About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

maanantai 29. marraskuuta 2010

Rosamunda-bataattimuusi


Heleppua kun heinänteko ja tosi maistuvaa! Kalkkunan lisukkeena meillä tarjottiin peruna-bataattimuusia. Se osoittautui erinomaisen herkulliseksi, vaikka en asiasta ollutkaan ennakkoon vakuuttunut bataatin makeuden takia. Suosittelen lämpimästi kalkkunan kaveriksi, mille tahansa paistille ja voisin kuvitella tämän olevan erinomainen makupari vaikkapa hirvenpaistille tai hirvenlihapullille. Muusissa on jo itsessään makua niin, että kastikkeen alle tätä ei tarvitse hukuttaa.

Rosamunda-bataattimuusi 
ruokki 6

2 isoa tuhtia bataattia
silmämääräisesti vastaava määrä Rosamunda-perunaa tai muuta jauhoista lajiketta
1dl täysmaitoa
50g voita
suolaa
valkopippuria
muskottipähkinää

Kuori ja lohko bataatit ja perunat ja kiehuta ne vähäisessä vedessä kunnolla kypsäksi.
Lämmitä voi ja maito. Survo juurekset yhdessä voin ja maidon kanssa, mausta suolalla, valkopippurilla ja muskottipähkinällä.

Onnistuupa tietenkin rasvattomastakin maidosta, mutta juhla-aterialla lienee paikallaan herkutella kunnon voi-annoksella ja rasvaisemmalla maidolla. On se niin hyvää...

1 kommentti: