About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 1. maaliskuuta 2018

VOHVELIHETKI


Joka hetki on hyvä vohvelihetki. Aamupala, brunssi, lounas, välipala, iltapala, herkkuhetki, vierasvara, vohvelibuffa...mitä vaan, koska vaan!

Laitoin tuplarautani kuumenemaan ja paistoin vohveleita, suolaisia ja makeita.

Olisko mitään ideaa tälläisessä falafel lounasvohvelissa? No on kyllä, voin kertoa, sillä testattu on. Falafelin maku, pikkasen erilainen koostumus ja paljon helpompi paistettava kuin se perinteinen pyörykkä.


Ton-ton-ton vohveli on tehty tattarista, rouhitusta pellavasta ja chiasiemenistä eli olisko se sitten munaton, gluteeniton, maidoton. Tuo savukalatahna ei kyllä ole sitten kovinkaan tonton, mutta kasviskaviaari on ainakin ton. 


 Brunssille vois tehdä vähän isommallekkin porukalle näitä BLT-vohvelisydämiä. BLT + avokado. Nams.

Ja tätä ette ehkä kestä: makiapalaksi brownies-vohveleita!


Näitä reseptejä on tänään löytynyt Lännen Median sanomalehdissä. Satuitko huomaamaan? Minua harmittaa kun en aamulla tajunnut ostaa lentokentältä ostaa Turun Sanomia. On niin kiva nähdä se painettu aukeama aidosti lehdessä.

Reseptithän mulla jo on...

2 kommenttia: