Ennen oli vaan pizza-perjantai. Ja hampurilaiset joskus viikonlopun yönä pikkujoulu-aikaan paikalliselta grilliltä. Lauantai-sauna ja kiuasmakkara. Ja ihan pienenä viikon odotetuin, saunalimpsa, vihreää päärynää, punaista vadelmaa tai jaffaa. Eikä tosiaankaan edes joka viikonloppu. (Eli pitäisikö sanoa viikkoja odotetuin?) No, juhannuksena sen limpsan sai ainakin takuuvarmasti.
Omani valmistin myskikurpitsasta, mutta tähän käy myös ihan tavallinen, oranssi, kurpitsan näköinenkin kurpitsa. Jos haluat voit ottaa kurpitsan siemenet talteen, paahtaa uunissa ja ripotella salsan päälle rapeutta antamaan. Jos salsaa ei syödä kerralla niin, siemenet kannattaa ripotella vasta aina ennen tarjoilua, samoin kuin korianterikin.
Kurpitsa-salsa
3 rkl öljyä
½ l pieneksi kuutioitua
kurpitsaa
2 tomaattia kuutioituna
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä
hienonnettuna
1 tlk tomaattimurskaa
1 vihreä paprika pilkottuna
1-2 chiliä ja/tai
jalapenoa ilman siemeniä hienonnettuna
1 tl kanelia
½ tl sokeria
½ tl chilijauhetta
1 tl suolaa
1 limen kuori ja mehu
pinnalle tuoretta
korianteria
Laita uuni 220 asteeseen
ja levitä leivinpaperin päälle, uuninpellille, kuutioitu kurpitsa, johon
sekoitat 2 rkl öljyä. Paahda kypsiksi n. 20 min.
Kuumenna paistinpannulla
1 rkl öljyä ja kuullota miedolla lämmöllä sipuli, valkosipuli, tomaatti, vihreä
paprika ja chilit. Lisää tomaattimurska, kaneli, sokeri, suola ja chilijauhe ja
keittele hiljalleen 10 min. Purista joukkoon limen mehu ja lisää raastettu
kuori.
Soseuta paahdetut
kurpitsat karkeasti sauvasekoittimella ja sekoita muihin aineksiin. Tarkista
suola.
Lisää innotusta kurpitsan käyttöön löydät K-ruoka sivustolta.
Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa