About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 31. toukokuuta 2018

ALKUKESÄ JA RAPARPERI


Alkukesä ja raparperi.
Raparperia pikkelöitynä retiisin kanssa. Sopii vaikka minkä grillattavan kylkeen esimerkiksi ja huippu kaikissa leivissä yhtenä täytteenä.Raparperikiisseliä, sitä on oltava. Tämä raparperikiisseli on sangen erinomainen, koska se on ruisraparperi kiisseeli, olettekos moista tehneet?


Jos parin kesän takainen hitti oli raparperipekoni, niin miksipä ei grilliin ja samaan nyyttiin lisätä vielä broileria. Maistui mansikka-couscousin kanssa.


Piimäpohjainen raparperikakku on se lännen nopein ja helpoin, eikä kyllä herkulliisuudesta tarvitse tinkiä siitäkään.


Mutta Lähi-idässäpä raparperi on osa suolaista lihapataa. Jonsei pataruoka nappaa näillä heltehillä niin tämä  persialainen lihapata onnistuu talvisaikaankin pakastetuista raparpereista. Vaikka taitaa siellä Lähi-idässä ilmoja pidellä kesät talvet.

Tälläistä raparperi-inspiraatiota tällä kertaa. Reseptithän ovat tuttuun tapaan julkaistu Lännen Median sanomalehdissä tänään torstaina. 

En vaan ehtinyt heti aamusta huudella. Kiirettä pitää. Ja ilimoja!

4 kommenttia:

 1. Raparperia pikkelöitynä pitää kyllä kokeilla; juttelin täällä juuri yhden persialaissyntyisen ihmisen kanssa joka ei voi tajuta että raparperia käytetään makeisiin leivonnaisiin, kun ovat tottuneet että se kuuluu ruoanlaittoon eikä leivontaan;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Hesaris oli kuulemma myös keväällä iso juttu tuosta asiasta. En ollu kyllä juttua nähny tätä tehdessäni, mutta kaivoin sen sitten esiin kun äitini siitä mulle vinkkas.

   Poista
 2. Mä olen laittanut raparperia broilerin kanssa, mutta siltikin miellän sen makeisiin juttuihin. Parasta on piirakka ja kiisseli, rusinoilla ;)

  VastaaPoista
 3. Italiassa käytetään myös raparperia liharuokien kanssa, tein joskus monta vuotta sitten kanaa raparperipedillä. Ei tainnut kyllä olla kaikkein parhain ruokani. :D

  VastaaPoista