About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

maanantai 2. syyskuuta 2013

Riemastuttava ilta tuplauuniin tutustuessa


Epäilenpä onko kodinkonemyyjilläkään koskaan näin hauskaa uunien parissa?

Pakko jakaa.

Blogirinki oli kutsunut joukon bloggaajiaan Samsungille järjestämäänsä tilaisuuteen. Vaikka tekniikkavempain-esittely ei ensimmäisenä välttämättä kolise kotiinpäin oli vaikea vastustaa taas tilaisuutta tutustua uusiin meikäläisiin.

Illasta sukeutui jotain vielä parempaa.



Jos nimittäin sen aloittaa Akseli Herlevin laittamilla alkupaloilla. Savumuikkua, kanttarellivoita ja näkkäriä.




Revittyä possua shisolehdellä.



Ja lopettaa kunnon sitdown dinneriin valkoisilla liinoilla verhotuilla pöydillä.

Akseli oli valmistanut Lähi-Itä henkisen illallisen: karitsan paahtopaistia, mieletöntä couscousia, vihersalaattia, leipää ja labnehia eli valutetasta jugurtista valmistettua juustotahnaa.




Siinä välissä kuunneltiin uuni-asiat, tupla-uuni osoittautuikin oikein kiinnostavaksi uutuudeksi.  Pääsimme myös testaamaan kuinka 2 ruuan laittaminen eri lämpötiloissa ja toiminnoilla (esim höyry/grillaus) tapahtuu fyysisesti samassa uunissa ja vielä yhtäaikaa.

Onneksi päästiin testaamaan. Kokki-sotaaaaaaAAAAAAA!



Joukkueenjohtajiksi oli paikalle kutsuttu ihanat ihmiset, Raksu "Remppa" Lignell ja White Trash Disease- blogin Nata. Akseli oli valmistanut meille alku-, pää- ja jälkiruoka-annoksen, jota pääsimme maistamaan. Maistamaan, koska reseptejä ei annettu! Natan sinisessä joukkueessa kisasivat Vatsasekaisin kilinkolin, Pumkin Jam, Pullahiiri, Tequila's Bakery, Avaruusasema ja minä. Aikaa oli varattu tunti, mikä ei ollut ehkä kuitenkaan liikaa, ainakin jos miettii, että Riikka ja minä, jotka valmistimme pääruokaa teimme ihan mielettömiä mokia...Pätkimme parsat ennen kypsennystä, poltimme ruskistetun voin, höyrytimme lohet niin kypsiksi, että valkuaisaineet suorastaan kattoon kimmahtivat... Onneksi voista ja lohesta ehdittiin ottaa uusinnat. Meni muuten sitten ihan viime minuutille lohen paistossa, kuten kunnon kisassa ainakin.

Uuni toimi loistavasti, mutta olisitko itse tiennyt kuinka kauan höyryttää uunissa leivinpaperissa paksua lohifilettä? En näköjään ainakaan tiennyt. 



Annos näyttää hiukan hassulta, koska lautanen jonka saimme annosta varten on salaattilautaskokoa. Kyseessä siis kuitenkin leivinpaperissa höyrytettyä lohta, ruskistettua kaprisvoikastiketta, parsasalaattia ja kukkalipyrettä.

Akselin eteen vietiin annokset aina yksi laji kerrallaan kumpaiseltakin joukolta. Toinen joukkue vei pisteet kotiin alkuruuan, eli paahdettujen Portbellosienten osalta (niukasti tietenkin) mutta pääruokien jälkeen olimme tasatilanteessa... Ja niin vain kävi että mascarponevaahto, kirsikkakompotti ja kaakaomurun salat oli paremmin analysoinut, tuottanut ja esille laittanut: meidän joukkueen leivontaosasto, Jee!

Palkinnoksi saimme koko joukkue omat Samsung tuplauunit. Vitsivitsi!

Ja jos olisimme hävinneet, olisin tehnyt protestin, koska kahdella joukkueella ja tavallaan 8 uunilla ( 4 uunia tuplatoiminnolla) oli käytössään vain yhteensä 4 patalappua! (no en kai....enhän minä nyt tosissani näitä ota....).

Ruokailun päätteeksi meille esiintyi vielä upea suomalaisranskalainen, karismaattinen duo Eva& Manu, joiden eteerisen herkät laulut ja tulkinnat jäivät sydämiin. Evalla on muuten mieletön instrumentti laulunäänen lisäksi, suutrumpetti. Aika uskomaton värkki!


Kuvassa myös Eeva ja Manu


Palaan vielä myöhemmin aiheeseen tupla-uuni ja eiköhän juttua tule jokuseen muuhunkin blogiin. Lisään sitten linkkejä.
Kesän viimeisimpiä kauniita iltoja, kiitos Samsung ja Blogirinki, kiitos kanssabloggaajat.

Ai niin ja kiitos Akseli Liekeissä-kirjasta. Yövyin ystäväni Virpin perheen luona, ja niinkuin monesti ennekin, nukuimme siskonpetissä Virpin kanssa alakerran parivuoteessa, koska isäntä halusi katsella TV:tä, joka taas sijaitsee siellä missä myös heidän varavuoteensa. Siinä sitten sängyllä oli pakko päästä selaamaan Liekeissä-kirjaa. Oltiin jo loppupuolella, kun Virpi tuumasi: " Miten sieltä sivujen välistä oikeesti tulee pekoninhajukin?"

Aikamoinen grillikirja!


Yhteistyössä Samsung





14 kommenttia:

  1. Eva ja Manu on niin sulkkuja! Tuplauuni kuulostaa kyllä ihan mielenkiintoiselta. Onks siinä pyrolyysitoiminto kans?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sattuipa sopivasti...siitä ei nopiassa esittelyssä puhuttu, mutta olin kisan loputtua jutuissa Samsung-miehen kanssa, ihan uuneista juteltiin, ja kuinka ollakkaan mä kans heti kysyin pyrolyysistä! Vastaus on ON ON ON!

      Poista
    2. Ai niin, ja Eeva ja Manu todellakin on! Ne oli mulle aivan uus tuttavuus, kun en oikein istu enää tämän musiikkiskenen päällä, mutta ehdottomasti superihana nautinto, heidän musiikkinsa. Ja meleko herttaisilta vaikuttivat noin niinkun ihmisinäkin.

      Poista
  2. Olisi mahdottoman näppärä peli tuo tuplauuni. Varsinkin talvella, kun ei ole grilliä ja savustuspönttöä käytössä. Tai onhan ne, mutta ei minua huvita mennä pihalle värjöttelee.

    Siis mikä toiminto on tuo mystinen pyroloosi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kerrankin pääsen viisastamaan sua! Se on se laiskan emännän ja isännän Must, jota mulla ei valitettavasti oo, eli uunin puhdistustoiminto, jossa uunin lämpötila saadaan nostettua hurjiin lukemineen, jolloin kaikki lika palaa vain yksinkertaisesti pois.

      Seen it! I'm a believer!

      Poista
  3. Tollanen uuni olisi kyllä ihan mahtava kapistus kotona ! Yksi haave lisää mun listaan :D

    VastaaPoista
  4. Aika mahtavat tarjottavat ja uuni!

    VastaaPoista
  5. Kiitos itselles :). Oli kyllä mahtava ilta ja hiukan pökerryttävääkin tavata yhtäaikaa niin monta blogeista tuttua ihmistä.

    VastaaPoista
  6. Vai on tuollaisiakin toimintoja.. Passais kyllä!

    VastaaPoista
  7. Minullahan on uunin osto edessä lähiaikoina. Vieköhän tämä vararikkoon ;-)
    Ja te ette varmaan Riikan kanssa yhtään olleet kilpailuhenkisiä, ettehän...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonna, mä itse kyllä harkitsisin tota (tai vastaavaa, en tiedä, onko niitä) jos nyt pitäisi uusi uuni hommata. Aina silloin tällöin kyllä kaipaa kahta uunia ja se höyrytysuunitoiminto vaikutti myös varsin kätevältä. Voihan sitä kysästä vaikkapa jostain blogiyhteistyöstä. Jospa saisit vaikka Akselinkin samalla uuteen kyökkiin kokkaamaan. :)

      Poista
    2. Se Akseli voisi vaikka muuttaa meille ihan pysyvästi...

      Poista