About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Bra, bättre, Pastis!


Oma pieni hemmotteluhetki työviikon lomassa. Rakkaan ystävän kanssa lounaalle Pastikseen, tuohon keväällä avattuun ravintola Murun bistro-pikkusiskoon, jossa keittiön ohjaksissa heiluu "Lintsi" Linnamäki. Tai en tiedä kuuluuko Lintsin tyyliin ylipäätään heiluminen, koska emme ole tavanneet. Mutta erinomaisen ruuan valmistus kuuluu, sen sain ihan omakohtaisesti kokea.


Pastiksessa oli kyseisenä tiistaina puolenpäivän aikaan mukavasti tilaa. Paikka tuntui heti kotoisalta ja palvelu lämpimän konstailemattomalta, mutta huomioivalta. Juuri sellaista kun sen kuuluukin olla. Me (moukat!) pyysimme varmaan 2 kertaa lisää paikan loistavaa tapenadea ja leipää (mutta kun se oli niin hyvää) ja luulen, että viimeisellä kerralla pyyntö taisi mennä jo ihan ajatuksesiirrolla perille...

Lounaslista on lyhyt ja viikottain (ko?) vaihtuva ruoka maalaisranskalaishenkistä. Me kyllä ilmoitimme heti tullessamme, että olemme nyt sitten lounasaikaan illallisella, kun kerrankin paikan päälle pääsimme, ja päräytimme oikein kolmen ruokalajin lounaan.

Ensimmäisen kuvan maalaissalaatti ankan kivipiiralla oli kyllä rapisevan raikas, mutta kivipiiras ensi kokemuksena ei nyt mitenkään valloittanut suuntaan tai toiseen, lähinnä ihmettelin, että ai tälläistäkö tämä on. Jälkeenpäin olen vielä miettinyt, että eihän salaatista puuttunut osaset toisiinsa sitova kastike?  Kuulostaa nyt ehkä hassulta, että enkö minä sitä nyt siinä paikan päällä hoksannut, mutta olin jotenkin niin annoksen kauneuden ja herkullisten näköisten yksittäisten raaka-aineiden pauloissa ( ja ehkä myös ystäväni jälleennäkemisen riemussa). Jotenkin en vain saanut kiinni siitä mausta.


Pääruuaksi söimme ylikypsää possunkylkeä, joka tarjoiltiin  ratatouillen kanssa ja se oli kyllä sitten aivan järjen vievän herkullista, katsokaa tuota valkoista läskiä, se vain yksinkertaisesti katosi suuhun. Se, miten ylikypsässsä liha-ateriassa säilytetään vasta valmistetun tuoreus, se on TAITOA.Pastiksen Crème brûlée on epätavallisen sitruunaista, mutta sehän sopi vallan erinomaisesti meidän ystävyksien suuhun. Ja kuoressa maistui poltettu sokeri ja se amelie-rapsahteli.

Voiko muuta siis toivoa? No, aterian kanssa vaikka lasilliset sopivasti viilennettyä Pinot Noiria ja kaiken päälle capuccinot (vaikka Italiassa opinkin, että espresso maidottomana on se oikea valinta aterian päätökseksi). Ja nämäkin siis saimme.

Kun nyt näitä helsinkiläisiä hemmotellaan tälläisillä ruokapaikoilla ja saattavat syyttää vaan itseään, mikäli eivät paikalle löydä, niin kerron teille muille ulkopaikkakuntalaisille jotka joskus pääsevät isoolla kirkolla pyörähtämään, että Pastis sijaitsee siis Pikku Robertinkatu 2:ssa, eli vaikka se ei nyt varsin rautatieasemalta katsellessa silmiin pistä, niin se on kyllä kuitenkin ihan käveymatkan päässä. Kunhan muistatte, että se on bistromaisesti auki
Lounas:

Ma–pe 11.30–14.00
Dinner:
Ma–la 16.30–23.30

Siis kartta käteen. Ja Pastikseen. Taksirahat kannattaa säästää nekin ruokaan. Ei sillä, että paikka olisi mitenkään kallis.

Parempi lopettaa ennenkuin puhun itseni pussiin. 


4 kommenttia:

 1. Harmi, ettette päässeet maistamaan maalaissalaattia viiriäisenkoivilla. Se on taivaallista ja lisäksi sen kastikkeenkin voisi nuolaista sieltä koipipannulta. On se vaan niin hyvää!

  Kaikinpuolin ihana paikka, kiva, että tykkäsit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tuntuu, että tykkään aina kaikesta minne menen, kun harvoin pääsee, mutta oikiasti taidan kyllä olla lopulta aika kriittinen. Ehkä se vain on niin että kun harvoin pääsee, niinpaikat on jo etukäteen valittu muiden suositusten perústeella niin, että todennäköinen tyytyväisyys on prosentuaalisesti jo tosi korkealla. Sinunkin ravintolakokemuksesi Jonna luetaan täällä aina äärimmäisen tarkkaan.

   Poista
 2. En ole vielä (ihan tarkasti) laskenut tunteja Pastikseen pääsyyn, mutta olisko hyvälti toistasataa vielä :) Päästään sinne varhaiselle illalliselle, voi että jännittää!

  VastaaPoista