About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

perjantai 30. toukokuuta 2014

Hot! Hot! Harissa-jättikatkaravut grillissä


Jättiravut on ihania grillattavia. Herkullisia, melkein millä tavoin vain maustettuna, älyttömän nopeita ja juuri sellaista hiukan sotkuista sormisyötävää, mikä vähän kuuluukin grillauksen henkeen. Jokapäiväisen leivän sijasta rapujen syömistä vastustaa vain suolainen hinta. Mutta aina silloin tällöin on syytä herkutella ja silloin voi vähän panostaa.

Nämä Kivistössä nautitut ravut saivat ylleen mausteisen harissa-hunnun. Tein mausteseoksen itse Rachel Lanen Suuri Grillikirja reseptin mukaan, mutta kaikista pikaisin grillaaja tekee sen valmiista harissa-seoksesta. Hyvää molemmilla tavoilla, mutta bloggaajamiittiin ei kehtaa mennä valmismausteseoksen kanssa...



Grillatut Harissa-katkaravut
 4 annosta Harissa
4 ruokalusikallista kuivatettua chilirouhetta
2 valkosipulinkynttä
2 tl paprikajauhetta
1 tl jeeraa
1 tl karkeaa merisuolaa
1/2 tl jauhettua korianteria
4 rkl extra-neitsytoliiviöljyä
2 rkl vastapuristettua sitruunamehua

1 kg jättikatkarapua, raakana, sulatettuna ja kuorimattomana
sitruunanlohkoja tarjoilua varten

Harissa : Liota chilirouhetta tunnin verran kuumassa vedessä. Valuta.
Liata ainekset öljyä ja sitruunamehua lukuunottamatta, joko tehosekoittimeen tai  survo ne yhteen isossa kivimorttelissa, jos sinulla sellainen on. Lisää lopuksi öljy ja sitruunamehu ja sekoita tahnaksi.

 Hiero harissa katkarapujen pintaan ja grillaa niitä molemmin puolin 2-3 minuuttia(per puoli). Huomaat niiden kypsyvän kun ne muuttuvat kauttaaltaan vaaleanpunaisiksi ja harissatahna levittää ihanaa tuoksuaan.

Laita suoraan grillistä tarjoiluastiaan sitruunalohkojen kera ja tarjoile kuumina.

Tekemäni 2 kilon satsi luomuravuista katosi parempiin suihin hyvinkin sukkelasti, olis noita enemmänkin syönyt. (Meillä oli siis vaan 2-3 per henkilö kun oli niin monta syöjää)





8 kommenttia:

  1. Harissaa en olekaan koskaan tehnyt itse, mutta sekin kuoppa on kohta täytetty - kiitos reseptistä!
    Ihan ookoo etten ollu Kivistössä, jäi teille enemmän rapuja :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tämä oli kyllä huono ruokalaji, kun piti ruveta poliisiksi, että kaikki sais maistaa edes :) Sellaases menöö ruokahalu!

      Poista
  2. No olis tosiaan syönyt enemmänkin, niin olivat hyviä. Näissä oli ihan mahtava potku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, en kyllä muista onko tuo chilirouheen määrä oikea. Saatto mennä enemmänkin, ja se oli extra hottia rouhetta aasiakaupasta. Alkup. ohjeessa oli 10 kpl pitkää kuivattua chiliä. Muuten samat aineet.

      Poista
  3. Nami:) Ja pikantit mausteet sopii niin hyvin katkiksille:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin samaa mieltä! Myös valkosipuli!

      Poista
  4. Joo, kyllä söisin ja santsaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, siitäs vaan pistät omaan rilliin niin saat koko satsin omaan suukkuun! :)

      Poista