D

   Poista
 4. Hah nuo cakepopsit! Aina kun teen niitä, niin ne joko a) tipahtaa jo kun laitan ne tikkuun tai b) tippuu viimestään siinä vaiheessa kun kastan niitä kuorrutteeseen. Ja sit kun niitä tökkii johonkin pystyyn niin ne kaatuu koska painopiste on niin ylhäällä. No, ainakin ne yleensä kerää kehuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tapaan nährä jo edellisiltana painajaisia siitä että kumpi on kamalampaa a vai b...

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista