...emmä tiiä, mut jotai samaa meis on.
Samiksisuus ei kyllään löydy sensuellista, tummasta olemuksesta, kuppikoosta (paitsi ehkä mittakupin) tai maailmanmaineesta. Jos haluaisin oikein itseäni imarrella (ja itsehän se on useimmiten tehtävä), niin sanoisin, että jaamme samanlaisen kokkausasenteen; suurpiirteisesti, helposti, mutta raaka-aineen ehdoilla valmistuvat ateriat, jotka useimmiten valmistetaan rakkaudella rakkaimmille; perheelle ja ystäville.
Otsikko jäi kyllä pörräämään päähäni syystä, että jälkikasvuni 9v ja 2v, eivät äitinsä tapaan ole niinkään Nigellan vankkumattomia ihailjoita, vaan suosionsa huipulla heiluu tietenkin superihana Cheek, joten Timantit on ikuisia kappaletta kuunnellaan tällä hetkellä uudestaan ja uudestaan. En tietenkään voinut vastustaa sanojen muokkaamista.
NuutinMinna (kälyni) pyyti minua joku viikko takaperin, että voisinko valmistaa hyvän illallisen hänelle ja 20 lapsenpäästäjäkolleegalleen, jotka olivat menossa viettämään kätilöiden kokoontumisajoja vuokraamalleen mökille. Eilen sitten kokkasin ruuat NuutinMinnalle mukaan. Tykkään joskus tehdä tälläisiä juttuja, varsinkin suunnitteluosiossa tunnen olevani omimmillani. Täytyy miettiä, että tytöt saavat jotain, jota eivät ehkä itse tulisi tehneeksi, ottaa huomioon ruuan toteutus ja esillepano mökillä, hinta, määrä. Kun NuutinMinna itse lupasi tulla vielä toteutukseen mukaan muutamaksi tunniksi, kokkailin enemmän kuin mielelläni.
Ruuista ei tietenkään ole kauniita tarjoiluastiakuvia, vain tuollainen tekokollaasi. Menusta tuli minulle ominaisesti hiukan linjaton, onnistun (tai ehkä päinvastoin) yhdistämään perinteistä barbequeta iloisesti aasialaisiin makuihin ja kaiken tämän vielä Italian kautta.
Nyhtöpossua savuisessa barbeque kastikkeessa, kiviarina- sämpylöiden välissä marinoitujen punasipulien kera
Marinoitu tomaattisalaatti
Vihersalaatti kuivatuilla karpaloilla ja pinjansiemenillä, balsamicokastike
Possunkasleria tarvittiin 5 kiloa ja se hautui Kokkipottilan tapaan siiderissä yön yli. Nuudelisalaatti on varsinainen ilotulitus, mutta ihanan makuinen PioneerWomanin resepti. Marinoitu tomaattisalaatti (erivärisiä ja -mallisia tomaatteja, pari valkosisipulinkynttä, paljon basilikaa, oliiviöljyä ja balsamicoa) ja vihersalaatti on mun suosikkeja joukkotarjoiluihin, balsamicokastike ostettiin tällä kertaa valmiina kaupasta, niinkuin kiviarinasämpylätkin, jotka naiset sitten paikanpäällä paistoivat. Sitten heidän ei tarvinnutkaan muuta kuin lämmittää nyhtö, jonka olin pakannut kahteen valurautapataan.
Kun tästä nyt tuli tälläinen tilkkutäkkipostaus, niin ilman minkäänlaista aasinsiltaa hyppään vielä yhteen asiaan. Tänä syksynä on taas vuorossa Gloria Blog awards. Tuomaristo valitsee ehdolle asetetuista blogeista sekä parhaan ja kauneimman ja erikseen vielä parhaimman leivontablogin. Tehtävä on vaikea, niin monta ihanaa blogia listoilta löytyy, tosi moni niistä ihan omiakin henkilökohtaisia suosikkeja. Yleisöllä on myös mahdollista äänestää lukijoiden suosikkiblogeja. Jos kenenkään mieleen nyt tulee äänestää vaikka Kaikki äitini reseptit- blogia, niin äänestykseen pääsee tästä linkistä. Äänestyksessä kysytty url osoite http://kaikkiaitinireseptit.blogspot.fi/. Äänestäjien kesken arvotaan myös liuta palkintoja.
Ja cheekin sanoin jatketaan:
...mä lupaan pysyä aitona ja aina kokkaan....