About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

maanantai 26. joulukuuta 2011

Nin-ja-Goooo! ( LEGO Ninjago-kakku)


Voi tapaninpäivän harmi. Olin ajatellut ehtiväni vielä joulupostailla, mutta otin ja jätin kamerani tänään anoppilaan kuvineen, että se siitä inspiraatiosta.

Onneksi voin postata viime viikon touhuja, vaikka ne eivät niin jouluisia olekaan: sain joulunalusviikolla tarjouksen, josta en voinut kieltäytyä, vaikka se tarkoittikin kakkuhommia aatonaatoksi, päiväksi jolloin MEINASIN tehdä kaikkea muuta kuin... mutta voi olla ettei kukaan ikuna enää koskaan pyydä minua tekemään Ninjago-kakkua, joten tilaisuuteen oli tartuttava. Olen nimittäin myös siinä määrin niin laiska, etten huvikseni vain kyhäile näitä kakkuja itselleni.

Kakun piti olla suklainen, raikkaan marjaisa ilman kermapursotuksia. Ja tälläinen siitä tuli: kaakaoinen  6 munan sokerikakkupohja, 1 väliin suklaamousse, 2. ihanan raikas mustaherukkamousse ja päälle suklaakuorrutus kermasta, suklaasta ja voista. Kakku päällystettiin vielä ohuella kerroksella aprikoosihilloa, jotta kuorrutus olisi tasainen, mutta siinä himputin marmeladissakin oli kyllä sattumia.

Sankarit muotoiltiin edellisyön tunteina sokerimassasta. Ei sattunut olla punaista tai sinistä massaa, niin tuli sitten näitä mustavalkoisia hahmoja. Vaikka mittasuhteet saattavat olla pielessä, niin oon kyllä oikiasti aikas tyytyväinen näihin kovin vapaalla kädellä muotoilemiini lego-ukkeleihin.
Kultainen miekka


Sankarit aavikolla, ja huppuhienoa ruokastailausta: taaperon syöttötuoli oranssine pehmusteineen luo hienon kontrastin ninjagoille....


NIN-JAA-GOOOOOO! 
Onnea Vilmeri 5v!

12 kommenttia:

 1. Minä en ymmärrä näistä kakkuhommista mitään, mutta ihan mahtavia noi ninjat. Oli heti pakko huitoa ilmaan muutama kungfuliike, kun lähti mielikuvitus liikkeelle!

  VastaaPoista
 2. Ankerias Vipunen: Emmäkään niistä mitään ymmärrä!!!!

  VastaaPoista
 3. Legolla saisivat kyllä vavista, kun tällaisia luomuksia tulee kotikeittiöstä! Tai sitten sinua tullaan ison rahasäkin kanssa pyytämään Tanskaan heitä auttamaan:)

  VastaaPoista
 4. vau! meillä on yksi suuri Ninjagofani, joka ihasteli hienoja hahmoja.

  VastaaPoista
 5. Kyllä sietääkin olla ylpeä, kerrassaan on upeat hahmot!

  VastaaPoista
 6. Kakku sai pikkupoikien ja tyttöjenkin suut pyöreiksi ja makukin oli aivan täydellinen! Kiitos!

  VastaaPoista
 7. Kiitosta kaikille. Kyllä kehu päivässä pitää mielen iloisena! :D

  VastaaPoista
 8. Epäilin sinut jo viedyn maasta Lego-tehtaalle, mutta jouluruokapostaus poisti moisen pelon!

  VastaaPoista
 9. campasimpukka: joo, itseasiassa ei voi kuin ihmetellä, että niinkin monitaitoinen, kyvykäs, luova ja valloittava persoona kun olenkin, niin kukaan ei oo vielä tullut kotua hakemaan. Eli sitä orotelles.... LOL ;D !!!!

  VastaaPoista
 10. "Mä haluun tommosen kakun," terveisin Kasper.

  VastaaPoista
 11. kasper <3 , olisko se sitten 7v. kakku?

  VastaaPoista
 12. Minä onneton menin lupaamaan pojalle Ninjago-kakun ja googlettaessani kakkukuvia päädyin tänne :). Ihan mahtavia nämä hahmot, mutta luulenpa, että Eero joutuu tyytymään pelkkää naamioon.

  VastaaPoista