About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

tiistai 15. huhtikuuta 2014

Mun paras pääsiäinen


Koska se vaan on niin hyvää. NYHTÖLAMMAS. Ensimmäisiä kertoja tätä postatessani, ei tuota nerokasta sanaa ollut (Campasimpukka) keksinytkään, vaan puhuin minäkin revitystä, riivitystä lampaasta. Meillä tätä on tehty varmaan kymmenisen vuotta, tämä on yksi blogini luottireseptejä ja yksi niistä, joka myös itseäni inspiroi jakamaan reseptejä netissä alun alkaen.Tiedän, että tällä on käännytetty monta ei-niin-lampaan-ystävää lampaan kaveriksi. Resepti on helppo ja vaatii vaan aikaa. Lopputuloksen voi tarjota couscousin, hyvän salaatin, uunilohkojen, tsatsikin tai vaikka pitaleivän kanssa. Tähteet voi jalostaa pizzasta keittoihin. Tai tehdä lammastacoja.
Siksi sallinnette tämän postauksen, vanhoilla kuvilla ja jo julkaistuin reseptein. 

Se vaan on niin hyvää.
 Ja nyt pajunvittateheras pystyhyn, meillähän trullitellahan vasta ens lauantaina. Pääsiääsvalakiooren loimus! 

(Ja lammasresepti siis täällä. Kurkista myös muut jutut pääsiäinen -sana alta tuosta vieteisestä valikosta)

25 kommenttia:

 1. ehheheee - meillä nyhdettiin just lammasta burgeriin :-) on se. hyvää, nimittäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootko huomannu että meillä on sama ruoka mielessä aina yhtäaikaa...

   Poista
 2. Kaikkea muuta on vissiin tullut nyhdettyä paitsi lammasta. Täytyy kokeilla sitten, kun ollaan toivuttu pääsiäisreissun juustoähkystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oon kauhian hämmästyny. Lammashan on nimittäin luotu nyhtöön. Ihan tasavertainen possun kanssa. Ja ihan erilainen

   Poista
 3. Aivan revittävän hyvän näköistä. Trullimiset on siellä vasta tulossa. En ikinä muista kuin päin virpomisviikonloput menee, näin kun on kahden kulttuurin välissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Kyllä rajamaastossa asumisessa on omat haasteensa...kumpaa siis mansessa? Lankalauantain trullit vai palmusunnuntain virpojat viikon etuajassa. Rivien välistä luettavissa. Kumpi on se OIKEA tapa. ;D

   Poista
  2. Mansessa rullitaan viikkoa ennen, mutta teinin ollessa virpomisiässä poimittiin molemmista suklaamunat! Pääsiäisvalkeat on kyllä hienon näköisiä!!

   Poista
 4. No jos tolla ei käänny lammasfaniksi,niin tuskin millään. Mahtava setti!

  VastaaPoista
 5. Minulla on vielä päättämättä, mitä sitä nyhtäisi. Mietin vähän kalkkunaa, kun niitä köllötti germaanimarketin pakastealtaassa, jos sellaisen kierittäisi haudutuspataan ja katsoisi sinne sitten seuraavana aamuna?

  VastaaPoista
 6. Määä kans! On ollut nyhtömääkijä myös mielessä. Olen onnistunut sössimään lampaan pariin otteeseen (villasukka!), mutta ajattelin taas yrittää, josko tällä kerralla kokki olisi se sitkeä eikä liha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyhästi lupaan. Tällä ei tule villaa, ei sitkeää...

   Poista
 7. Ah ja voi! Viime pääsiäisenä ensimmäisen kerran tällä ohjeella testattu ja sen jälkeen monesti possulla. Ja on se niin hyvää! Me teemmä revittyä lammasta, ei nyhretä. Mutta lampaalla mennään pääsiäinen tänäkin vuonna.

  Ja lankalauantain trullit on tietenkin se oikia sana ja ajankohta...

  Aliisa

  VastaaPoista
 8. Mullakin oli blogissa nyhtölammasta tsatsikilla ja rosmariini-fetaperunoilla. Nyhtölammasta on ihan parasta!

  VastaaPoista
 9. Tätähän melkein uskaltaisi kokeilla. Toistaiseksi ainoat molemmat lammaskokemukseni ovat olleet vähintäänkin epämiellyttäviä, vaikka kokki noin keskimääräistä parempi ruuanlaittaja olikin.

  Kotona meillä ei ole koskaan lammasta laitettu, enkä ole itsekään kokeillut.

  VastaaPoista
 10. Nanna! Minun blogi-idolini! Teit pääsiäislampaastani täydellisen! Ihan mieletön tuli! Kiva kun olet olemassa! ;)

  VastaaPoista
 11. Näyttääpä hyvältä!
  Lammas on meidän perheen lemppareita ja sitä syödään usein. Mies kun on Walesin nummien kasvatti. Sitä en tiedä, miten olen onnistunut olla tekemättä nyhtölammasta :D Kiitos inspiraatiosta, ehkäpä sunnuntaina olisi hyvä aika jo kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, luulen että maistuu walesilaisellekin. Sulla oli muuten hauska idea se tippaleipäkakku

   Poista
  2. Kaupasta ei löytynyt ollenkaan eilen lammasta, pettymys! Projekti ensi viikolle siirtyypi, nyt tyydyn herkuttelemaan kuviasi.
   Kiitos Nanna! Epätoivoinen kun olin, niin kakku syntyi kuin vahingossa ja lopulta oli parempaa kuin itse tippaleipa ;)

   Poista