Tässä yksi lempparivuoistani, jonne voi oikeastaan heittää mitä vaan. Ennen lapsia tein tätä chilitonnikalasta, nykyisin tyydyn töräyttämään oman annokseni päälle srirachaa. Pääosassa ovat peruna ja tonnikala, perunana ovat parhaita eiliset keitetyt perunat, mutta voit tehdä nämä myös kaupan lohkoperunoista. Ei mitään pitkällistä kypsytystä vaativaa, koska vuoan tulisi olla valmis max. 30 minuutissa.
Ohjeessa ei ole tarkkoja määriä, tee sen mukaan mitä sinulla on, ole luova kaappisi sisällön rajoissa (mutta älä sorru liialliseen pohdintaan eli aivotyöhön).
Nopea tonnikala-perunavuoka
1-2 prk tonnikalapaloja öjyssä tai maustekastikkeessa
keitettyjä perunoita isoina lohkoina tai pussi pakastelohkoperunoita
kirsikkatomaatteja halkaistuna
1 punasipuli puolirenkaiksi leikattuna
1 tölkki artisokansydämiä
öljyä
suolaa. pippuri, paprikaa
juustoraastetta (tässä valion TexMex-raaste pussi)
Öljyä uunivuoka. Heittele vuokaan sekaisin kaikki ainekset (ei juustoa) ja mausta sullesi sopivaksi. Ripottele päälle juustoraaste ja anna komeuden kuumeta uunissa 175 asteessa 20-30 minuuttia.
Viereen raikas salaatti.
Yksi ongelma pois päiväjärjestyksestä.
Aamen, just näin!
VastaaPoistaEi ruuasta aina tartte tehrä numeroo :)
PoistaJust tällaisia arjenpelastajia onkin ollut haussa.
VastaaPoistaJei! Nytpä löysin 2 salaista sukulaiskäsityöbloggaajaa lisää. Vähän piti varmistella mutta viimeistään puunkaatooperaatio postaus kuvauksineen varmisti asian. Tosi kiva!
PoistaSalaista lainausmerkeissä kun olin tietämätön asiasta.
PoistaTämän reseptin poiminkin heti talteen! Kivat arkiset uuniruokareseptit ovat aina enemmän kuin tervetulleita. :)
VastaaPoista