About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vappu, vappu, vappu!


Vappuna kuuluu simankin olla punaista. Punaisen vadelmasiman ohje löytyi Maistuis varmaan sullekin -blogista, joka oli löytynyt sen Dan Sukkerilta.  Tuli muuten aivan aivan jumalaisen hyvää. Ensin maistui  simalta, mutta sitten putkahtaa jälkimakuna vadelman aromi. Tähän simaan säästetään muuten viimeiset pakastevadelmat vastakin.Meidän perhettä ei vapputorilla näy palelemassa, vaan kokoonnuimme meille vappubrunssille hyvin rennoissa tunnelmissa. 
Kuohuvaa oli siman lisäksi monenlaista. Minä tein pöytään tuota burrataa, kun NaapurinUlla tilasi.


PikkuveliNuutti toi ihania Natasiskolta perittyjä vuohenjuustopinjansiemenhunajalehteviä. Nakkejakin toivat ja patonkia ja vaahtokarkkeja.Natoni käsialaa  oli  ihana kaksikerroksinen juustokakku, sekä mätikakku, joka oli mun suosikki numero one. Minä taas tilasin NaapurinUllan ihanaa hedelmäsalaattia. Naapurista tuli myös tortillarullia ja pekoniinkäärittyä grillattua kotijuustoa, nam!

Ja niinkuin uhkasinkin, tehtailin niitä Kivistön aamiaisperunoita. Olivat sitten hyviä. Laitoin sekaan punasipuliakin ja sillipurkista sai nostaa sillin perunan päälle halutessaan. (kannatti haluta).Mutta nyt lyhyestä virsi kaunis, sillä juna lähtööpi kohta ja huomenaamulla kymmeneltä köpötellään jo Bolognan katetuilla kaarikäytävillä... siis ensi viikkoon!

Iloiseksi vappulopetukseksi vielä naapurin Jessen 7v synttäreille viime sunnuntaina tehty kakku.


9 kommenttia:

 1. Hyviä nuo Lorina-pullot jatkokäytössäkin! Minä ostin kyseistä kaunojuomaa tuleviin juhliin alkottomaksi maljaksi laatikollisen, saanpahan pullojakin sitten yhteen jos toiseen tarpeeseen:D

  VastaaPoista
 2. Lorina-pullot on paitsi käytännöllisiä niin myös kauniita. Vadelmainen sima kuulostaa hyvältä.

  VastaaPoista
 3. Ihanalta näyttää, ja varmasti myös maistui. Simaa ja perunoita pitää kokeilla. Mahtavaa reissua!

  VastaaPoista
 4. Hyvää matkaa! Bologna on ymmärrykseni mukaan täynnä kulinaarisia nautintoja, muitakin kuin se kuuluisa kastike. Nauttikaa siis.

  VastaaPoista
 5. Hyvää matkaa,syö,juo ja nauti :D

  VastaaPoista
 6. ONpa hieno kakku ja muutenkin ihania herkkuja brunssilla!
  Hyvää Italian matkaa!

  VastaaPoista
 7. Mahtavia herkkuja vappubrunssilla!:) Ja tuo vadelmasima on tosi hyvää! Siitä saa varmasti kevät- ja kesäjuhliinkin kivan alkoholittoman juoman vaikka alkumaljaksikin.:)

  VastaaPoista
 8. Ai nyt te lähditte sinne Bolognesiaan! Mukavaa matkaa!

  VastaaPoista
 9. Voitko jo tulla raportoimaan matkasta?

  VastaaPoista