About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Ihanista ihanin joulukalenteriKadehdin salaa niitä ruokabloggaajia, jotka vetäisevät silminnähden keveästi omaan blogiinsa joulukuun jokaiselle päivälle oman kalenteriluukun kivoine idoineen ja resepteineen. Tiedän, että niiden takana on aivan valtava työmäärä. Jo pelkästään kuvien tuottaminen on haasteellista tänä pimeänä vuodenaikana, kun kuvausaikaa jää vain muutama tunti.  Omia kalenterisuosikkejani ovat Vatsasekaisin Kilinkolin, Pumkin Jam, Kokit ja Potit, Suolaa ja Hunajan adventtikalenteri ja tietenkin Blogiringin Kalenteri.

Mutta ihan kaikista lähinnä sydäntäni on serkkuni Meerin vuosittain toteuttamat joulukalenterit, joissa suloiset eläinhahmot seikkailevat eri teemoin. Tänä vuonna Meerin joulukalenteri-idea on aivan supertrendikäs: Meeri on piirtänyt jokaiselle päivälle tulostettavan värityskuvan. Näitä tullaan tänä vuonna värittelemään meidän perheessä, niin aikuiset kuin lapset. Meerin kalenteriin pääset helposti tästä linkistä, sitä voi seurata myös facebookin kautta.

Tämänkin jutun kuvitus on lähtöisin Meerin kynästä, luonnollisesti. Yksi joulun odotetuimmista joulutervehdyksistä on aina myös Meerin piirtämä joulukortti. Kiitos Meeri kaikista ihanista ilahdutuksista, joita tuotat muille. On ihanaa kun ihmisessä löytyy intohimo toteuttaa luovuuttaan!
13 kommenttia:

 1. Kakkumonsterin leivontablogissajin pyörii joulukalenteri jos haluat vilkaista ;) ihania nuo sinun kuvasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meerin kuvat! Ja tsemppiä kalenteriin, tänään luukussa näytti olevankin mun suosikit, ruispiparit!

   Poista
 2. Joo keveys on kyllä kaukana joulukalenterin tekemisessä (ainakn ruoka-aiheisen sellaisen), mutta joku mystinen juju tässä touhussa on, kun kokoan mokomaa jo neljättä vuotta! Suosittelen testaamaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon sua. Aihe on muakin kiehtonut jo 4 vuotta...kyllä mäkin sen vielä taidan joskus tehdä... Tsemiä Mari!

   Poista
 3. Ihana värityskirjakalenteri:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael, mustakin huippuidis. Maitotyttö jo aloitti värittelyn,

   Poista
 4. Oih Nanna, kiitos kauniista sanoista! Tuo Meerin kalenteri on kyllä ihana, täytyy laittaa tulostin laulamaan.

  VastaaPoista
 5. Eilen etsin myös Prinsessakeittiön Veeran kalenteria, kun oli sellainen kuva että se on. Ja onhan se. Upouudessa blogissa http://veerarusanen.com/suklaabanaanileipa/

  VastaaPoista
 6. Onpa ihana joulukalenteri, tästä on paljon iloa meidän perheessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tämä saattaa olla myös jopa monen joulukuun päivän pelastaja. kun pitäis tehdä joku "tärkeä" homma ja Maitotyttö kaipaa samaan aikaan tekemistä!

   Poista
 7. Kiitos mainostuksesta Nanna <3 :)

  VastaaPoista