About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

maanantai 11. kesäkuuta 2018

MANTELISITRUUNAPULLA (gluteeniton)


 Kaupallinen yhteistyö K-Ruoan kanssa

Voi pulla! Uunilämpinä, lasillinen kylmä maitoa kyytipoikana, on suurinpiirtein ihaninta  mitä tiedän. Samaa mieltä on muu perhe, eikä ensimmäinen pellillinen korvapuusteja häviä katoamisvauhdissa juurikaan valonnopeudelle.Tutustuin juuri huipputuotteeseen, kotimaiseen Pirkka gluteeniton pullataikinaan, jolle Keliakiliitto myönsi Vuoden 2017 gluteeniton tuote - tunnustuksen. Paketti löytyy pakasteosastosta ja siitä syntyy näppärästi erilaiset pikkupullat myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Vaikka meillä ei olekaan lähipiirissä sitä noudattavia, ei tarvitse kummoisetkaan kutsut olla kun asia tulee ajankohtaiseksi ja pidänkin aina silmälle helppoja ja hyviä vaihtoehtoja. Mielelläni tarjoilen myöskin samaa tuotetta kaikille ilman turhia erotteluja.

Taikinasta valmistuu ne omat suosikkini, korvapuustit, vallan mainiosti. Tällä kertaa lähdin kokeilemaan vähän erilaista sitruunan mantelista täytettä ja se kyllä taitaa löytää tiensä  täytteeksi myös seuraavan kerran kun leivon perinteistä vehnäpullaa. 

Gluteeniton taikina näyttää hyvältä paperisissa annosvuoissa paistettuna. Jos olet tälläinen ei-jokapäivä-gluteenittomien-tuotteiden-kanssa-painiva kuin minä, niin muistathan leivontainnossasi huomioida, että myös leivonta-alusta ja leivinpelti ovat gluteenittomassa kunnossa (ei siis sama millä leivot vehnäpullaa).  Ja itse leivonnassa jauhotukseen käytetyt jauhot ovat gluteenittomia!


 MANTELISITRUUNAPULLA (gluteeniton)
16 kpl

1 pkt Pirkka gluteeniton pullataikina (450 g), pakaste
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl ruokosokeria
1 dl mantelirouhetta
1 sitruunan mehu
voiteluun kananmuna ja pinnalle mantelilastuja

1. Sulata pullataikina pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Sekoita huoneenlämpöinen voi, sokeri, manteli ja sitruuna notkeaksi tahnaksi.
3. Kauli taikinasta suorakaiteenmuotoinen levy ja levitä täytetahna levyn päälle. Kääri rullalla ja leikkaa 16 palaan. Nosta palat paperissin annosvuokiin.
4. Anna nousta 30 min leivinliinan alla. Voitele kanamunalla ja ripottele pinnalle mantelilastut. paista 15-20 min. 200 asteisessa uunissa.Vinkkailuun makuun päästyäni vielä toinen Pirkka tuotevinkki: Saaristolaiskalapihvit taipuvat myös grilliin. Lähikalahankkeen uusimmassa versiossa kotimaista lahnaa höystää pinaatti. Pihvi on mainiota arkiruokaa vaikkapa pernamuusin ja kananmunakastikkeen kera (oi nam) mutta extra kiinnostava siitä tulee kun sen nakkaa grilliin ja raidoittaa kalaburgeriksi. Höysteet kunkin maun mukaan, mutta kannattaa kokeilla myös tätä minun versiotani: tonnikala, majoneesi ja hienonnettu kurkku sekoitetaan meheväksi tahnaksi. 

Tuote löytyy siis pakkasesta (ja pihvit saa heittää grilliin jäisenä) ja on myös gluteeniton koko perheen suosikki. Niinkuin jo aiemmin lanseerattu saaristolaispihvi. Pirkka tuoteperheestä löytyy aikamoinen valikoima erinomaisa gluteenittomia tuotteita muutenkin.

Mutta nyt takaisin pullan perään. Koska pulla nyt vaan on, ihan parasta!


Kaupallinen yhteistyö K-ruoan kanssa

1 kommentti: