About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Vuoden verran JuurellaOon tainnut unohtaa kertoa, että Seinäjoellakin on Ravintola. Se sijaitsee ihan Seinäjoen keskustassa ja on toiminut juuri nyt aika tasan vuoden. Juurella  -ravintola muokkaa menuunsa vuodenajat huomioiden, suosien lähiseudun tuottajia. Ravintolasali on juuri sopivan kokoinen, ei liian pieni, ei liian iso, sisustus on kauniin harmonista, viemättä silti huomiota pääosan esittäjältä, ruualta. Ja palvelu, pohjalaisen suorasukaisen asiantuntevaa ja asiakkaan huomioivaa.


Itse asiassa minua hävettää aivan kamalasti, etten ole aikaisemmin kertonut tästä Seinäjoen ravintolamaailman helmestä. Varsinkaan kun ravintoloitsijoina toimivat tutut työkaverit 90-luvulta; Keittiömestari Jani Unkeri ja Miia Keski-Nikkola ja keittiössä vielä Kai Usvaranta, joka palkittiin juuri Horeca Oscareinakin tunnetulla PRO-palkinnolla Vuoden ravintolakokkina. Hejaa ja aaltoja Kaitsu! Kyllä sitä pihviä on käännettykin! Ai niin ja Kirsti salissa...meillä kaikilla viidellä on, sanoisinko yhteinen ravintolamenneisyys...

Testasimme Juurella-ravintolaa katuporukan keilailuillan (mestari jo neljättä kertaa peräkkäin; IsoHoo) jälkeen oikein isommalla porukalla. Söimme helmikuista menua useimmat, muutamalla pikku poikkeuksella. Juureskeitto ja häränlihapate oli juuri sellainen yhdistelmä, jonka olisin saattanut sivuuttaa listalta valitessani, onneksi se nyt tuli menussa, koska kokonaisuus oli aivan täydellisen hurmaava, Juurella-keittiötä parhaimmillaan.


Nimittäin, jos olisin tilannut listalta, en ehkä olisi pystynyt ohittamaan  ruislättyjä, uppomunaa ja mätiä...


Marinoidut kasvikset näyttivät tältä. Oli kuulemma myös hyvä aterian alku.


 Pääruuassa löytyi savustettua possunfilettä sekä possunkylkeä. Edelleen tykkäsin, pohjalainen ja possu on aina kavereita, varsinkin kun possu on pohjalaista. Kuuma pääruoka kutsui nauttimaan sen verran ärhäkkäästi, että enää ei kuikuiltu , eikä varsinkaan kameroitu muiden annoksia.


Talon omaa leipää tuotiin tietysti tarjolle (ei kylläkään pääruuan jälkeen), ja levitteenä kirnuvoita, tietenkin. Siitäkin on häjy parantaa, paitsi jos ripottelee voin päälle vielä suolahiutaleita, ja sekin oli tehty.


Jossain vaiheessa mulle tuli tietenkin pakottava tarve tunkeutua Ravintolan keittiöön. Käytin tekosyynä henkilösuhteitani.

No keittiöstä löytyi justiinkin se palkittu superkokki K.Usvaranta, - ja nyt kuunnelkaa tarkasti, kaikki wannabecheffit- tekemästä sitä mitä kokit aika usein tekevät. Tiskaavat!


Mutta katsokaas tuota nassua! Siinä ehkä kiteytettynä juuri se asenne, mikä hellojen (tai tiskin) äärellä tuleekin olla.

Löytyi sieltä keittiöstä muutakin toimintaa, annoksia nousi tasaiseen tahtiin.


Taisivat olla muuten meidän välijuustotkin odottelemassa. Omat näkkärit kans.


Jollen aivan väärin muista, niin taisin lupautua johonkin mielenkiintoiseen työtehtäväänkin tuossa kesäkuun tienoilla?

Äkkiä takaisin omaan pöytään!

Koska, tiedättehän, jälkiruuan ei pidä antaa odottaa. Katosi lautaselta muuten julmetun nopiasti, vaikka yritin nauttia....


Me syöjät pidimme muuten aterian päätteeksi oikein pisteytysraadin perusteluineen. Jos nyt kiteytän porukan melko yhteneväisen mielipiteen, olimme kaikki suunnattoman onnellisia, että Seinäjoelle on saatu tälläinen sesongissa vahvasti elävä ravintola, jonka ruoka on konstailemattoman herkullista, olimme jopa onnellisia, että ravintolaan "joutuu" tehdä pöytävarauksen. Miia ja Jani ovat sen verran kauan syöttäneet Seinäjokisia ja ympäristöä, että tietävät myös missä meilläpäin "fiineyden" raja kulkee ja sen, että oman rahan paikka sen olla pitää. Esimerkki 4-lajin menu 39€, ja 4 viinin viinipaketti 25€. Juurella ravintolassa tarjotaan myös torstai-tasting iltoja, siis viinienmaistelun merkeissä.

Jotta kuulkaa tervemenua kaikki nyt Juurelle, jokka että oo viälä keriinny, ku tääläpäin kulietta!

Ja koska ravintolaissa usein keskustellaan hiuksista, tässä pari näytettä iloisen seurueemme kampauksista.


Mä voisin kyllä saada vuoden Aasinsilta-palkinnon!

Ja vielä että uskotte sen keilailuosuudenkin:

Juurella-ravintolalla on muuten facebookkikin, jossa voi käydä niistä tykkäämässä. Siellä ne välillä paljastavat todellisen grazy- minänsä. Olisivat ny, aikuuset ihimiset!

8 kommenttia:

 1. Kuulostaapa ihan siltä, että täältä naapurikaupungista voisi tehdä ekskursion sinne kaakommaksi. Vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tervetuloa, kannattaa välillä käydä aidan toisellakin puolella!

   Poista
 2. Hienoa, ilahdun aina näistä pääkaupunkiseudun ulkopuolisista itsenäisten yrittäjien laaturavintoloista, vaikka en itse niihin ehtisikään. Se nimittäin tarkoittaa, että yhä suurempi osa suomalaisista haluaa syödä hyvin. Nälkä tuli kuvia kattellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä varsinkin ilahdun täällä meillä, paikat kun on vähissä. Ehkä vihdoin Seinäjoki on valmis pitämään pystyssä tälläisen. Yks Hese lopetettiin juuri.... ;D

   Poista
 3. Kuulostaa hyvältä. Tuo nimi vähän hämää, luulin että aiot kirjoittaa helsinkiläisestä Juuresta. Minkä juurella tämä Juurella on? Pohjanmaalaisen vuoren?

  VastaaPoista
 4. No niin se hämää vähän muakin, mutta en ole hoksannu asiasta koskaan kysyä. Mä luulen, että ravintola haluaa olla kuitenkin aitojen makujen Juurella, lähellä tuottajaa.

  Mutta jotta sieltä keskisuomen alppimaisemista ei kovasti irvailtaisi tänne lakeuksille päin ;D niin onhan ravintola toki myös JOUPPILAMVUOREN juurella (no ainakin lähes), koska jos ette, hyvät ihmiset muista, niin täällähän on todisteet siitä, kuinka lakialla teherään vuori ja kuivalle maalle järvi (kyrkösjärvi) , josta se peräedellä Juha vetelee 7,5 kh kuhia ja jotain potkukelkan kokoisia haukia. En muuten ui siinä järves ens kesänä....

  VastaaPoista
 5. Hyvä kun kerroit tällaisesta mahtavuudesta! En oo koskaan käynyt 'hienossa ravintolassa', joten tuonne täytyy kyllä joku kerta mennä herkuttelemaan =)

  http://mbnpaiva.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja parasta tietenkin, että siellä tuntee olonsa kotoisaksi, eikä vaivautuneeksi, kuten joskus "hienossa ravintolassa". On aika kiva kun passataan hyvin, kerrotaan ruuasta ja juomasta, niin, että tietää mistä nauttii.

   Poista