Tässä salaatissa ei ole sinänsä mitään erikoista, ehkä se on sulle suorastaan tylsä, itse kyllä olen aistivinani tässä varhaisesi-isän trendikkäillä kulhoruuille. Oravan mummolassa tämä kuului koko lapsuuteni ajan joulupöytään, ja saan edelleen vieroitusoireita jouluisin kun se omastamme puuttuu. Muiden mielestä kun tämä ei ole varsinainen jouluruoka.
Ja tämä on nyt se resepti mitä varten ostat kaupasta HeMaPapusseja. Termi oli mulle aivan outo kun yksi Iso-Hoon sukulainen kerran kertoi että otti hemapapussin pakkasesta kun oli nyrjäyttänyt jonkun raajansa...Mulle tuli mieleen sanasta lähinnä verensiirto, vaikka selvisihän se sana lopulta. Kesän kunniaksi tuunailin tämän kuitenkin tuoreella paprikalla ja herneillä, maissi kyllä tuli purkista. Aina nauran sille IsoHoon ostosreissulle kun se osti niitä Bamboo shoots sieltä lasten video-osastolta (linkki juttuun tässä ja kaupan päälle superresepti), mutta muistan kyllä itsekin (no tästä on kyllä TODELLA kauan) hämmennykseni kun myyjä kehotti mua cittarissa kysymään HeVi- osastolta...metallimusiikki ei oo koskaan ollu mun juttu.
Ai niin, se vielä, että tonnikalasalaatissa täytyy olla kirpeän etikkainen kastike ja paljon sipulia. Nykypäivän versiossani on myös korianteria. Tietysti.
2 dl Pitkäjyväistä, irtonaista riisiä
1-2 tölkkiä laadukasta, öljyyn säilöttyä MSC-merkittyä tonnikalaa paloina
1 punainen paprika
2-3 dl tuoreita herneitä palottuna
2-3 dl makoisia maissinjyviä ja öljyä.
1 iso punasipuli
reilusti tuoretta persiljaa tai korianteria
1 dl oliiviöljyä tai neutraalia öljyä
1/2 dl valkoviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria
Keitä riisi pakkausohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Pilko paprika ja punasipuli, valuta tonnikala. Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin. Maista ja lisää tarvittessa etikkaa.
Oi, että on tavallisen hyvää!
Vasta pari joulua on meilläkin vierähtänyt, ettei tuota retrosalaattia ole enää joulupöytään tehty. Se on ollut meidänkin tenavien herkku, mutta nyt se on yhteisestä päätöksestä jätetty pois. Paljon sipulia ja kirpeä etikkainen kastike tekee siitä minusta herkun. T. Mimma-täti
VastaaPoistaJustihin näin. Paljon sipulia ja etikkaanen kaste!
PoistaJoo todellakin Nanna meilläkin syöty juuri kuvaimellasi tavalla :D pitääpä tehdä joku päivä. Ja tuo kaalisalaatti mistä puhut, on noussut kovaksi suosikiksi.loistavaa grilliruuan kaa :)
VastaaPoistaJuu, tasaasin väliajoon tätä on saatava.
PoistaNäyttää oikein herkulliselta, pitääpä kokeilla.
VastaaPoistaOsallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.
Kiitos. kaunis siinä kastehelmikulhossakin ;D
PoistaNäinköhän nyt tulee kommentti tuplana kun säädin jotain... Mutta oli sanomani, että just yks päivä pari viikkoa sitten naureskelin ja muistelin tuota bamboo shoots -juttua, kun vieraassa kaupassa etsin tomaattimurskahyllyä. Terkut iso-Hoolle! 😂
VastaaPoista<3
Poista<3
PoistaTää on kyllä yks lemppareista. Toinen mitä tekee välillä mieli, on pasta/makaroni-kinkkusalaatti johon tulee lisäksi herne-maissi-paprikaa ja joku kastike esimerkiksi kermaviilistä tai majoneesista.
VastaaPoistaTällä hetkellä mulla tekee mieli couscousia ja linssejä. Siihen ehkä jotain kasviksia kuten parsakaalia tai munakoisoa. Välillä taas tekee ihan kauheesti mieli ihan tavallista riisiä ja siihen ehkä jotain myös sekaan.
...mulla on sama...välillä tai oikeasti koko ajan tekee mieli ihan kaikkea...välillä eksoottista, välillä tavallista.
PoistaTää on hyvää. Tulee tehtyä sina silloin tällöin.
VastaaPoistaKiitos! Mulle tulee aina himo tähän säännöllisin väliajoin....
PoistaPaskaa
VastaaPoistaMikä mitäkin kellekkin.
PoistaTämä on taivaallista! Ripaus mustapippuria ja loraus valkoviinietikkaa <3
VastaaPoistaTämä on niin tavallista, ja siksi niin taivaallista!
PoistaEn tiedä että luetko vielä tämän threadin kommentteja, mutta kuinka kauan tälläinen satsi sitten säilyy? Pakkasessa varmaan pitkään mutta esim jääkaapissa?
VastaaPoistaNo luen, mutta en näköjään usein... Salaatti säilyy jääkaapissa sellaiset 4 päivää, mikä mulla on vaan yleisohje ittellä ruuan säilymisestä. Joku kastike yms, joka kuumennetaan tulikuumaksi voi kestää hiukan kauemminkin, mutta kun tämä on "kylmäruoka". En ole koskaan koittanut pakastaa, en kyllä tiedä mitä tapahtuu tonnikalalle pakkasessa. Mutta aina pitää muistaa ruuan laatua arvioidessa omat aistit. Ulkonäkö, haju, maku, tuossa järjestyksessä aloitan niitä testata.
Poista