Tämä lempeän mausteinen hirvipata on juuri sellainen. Kaneli ja inkivääri maustavat hirvenlihan aivan uuteen kuosiin ( ja todella sopivaan!) kotimainen lanttu, ja kuivatut luumut ja aprikoosi tuovat sopivasti makeaa täyteläisyyttä.
Riistareseptini, muun muassa tämä hirvipata, löytyvät tänään maakuntalehdistä joihin Lännen Media tuottaa sisältöä. Käy lukemassa ja nappaamassa talteen!
Riistaa metsäessäni, muistin Pukkisen Jonin, joka nykyään vaikuttaa keittiömestarin hommissa Kyrö Distilleryn ravintolassa ja nuavvaan Jonin (vanhempien) pakkasesta löytyi mulle peuranvasankoipi. Kiitos, oli mahtava päästä kerran peurankin pariin.
Viulu kannattaa yrttimarinoida yön yli ja pitää huoli siitä ettei se pääse kuivumaan, minä käytin paistopussia uunissa tämän takia. Paistomittarikin on hyvä kaveri tässä. Samassa uunissa paistui kokonainen mukulaselleri (niin nam!) joka sitten vaan siivutetaan tarjolle.
Sesongin (joka on juuri nyt!) ihanista ruusukaaleista tuli raikas salaatti kylkeen.
Tuhdit liharuuat huutaa makeaa lopetusta. Ja makeampaa kuin valkosuklaafudge ei ehkä olekaan. Halusin kokeilla sen maustamista tuoreilla marjoilla ja mikäs sen parempi makean kumppani kuin hapokas ja kirpiä puolukka.
Ihan varoituksena, että tuoreesta marjoista tehtynä tämä on ehkä aavistuksen sottaista syötävää. Mutta hyvää. Ja makiaa. Siis lopetus!
Muutaman vuoden takaisessa hirvireseptijutussani löytyy lopussa mahtava linkkikokoelma mun hirviresepteihini. Ihan itte suasittelen!
Ja jos etsit riistareseptejä, käy Sauvajyväsen blogissa. On hirveä, peuraa, kyyhkystä ja vaikka mitä.
Aloitit ihan täydellisellä päivityksellä "lihaisan lokakuun" :)
VastaaPoistaHa ha ha! Todellakin. Minä tykkään sekoitella lihapäivät vegepäivien kesken. Ehdottomuussuuntaan tai toiseen on se mitä vierastan. Mutta on kamppanjoissa hyvääkin, niiden kautta asiat kuitenkin nousevat aina vähän puheenaiheeksi ja ehkä moni tarkastelee ruokavaliotaan ja tsemppaa kasvisruuan puolesta, nekin jotka haluavat silti syödä myös lihaa, kuten minä.
PoistaKiitos kun taas muistit minun riistareseptejä. Minä kaipaisin sinne jotain uutta, tuntuu että aina tekee paljolti samalla tapaa. Näissä resepteissä olisi vaikka mitä kivaa uutta, enää pitää keksiä miten saisi maakuntalehtiä käsiin, kun ei missään liikukaan enää.
VastaaPoistaEritoten tykkäsin tuosta padan erilaisesta maustemaailmasta, jonka hirvi otti hienosti vastaan.
PoistaSulla on kyllä niin laaja repertuaari riistaruuissa, että suurin osa meistä tyytyy ihmettelemään. Ja eihan hyväksi havaittuja kannata heivata, vaikka ymmärrän kyllä hyvin myös tuon uudistumisen halun. Se on niin kuin terapiaa omien korvienkin väliinkun saa kokeilee jotain uutta. Ja varsinkin jos ja kun onnistuu!