About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 10. helmikuuta 2016

SushiburritoKoskaan ei ole niin kiire, etteikö ehtisi ruokakojulle pysähtyä. Varsinkin kun ruuan syömistä voi jatkaa juostessa kulkiessa. Siinäkin on sellainen outo nautinto, vaikka ruokahetki pyydetäänkin aina rauhoittamaan, niin joskus on vaan ihana olla menossa jonnekin vähän kiireisen näköisenä ja siemailla samalla lattea ja jotain rinkeliä...(liikaa elokuvia). 

Edellisen kiirestopin (ellei lasketa viime viikon Disney on ice- kiirestoppia kun minuuttia vailla päästiin tyttöjen kanssa sisään, koska minä, porukan vastuullinen aikuinen olin unohtanut liput hotelliin, ja pysähdyimme ostamaan lupaamiani poppareita vielä sekunti ennen alkua... Mikä hinta! Onneksi tajusin vaihtaa tilaukseni vain yhteen pussiin, tämän äidin lompakosta ei löydy nimittäin 26 euroa sijoitettavaksi poppareihin....) tein Sergelin torilla (Tukholmassa siis) vähän uudenvuoden jälkeen kun melkein kiiruhdin ohi kojun, joka myi tälläisiä sushirullia, vähän niin kuin sushia mutta rulla ei pätkitä suupaloihin. Onneksi peruutin ja ostin 2 ja jee ne olivat niin hyviä!


Sushirullan nerokkuus on siinä, että saat sushin herkulliset maut vähän kuin kätsyssä matkapakkauksessa. Niiden valmistus hoituu nopeasti ja koska vain nimen alkuosa on sushi ja loppuosa burrito, ikäänkuin vapaudut kaikesta sushietiketin ikeestä ja voit täyttää rullat oikeastaan millä tahansa.  Norilevään kääräisty riisi sulattaa yhteen myös lihaisemmat vaihtoehdot, nyt ei mennä raaka kala edellä. Sekin kyllä maistuu.Helsinkiläisiä taas hemmotellaan, sinnekin nimittäin on juuri avautunut/avautumassa? sushiburrito-paikka!

Mutta jos olet muualla, kuten minä, kotonakin nämä onnistuvat oikein mallikkaasti. Suosikkikastikkeet ja täytteet vaan kehiin ja herkkua tulee. Itse rakastuin wsabilla mautettuun tuorejuustoon! Omat vinkkini  täytteisiin ja koko reseptin löydät Apetina.com sivustolta.

Koska teillä pyöritellään sushiburritot?


Yhteistyössä Apetina.com

12 kommenttia:

 1. Pyöriteltiin jo...vielä hilloon kovalevyllä :D

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Aattelin ensin, että se ravintola aukeaa, mutta sitten tajusin. Sushiburritossa on kuitenkin hyvä, että sinne voi tosiaan laittaa vaikka teriyaki- kanaa (ja oli hyvää), eli sopii myös odottaville!

   Poista
 3. Näyttääpä hyvältä, ja varmasti vähän helpompaakin syödä kuin puikoilla. Vai syödäänkö sushit puikoilla? :D En ole koskaan päässyt maistamaan ja itse tekeminen tuntuu pelottavalta. Ehkä vielä joskus rohkaistun..
  Ja olipas kiva kun piipahdit blogissani! Ihan piti googlettaa se taimen ja kyllä se minustakin siltä näytti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No puikoilla, puikoilla, tämä kourasta syöminen on kyllä helpompaa... Kannattaa ehkä ensin yrittää päästä maistamaan sushia, niin tietää miltä sen pitäis maistua.

   Ja se lohi/taimen, se oli superluonnollisen näköinen!

   Poista
 4. No siis piti pyöritellä jo pari viikkoa sitten, mutta liesi ei suostunut riisinkeittoon, joten jäi odottamaan - varmaan tätä pian koittavaa viikonloppua =) Nam, hyvältä näyttää sun rullat!

  VastaaPoista
 5. Kivaa kun bongasin tämän ohjeen täältä sinun blogistasi. Tänään piti jo kokeilla ja oli ihan tajuttoman hyviä. Enkä oikein ymmärätnyt kuinka täyttäviä nämä ovat. Osaatk0 vastata että säilyykö nämäjääkaapissa jos ottaisi töihin evääksi vai meneekö merilevä liian pehmeäksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit kommentoimaan ja kiva kun kokeilit näitä.

   Oon aivan samaa mieltä, että yllättävän täyttäviä ovat. Kyllähän se merilevä pehmenee, mutta ei se oikeastaan haittaa.Kyllä mä nyt seuraavana päivänä voisin ainakin ottaa evääksi, toki riippuu vähän täytteistäkin. Yksi 5 minuutin vaihtoehto on, että jos sulla on riisi keitetty valmiiksi ja aineet pilkottu, niin 5 min ja käärit itsellesi evääksi mukaan aamulla.

   Poista
 6. Ah, arvaa alkoiko tekeen mieli näitä! Nam!

  -Heidi
  http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

  VastaaPoista