Tässä ovat ne söpöliinit;
(Kiitos taas Hilkka!)
Jotenkin elän (harvinaista?) kermasta kieltätymisen aikaa ja vaikka kermainen suppilovahverokeitto onkin eittämättä ja kyseenalaistamatta herkullista, himiöin mielessäni Kirkasta suppilovahverokeittoa.
Siitä tuli yllättäen niin hyvää, että seuraavat ruokavieraani tulevat varmasti saamaan sitä joko alkupalana tai lounaana..
Koska reseptiä rakentelin ilman reseptiä,saattavat määrät olla vähän viitteellisiä. Eli kokkaa ja mausta tunteella, niin hyvää tulee.
Kirkas suppilovahverokeitto
4-6:lle
1 l tuoreita suppilovahveroita ( tai vastaava määrä pakastettuja tai kuivattuja?)
1rkl öljyä
1rkl voita
125g pekonikuutioita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2dl (tai enemmän) valkoviinia
1,5 l vettä
1 lihaliemifondikuutio (tai jos olet keitellyt omat lihaliemet pakkaseen, niin nyt kannattais käyttää!)
pari kierrosta mustapippuria
1-2 rkl tuoretta timjamia
1 rkl tuoretta rakuunaa
1 nippu persiljaa
Päälle:
vaaleanleivänsiivu/syöjä
2 valkosipulinkynttä
1rkl persiljaa
öljyä
pikku koura juustoraastetta/annos
Paistoin ensin kokonaiset sienet kuivalla pannulla kunnes neste haihtui ja lisäsin sitten vielä rkl voita. Nosta syrjään kun olet hetki aikaa paistellut.
Ajattelin ensin jättää sienet kauniisti kokonaiseksi, mutta sitten aloin pelätä niiden olevan liian suuria paloja ja hienonsin ne paistamisen jälkeen sillä lailla karkeasti. Päätä itse kuinka teet; voit silputa siis sienet jo ennen paistoa.
Paista pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä pekonikuutioita, lisää pilkotut sipulit ja ainakin mun pekoneista tuli niin vähän rasvaa, että lisäsin vielä öljyä. Hauduttele 10 min. Lisää sienet, sitten valkoviini, vesi, fondi, mp ja viimeiseksi hienonnetut yrtit.
Tässä sitä sitten kiehuskellaan |
Pilko annosten päälle tulevat leivät reiluiksi kuutioiksi ja paista hienonnetun valkosipulinkanssa miedolla lämmöllä öljyssä rapsakaksi. lisää persiljasilppua.
Jaa keitto annoskulhoihin, ripottele leipäkuutiot elikkä krutongit päälle. ja sitten vielä juustoraaste. laita grillivastuksen alle uuniin gratinoitumaan hetkellisesti.
Juustoa vailla valmis |
Sitten vaan nauttimaan.
Tätä syödessäni ihmettelin mikä yltiöpositiivinen kokkauskausi mulla on meneillään, kun kaikki maistuu niin hyvältä. Vai onko se vaan se paniikki, kun pitäisi luopua raskaus(ja muistakin huolella hankituista) kiloista?
On taas nniitä aikoja, kun tuntuu, että tämä elämä on aivan liian lyhyt kaiken sen hyvän kokkaamiseen ja kokeilemiseen mitä haluaisi tehdä.
No rouva, pidä tuo tunne ja muistele sitä kun tulee taas se päivä, että ei huvita, ei huvita ei niin mikään ruuanlaitto ja lopulta heittää uuninpellille pussin ranskalaisia, nakkeja ja lihapullia(huom. einestarjouksesta!), että lapsi saa edes jotakin suuhunpantavaa. Ja illalla sitten kaduttaa, itkettää ja oksettaa. C'est la vie!