About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

tiistai 2. heinäkuuta 2013

Voiko yksin kokoontua?...ja vinkit blogimiitin pitoon


No onneksi, kun kyse on ruokabloggareiden miitistä, paikalle uskaltautuu juhlijoita yleensä useampi. Vaikka lähimmällä vieraallakin oli matkaa 100km ja kaukaisin taisi viettää etämiittiä Sisiliassa. Meitä oli 19, 15 blogin edustus. Kolmelta aloitettiin ja talo taisi hiljentyä puoli neljältä. Siis kellonympärystän jälkeen.

Ensimmäinen tunti vietettiin kuivinsuin ja ja lähes kolme nälkäisenä. Sitäpaitsi satoi lähes taukoamatta. Koko ajan. Ja ne terassin kaiteet oli maalaamatta.

Ihan totta!

Terveisiä Pariisista
 Koska kaikki saapuivat suhteellisen pitkien matkojen takaa, tehtiin suurin osa tarjottavastakin paikan päällä. Etten sanoisi alusta asti.



Vatsasekaisin Kilinkolin perunasalaatti. Nam,

Niin vain keittiöni sopukoista löytyi soppi jokaiselle, ei aivan tosin yhtäaikaa, mutta meno oli huumaava,ihmisten etsiessä tavaroita ja teräviä veitsiä...kuten Herkkusuu asian kauniisti ilmaisi: " Ensimmäistä kertaa lähdin matkaan ilman omia veitsiä... ja viimeistä!"  Ja varmaan jokainen tarrasi kiinni toimimattomaan Peugeot pippurimyllyyn, joka on jäänyt keittiööni hengaamaan vain komian tähden.

Kuvasato jäi omassa kamerassani hyvin vaatimattomaksi, ehkä syystä, että kulutin aikani kulkemalla edestakaisin keittiön ja terassin väliä toistaen "Missä mun kamera on?" ( jossain välissä lause vaihtui ihmettelyyn "Missä mun Mojito on?"). Kun joskus ostan seuraavan digijärkkärin, en välitä niinkään onko se canon vai nikon, kunhan se on punainen. Että se kirkuu luokseni parinkymmenen sinnetänne ripotellun canonikonin joukosta.


Herkkusuun salaatti,kirjaimellisesti meidän nurlkilta
 Kattauksia oli ainakin kaksi ja väliin ja loppuun taas makeaa, Kaffa Roasteryn tarjoamaa kahvia ja talon konjakkia ja calvadosta. ("Haluaako joku konjakkia?" " No, jos on XO:ta")


Routapaisti by Vatsasekaisin kilinkolin. Täydellisen onnistunutta.
 Kuvat on ihan karmeita ja tärähtäneitä, suurimpaan osaan ruuista ei ole kuvaa, Kuvissa esiintyvien lisäksi tarjolla oli Jokihaan Portugalista roudaamaa Chorizoa paprikoisen kanssa. Loistava setti. Kokit ja Potit tarjosi mielettömiä viininlehtikääryleitä oman köynnöksen lehdistä ja kikhernetahnaa. Ja itsetehtyä kuivalihaa.


Polenta-Salvia maddet (Liisa Kivistössä)
Minä tein Focacciaa ja karkkikanaa. Ankerias "hyytelö" Vipunen tuoreita mansikoita samppanjahyytelössä. Annoksista hellyttävin. Tytöt kyllä sanoi, että ei saa kiusata. Mutta liikanimen sait.

Soppaa ja silmukoita ribsit(kiitos ja terveisiä Jaakollekin)
  Pata Porisee oli leipaissut riemastuttavan raikkaan mansikkajuustokakun.


Upeimmista upeinta settiä tarjosivat Masutoaitemu, Suolaa ja Hunajaa sekä Soulkitchen omatekoiseilla hodareilla. Makkarantekoon oli käyty oikein Marttojen kurssilla ja kevätsipulikaalisalaatti ja karamelisoitu sipuli höystivät chorizot ja Rash el hanou -makkarat itsetehtyjen sämpylöiden välissä. Tämä miitti olisi ollut napakymppi, vaikkei tarjoiluna olisi ollut mitään muuta.

Herkkusuun endiivit maa-artisokkamajoneesilla on vahvasti addiktoiva

Hayley´s cuisinen trooppinen kaakaokakku ristittiin uudelleen majoneesikakuksi, siitä vetelin aina vaan paranevat viimeiset rippeet vielä eilen.

Campasimpukan työläät mutta herkulliset ranskalaiset teekakut
 Hartvallin lähettämät Organic Happy Joe-siiderit pitivät tunnelmaa yllä, ja testattavana oli niin montaa viiniä, että oli vaikea pysyä selvänä selvillä, luultavasti jokaiselle löyty suosikki. Sen vois päätellä ainakin sunnuntaina jääkaapistani löytyneiden "omien" (avaamattomien") pullojen määrästä. Kiitos kaikille unohtaneille.
Oli myös syreeninkukkamehua, raparperisiirappia ja raparperimansikkamehua. IsoHoon Rasberrymojitot.

Manzikkalikööri, kiitos Norex
  Lopultakin ehkä ruoka ja juoma oli sivuseikka. Parasta olivat uudet  ja vanhat ystävät, nauru, puheensorina ja tunnelma joka kietoi meidät lämpimään syleilyynsä terassilla sateisen pimeässä kesäyössä. Ja olihan katossa myös IsoHoon asentama infrapunalämmitin...


Keittiöpyyhebingon pyyhkeet jaettiin emännän pitkäpiimäiseen tyyliin alati vaihtuvilla säännöillä, myös joku muisti lupaukseni tanskankielisestä performanssista, joka sekin olisi saattanut olla hyvinkin pitkäpiimäinen ilman Kivistön Liisan loistavaa tulkkausta.

Kivistön uskomaton kasvisleipäkakku burratalla


Jokihaan pelastavan vesimelonisalsan vaikutuksen täytyy perustua kuutioden eksaktiin kokoon.


Karkkikanaa


Uberherkku cannele? Kivistöstä

The morning after alkoi siihen mihin ilta päättyi, eli hodareilla.


Ja parilla muulla herkulla.

 Kuten vaikka majoneesikakulla. Majoneesinhan tekee jokainen itseään kunnioittava ruokabloggari aina itse!


Mutta enemmän kuin mikään muu, sykähdytti aamuinen näky terassilla.

Eikä niinkään varsinaisesti nämä kurkoosten täyttämät lasitkaan kuin se, että yhdessä paikallayöpyneiden ja vielä parin paikalle kurvanneen autolastillisen myötä organisoitiin tiski-kuivaus ja kaappinkanto-rinki. Suit sait!



Tämä teko lähentelee jo rakkautta!

Kiitos kaikille! Isäntäväki kiittää.
Ainut harmittamaan jäävä asia on se, että tunnelma on hiukan kuin omissa häissä, tupa täynnä ihania ihmisiä, eikä kenenkään kanssa ehdi kunnolla juttelemaan.

Mutta sekö se on emännän osa. Vaikka mä en mitään tehnytkään.

Maanantaina naureskelin kun löysin poromagneetin toisensa jälkeen. Hannele? Riikka?

Ai niin ja vinkkejä blogimiitin pitoon?
JÄRJESTÄ SELLAINEN!

Illasta löytyy juttua myös muiden kuin emännän näkökulmasta.









Kiitos vielä
 Norex Spirits Oy,
Treasury Wine Estates Finland,

Hartwall,
Kaffa Roastery
ja
Lambi, jolla pyyhimme suut ja pöydät!




48 kommenttia:

  1. Oi miten ihanaa lukea teidän miitistä. Meno on varmaan ollut taas ratkiriemukasta. Me ei valitettavasti päästy paikalle, sillä lapset ovat lunkonneet niin paljon pois kotoa meidän töiden vuoksi, ettei TAAS kehdattu viedä hoitoon. Vaan tuleehan näitä, toivottavasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina joku on tarpeeksi hullu järjestääkseen... :)

      Eli kikatetaan seuraavissa sitten!

      Poista
  2. Emännälle kiitos! Näin ainakin meillä päin oli tapana kajautaa leirin emännälle joskus kaukaisessa lapsuudessa. Kotiin tultua tuntui kuin ois ollu kauemminkin poissa, sen verran paljon äksöniä mahtui tuohon reiluun vuorokauteen :). Ehkäpä otan myös kehoituksestasi vaarin ja harkitsen blogimiitin järjestämistä vähän syksymmällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mä olen niin mukana, kunhan vaan aikataulut natsaa....
      Kiitos ittelles!

      Poista
  3. Minä olen ihan liikuttunut, noin kauniita sanoja meidän rakkauslapsista. Opin yhden asian: Jatkossa teen blogimiitteihin vain alkupaloja, kukaan jaksa enää loppuillasta syyä.

    Notta ristus, kun oli komiat pirot. Olette te vaan ihania "Hannulin" kanssa. Meitä kikatutti koko kotimatka, kun kaveri on hakenut hotellista Ankerias "ei vielä hyytelö" Vipusta. Ihme, ettei löytynyt. Kiitos!

    Ja Marja, minä olen mukana, järjestä järjestä jooko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua kyllä harmitti illalla, kun en meinannu jaksaa syyä hodaria (söin siis kuitenkin). Onneks niitä oli vielä jäljellä seuraavana aamuna ja ruokahalu oli palannut muutaman tunnin unien jälkeen :).

      Täytyy varmaan alkaa miettimään sitä päivää :).

      Poista
    2. Niin ja tervetuloa koska vaan golffaamaan IsoHoon kanssa.Apukokki ja.

      Poista
  4. Kiitos ihana! Aivan loistavat kemut järjestit! <3

    VastaaPoista
  5. juu suuri kiitos sekä isännälle että emännälle että kaikille teille kanssajuhlijoille eloisasta seurasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin, luulis ettei meistä lähde niin paljon meteliä kun suu on kok ajan täynnä ruokaa... ;)

      Poista
  6. Oli niin isäntäväen näkööset juhulat notta, kiitos Nanna ja Hannuli! Näistä riittää naurunpyrskähdyksiä vielä pitkään!
    Ja te kaikki muut vanhat ja uudet tuttavuudet, ihanaa kun olitte paikalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...sen mä vaan haluaisin tietää, että missä vaiheessa IsoHoo on muuttunut " Hannuliksi" ? ...:D

      Poista
    2. Eksää muista, kun me kaikki ihmeteltiin kuin teidän suorasukaisessa pohojalaisessa parisuhteessa kutsutaan miestä Hannuliksi tai Hannuli-rakkaaksi, mutta se olikin vähän väärin kuultu ;-)

      Poista
    3. Ai niin, mä kun huutelin Annulia...

      Poista
  7. Vieläkin väsyttää, kun oli niin lystiä! Kiitos!

    VastaaPoista
  8. Tämän luettua ja kuvat kuolattuani harmitti vielä enemmän kun en saanut vapaata. Ous ollu kerrankin tälläinen miitti lähellä,mutta ei :( tarkoitus oli tuoda jäniskin mukana ruokapöytään. No mahtavia herkkuja ja hauskaa teillä oli ainakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja just jäniksen mentävä aukko olis ollu muuten pöydässä....

      Poista
  9. Kiitosta vaan vielä tätäkin kautta kunnon bileistä! Tiesin jo aikaisemmin, että oululaiset osaavat bilettää, nyt tiedän, ettei tässä kohtaa mene pohjanmaalaisillakaan sormi suuhun! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pitännee käydä testaamassa ne oululaistekin kekkerit!

      Poista
  10. Oli kyllä mahtavat bileet, kiitos teille suuresti järkkäilyistä! Sellaiset oikein kunnon hyvän mielen juhlat kyllä! Pian uusiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinähän se vasta olit panostanut kun oikein makkarakoneen ostit...Kyllä mä olin onnellinen ja otettu, että jaksoitte kaikki tulla niin pitkien matkojen takaa!

      Poista
  11. Kiitos vielä kerran! Ihan mahtavat kemut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja ne paahdetut paprikat ja chorizot...niistä näen unta vielä pitkään. Kiva kun tulitte paikalle kaksin kappalein!

      Poista
  12. Me ei Nanna malteta lopettaa sun kiittelyä. Tuollaisen emännän puolesta kyllä kantaa mieluusti kortensa kekoon... ja lusikan soppaan... ja osallistuu siis myös tiskirumbaan. :)

    Jäädäänkin odottelemaan Marjan syysiltamia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siellä nähdään!
      ...sun postaus oli kyllä <3 kaiteineen kaikkineen

      Poista
  13. Ja kiitokset jatkuvat. Oli niin hauskaa ja herkullista, etten ole ollut hymyilemättä sen jälkeen. KIITOS!

    Tiskikuvat nähtyäni hävettää, etten kaartanut sitä kautta. Oi mua.

    ps. en ole syyllinen poro-magneettiin, tietääkseni ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos sinua lohduttaa, ei mekään varmaan oltaisi tajuttu kaartaa, ellei puolet omaisuudestani olisi jäänyt sinne :-) Mutta onneksi sattui näin onnellisesti, se oli oikein mukava sessio, lähes terapeuttista.

      Poista
    2. Älä nyt turhaan, kyllä tiskaajia riitti. Mutta aamiaishodari olis saattanut maistua?

      Poista
    3. Eli Riikka, sinut ja porotokkasi on paljastettu!

      Poista
    4. Mulla ei ole mitään tietoa mistään poromagneeteista. Mari? Liisa?

      Poista
  14. voi vietävä- kaiken tämän ratkiriemukkaan runollisuuden seurauksena harmistus siitä, että jouduin jättämään bakkanaalit väliin kasvoi eksponentiaalisesti! toivottavasti jossain pääsen vielä teidänkin seuraanne ihastelemaan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti. Saavu siis paikalle seuraavan kerran.

      Poista
  15. Jo kuvat kertovat kaiken!!! Nams ja wau mikä tunnelma teillä on ollut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä tässä miljoona pientä vitsinpoikasta tässä blogikirjoitus pintaraapaisussa jää pakosti sanomatta...paikalla olleet lukevat ehkä rivien välistäkin :)

      Poista
  16. Kiitokset vielä täältäkin! Ei sitä liian usein tarvitse nauraa meikkiä poskelle. Oli mukava tutustua teihin!

    VastaaPoista
  17. Hitto vie ja fruttu di mare,

    kiitos ja anteeksi, en tiedä parempaa tahi enenpää.Ihan parasta toki.

    VastaaPoista
  18. Kivat kekkerit! Vastaus kysymykseen; voi varmaan: pitää kokeilla... :)

    VastaaPoista
  19. Ihania ruokia & ihania juomia!! :) Varmasti oli hauskat pirskeet!!

    VastaaPoista
  20. Meillä vedettiin samana viikonloppuna hodareita, mutta kohdeyleisönä 3-4 vuotiaat Minin synttärivieraat. Voin vain kuvitella, ja hyvin sinä sanasieppoilitkin, miten hauskaa ja herkullista oli - ensi kertaan jos joku taas järjestää :)

    VastaaPoista