Voi mikä iisi-biisi ihanan makuinen resepti ystävästämme Rva Fenkolista.
Luulin jo, että olin v
Onneksi suvussamme on sepelvaltimotautia. Ei tarvitse syyttää näitä teinimättöjä.
Mutta kieltämättä ihminen joskus ehkä tarvitsee jotakin tämän suuntaista tuomaan vaihtelua jo vähän kutivoituneemmallekin paletille.
Ainakin tätä paistettujen fenkolien reseptiä oli pakko kokeilla . Ja kannatti. Fenkolin anisuus sopii aivan erinomaisesti yhteen rapsakan kuorrutteen kanssa. Eikä näitä edes friteerattu, kunhan paistoin pannulla.(runsaassa öljyssä....)
Mulla oli vaan yksi fenkoli, joten kun vähän kipuilin pannun lämpötilan kanssa, lopputulos oli taas kerran hiukan tummanpuhuvaa....
Paistetut paneeratut fenkolit
Fenkoli
3 kananmunaa
vehnäjauhoja
korppujauhoja
suolaa
pippuria
Trimmaa fenkolista "varret" tupsuineen pois (voit käyttää salaateissa tai vaikka kalakeitossa) ja leikkaa fenkoli"pallo" neljäksi lohkoksi. Siivuta kukin lohko reilun puolen sentin siivuiksi.
Ja sitten normi panerointi: ota kolme syvää lautasta tms ja laita yhteen vehnäjauhoja, yhteen suolalla ja pippurilla maustetut korppujauhot ja yhteen kevyesti vatkatut munat. Sitten pala kerrallaan kierittele ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten molemmin puolin muniin ja lopuksi kääntele korppujauhoissa ja pistä syrjään odottamaan. Resepti ohjeisti hyvin, että kannattaa ensin rauhassa leivittää kaikkia, muuten sormiin tarttuu sellaiset jauhopallukat joilla sotkee kaikki paikat.
Ja sitten vaan paistat pienissä erissä reilussa öljyssä yht.3-4 minuuttia kutakin erää, molemmin puolin tietysti, talouspaperin kautta liiat rasvat pois ja eikun syömään. Nämä olivat ehdottomasti herkullisia kuumina. Joku mielidippi sopii hyvin ja myös sitruuna, kuten aina näille leivitetyille jutuille. Itse tein aiolia....jokin meni pieleen...ei se kiinnikään leikannut, mutta siitä tuli aivan suunnattoman juoksevaa, maku oli kuitenkin upea onneksi ja natsasi erinomaisesti fenkolin kanssa.
Pikkusen näpräämistä, mutta niiiiiin palkitsevaa. Ja onko kukaan vielä syönyt itseään irti fenkolista? Antakaa hypätä teidänkin ostoskärryihin!
Parempi vähän tumman puhuva kuin ihan vaalean valju sanon minä!
VastaaPoistaFenkoli on tuttu, mutta vielä en ole täysin menettänyt sydäntäni...
No tämä resepti tuo kokonaan uuden puolen fenkolista esiin, kun maku yhdistyy rapsakkuuteen, eli voisit tykätä.
Poistakyllä minäkin niihin olen kovin tykästynyt mutta paneerannut en ole kyllä koskaan. kai niihin sitten tarttuu se paneerauskierros?:) en olis uskonut :)
VastaaPoistamulla oli sama epäilys jauhotuksen tarttumisesta, mutta onnistui todella hyvin, yllättävää kyllä.
PoistaKomppaan Tuslaa, mikään ei ole pahempaa kuin löysä ja vaalea paneeraus.
VastaaPoistaIhana otsikko, tuli hymy huulille - vielä kevätaurinko päälle, niin eihän aamu voi ihanammin alkaa.
Meilläkin vihdoin paistaa!Siitä tulikin mieleeni...pitääkö fenkoli esikasvattaa?...
PoistaSiis kysytkö minulta kaikkien viherpeukalo keskellä kämmentä äidiltä ;-)
PoistaFenkoli on venynyt jääkaapissa jo jonkin aikaa. Käytin sitä vähän katkarapukeittoon, mutta lopusta en ole keksinyt mitään. Tämä paneeraus on hyvä idea, pitää kokeilla. Olen vasta totuttelemassa fenkoliin, sillä aniksen maku ei ole ihan suurimpia suosikkejani.
VastaaPoistaEi mun miehenikään ole tykännyt fenkolista ja nyt se oli aivan, että mitä tämä on, tosi hyvää!
PoistaHauska idea! Pitää laittaa muistiin.
VastaaPoistaJuu, tee sitten kumppaniksi vähän paremmat aiolit kuin mulla!
VastaaPoista"Onko kukaan vielä syönyt itseään irti fenkolista?" Mä en ole vielä syönyt itseäni kiinni fenkoliin... Tosin pakko myöntää, kun ekan kerran en tykännyt niin toiste en ole syönyt. Yrittämättömyydestä tai kiinnostuksenpuutteesta ei voi syyttää, montakin olen hapantanut jääkaappiin!! Meinaan, mutta en sitten kumminkaan saa ruokaan asti. Ehkä seuraavan nahistuneen voin sitten paistaa näin ja lopultakin maistaa uudestaan :)
VastaaPoistaJa nahistuneinahan ne on parhaimmillaan paistettuna.... ;D ...Ihan puppupuhetta, että raaka-aineiden tulisi olla mahdollisimman tuoreita....LOL!
PoistaOikeasti näin käy ittellekkin monet kerrat, ostan raaka-aineita ja havahdun käyttämään vasta sitten kun ne on enää sekunnin päässä syömäkelvottomasta....Järjetöntä....
juu, ehkä sitä fenkolia ei käy sitten edelleenkään syyttäminen jos ei maistu... ;)
PoistaFenkoli on ihanaa, ihan lempparikasvis! Yleensä teen fenkoli-appelsiinisaalaattia (juu, sydänvikaisia koko suku täälläkin), mutta friteerattuna en ole koskaan maistanut... Uskon, että oli namia, mäkin voisin syödä vaikka tiskirätin paneerattuna! :-D
VastaaPoistaKiva löytää aina näitä "samis- juttuja"...(varsinkin tuo sydänosasto... ;D)
PoistaJoudun sanomaan että en ole vielä edes syönyt itseäni fenkolin ystäväksi :D tämä resepti kyllä vaikuttaa siltä että voisin tykätä, (lähes)kaikki paneroitu on hyvää ;)
VastaaPoistaannemi
http://www.lily.fi/palsta/52-weeks-deliciousness
juu, luulen tämä resepti kelpaa muillekin kuin fenkolin sydänystäville....
Poista