About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

lauantai 1. helmikuuta 2014

Ennakkopeesailua - avokadomunat


Tosi hassu juttu. Söin herkullista avokadoa tänään aamiaiseksi, tarkoituksena nyt kirjoittaa siitä postaus, mutta se siirtyköön ainakin päivällä. Merituuli nimittäin postasi avokadomunista tänään ja minä heti ilahduin, että kappas, noitahan minäkin tein ja postasin...riensin sitten vertailemaan omaa postaustasni ja kuinka ollakkaan, en sitä löytänyt.

Ainakin tunnin yhteensä yritin eri hauilla etsiä ja selasin tekstejä, ei löydy. Lopulta  sitten aloin selata valokuviani ja siellä löytyivät kuvat, helmikuun 14, 2013. Ilmeisesti sitten kuitenkin jäänyt postaamatta. Muistin vain niin elävästi tekemisen, syömisen ja valokuvaamisen, jopa tuorepuristetun mehun, jonka join tämän kanssa, että olin satavarma, että olen ne julkaissut. Onkohan mulla enempikin tälläisiä juttuja?


Tästä kaikesta seuraa se, että en muista tarkasti kuinka nämä valmistin!

Kyseessä on siis halkaistun avokadon siemenkoloon rikottu muna, joka kypsytetään uunissa. Pippuria ainakin näyttää olevan. Viereen paistoin rapeaa pekonia. Avokadon sisällö levitetin tahnamaisesti paahdetun leivän päälle, ja pekonit sitten siihen päälle vähän pienemmäksi repäisten.

Sen muistan, että oman annokseni reseptin löysin Tastespottingista.
Sillä Sipulan reseptistä (ja Kulinaarimurulakin oli näitä tehnyt) voit käydä katsomassa tarkempaa ohjetta, molemmista löytyy myös vähän eri lisukkeet.

Ellen olisi näitä jo tehnyt, niin ihan varmasti Merituulen postaus olisi saanut mut valmistamaan näitä heti sunnuntai-aamiaiselle. Nyt tuli peesattua jo ennakkoon. Mutta varmasti näitä tehdään taas. Inspiroitukaa tekin!14 kommenttia:

 1. No nyt löytyy postaus ;).
  Just tollai mekin ne muna-avokadot syötiin. Leivän päälle vaan! Pekoni lie todella hyvä lisä, sen vois vaikka murustellakin. Ehkä silviisiin seuraavalla kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä juttu todella järkytti mun mielenrauhaa kun etsin sitä postausta...loppu hyvin kaikki hyvin!

   Poista
  2. Tais julkaistua silloin sinne rasvikseen. Koska mäkin muistan nää sulta!

   Poista
  3. voi hallelujaa, kiitos Mari, mä jo luulin olevani höperö.... eli resepti löytyy myös täältä:

   http://www.rasvatieto.fi/blogit/keitti%C3%B6h%C3%B6yryj%C3%A4-kuka-ei-ole-viel%C3%A4-k%C3%A4ytt%C3%A4nyt-avokadoa

   Poista
 2. Huomasin että chilikin voisi sopia....No onneksi se sunkin ohje löytyi ja tätä teen ehdottomasti ihan lähiaikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...juu, eikä mulla oo tässä korianteriakaan, ihme kyllä!

   Poista
 3. Näyttää hyvältä! Tehtiin viikko sitten ihan itte pekonia, saattais sopia tähän kylkeen :)

  VastaaPoista
 4. Tää on ehdottomasti näitä pakko kokeilla juttuja! Sillä sipulin postauksen kohdalla mietin juuri pekonia lisäksi ja sehän saikin tästä vain vahvistusta :)

  VastaaPoista
 5. Joo, siis näitä löytyy koko ajan varsinkin nyt kun kone on täynnä kuvia fiiliksellä "varmasti olen postannut jo tämän" ja sitten huomaan että noup.
  Älyttömän hyvännäköstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiidas. Ihana kuulla, ett en oo ainoa joka aattelee niin syvästi, että luulee jo tehneensä.

   Poista