About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 21. lokakuuta 2021

MYSKIKURPITSARESEPTIT SYKSYLLÄ 2021

Myskikurpitsa on hyvä kurpitsa. Se on se vaaleankeltainen päärynänmallinen, aika makea ja pähkinäisen makuinen. Se säilyy hyvin, on kiinteä (ei siis liian vetinen), eikä siinä ole hirveästi siemeniä. Sen  voi paahtaa hyvin myös kuorineen, uunissa ne nimittäin pehmenevät syötäviksi.Tänään, 21.11.2021 näitä mun reseptejä pitäis löytyä painetuissa lehdissä ja/tai niiden verkkoversioissa  esim. Turun Sanomat, Kaleva ja Lapin Kansa, Ilkka-Pohjalainen, Hämeen Sanomat, Forssan Lehti, Keskipohjanmaa, Kainuun Sanomat ja Länsi-Suomi. 

Salvialla maustetusta kurpitsarisotosta tuli ihanan auringonkeltainen, varsinainen lohtu synkimpäänkin keliin. Siinä osa kurpitsasta soseutetaan ja osa lisätään kuutioina.


Kurpitsakeitto on varmasti yksi nopeimmista, helpoimmista ja maistuvimmista kasviskeitoista. Myskikurpitsa ottaa tosi kiitollisena erilaisia mausteita vastaan. Tässä on liemenä kookosmaito ja mausteena ihan tavallinen keltainen curryjauhe.  Hyvää tulee!


Soseutetusta kurpitsasta ja valikoiduista mausteista tulee  mehevä täyte näihin aasialaisiin nyytteihin. En oikein pysty päättämään kutsuisinko näitä jollakin paremmalla nimella, vaikka gyozoiksi tai amerikkalaisittain poststickkereiksi, näihin kun paistetaan kattilassa rapea pohja.


Myskikurpitsat ovat myös ihania täytettäviä, bataatin tapaan. Ja kun sen täyttää vielä pekoni-pinaatti- juustotäytteellä, joka on muuten ihana täyte.
 

Jälkkäriksi ihanan tuhti suklaakurpitsakakku. Ei liian makea ja mahtavan mehevä kurpitsan ansiosta. Kuorrutuksessa jäi vielä ehkä pienen tuotekehityksen paikka, se olisi voinut olla enemmän halloweeninoranssia, mutta kun menin ensin maustamaan kuorrutetta kaakaojauholla, niin sehän mursi sen oranssin tällaiseksi.

Ja jos illalla vielä suolapalaa, niin pellillinen piirakkaahan on aina tervetullut, siellä ne kurpitsakuutiot kypsyy yhtäaikaa pohjan ja fetajuuston ja punasipulin kanssa.

Tarjolle vietäessä tuohon voisi valuttaa vielä hiukan balsamicosiirappia ja rucolaa... ei paha!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti