About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 2. kesäkuuta 2016

UUDET PERUNAT JA PARHAAT RESEPTIT


IHANAA HUOMENTA! Aina silloin tällöin on pikkariikkisen suloisempaa herätä torstai-aamuisin. Mahanpohjassa on ihan vähän perhosia, sillä lailla mukavaa siipien havistelua. Kuinka mä tekisin tänään? Hauduttaisin ison kupin Earl Greytä, tekaisisin leivät, hakisin lehden postilaatikosta ja lukisin kiduttavan rauhallisesti, kääntäen sivu sivulta aina edellisen luettuani kunnes oikea aukeama avautuu. Hillittisin itteni.

Vai loikinko yöpaidassa avoonjaloon pitkin siitepölyistä asfalttia laatikolle ja avaan lehden summittain jo jostain keskivaiheilta matkalla takaisin. Mahdollisimman läheltä heti sitä teema-sivuosiota. Viimeistään kodinhoitohuoneen kohdalla on pakko pysähtyä seisaaltaan lukemaan. On ne siinä. Kuvat ja teksti: Nanna Rintala. #emmäkestä


Tänään torstaina Lännen Media tarjoaa ruokasivustollaan meikäläisen parhaat uudet perunat-reseptit. Kyllä tätä herkkua on taas odoteltukin (viittaan nyt perunoihin). En väitä ollenkaan, en ollenkaan, etteikö uusi peruna olis aivan parasta voi ja suola päälle pyyhkäistynä, mutta kyllä siitä saa paljon muutakin. Paljon muutakin hyvää, korjaan.


 Kertauksena vielä lehdet, joiden sivuilta reseptini löytyvät:

Aamulehti
Satakunnan Kansa
Lapin Kansa
Kainuun Sanomat
Pohjolan Sanomat
Ilkka
Pohjalainen
Turun Sanomat
Kaleva
Keskipohjanmaa
Hämeen Sanomat
Forssan Lehti


 Ihanat puolimiljoonaa painotuoretta sanomalehteä.


Ihanat uudet perunat. Olkaa hyvä!

Mites te laitatte uudet perunat?

12 kommenttia:

 1. kiitti vaan...nälkä kurnahti heti aamusta vattassa kun lehden aukaisi... t:Mervi K.. ps. meinasin eilen Torikeskuksen ovissa tulla juttuihin kun menit maitotytön kanssa ohitse, mutta oli niin kiire..meillä kaikilla varmaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, et varmaan tohtinut jos olimme tulossa poispäin torikeskuksesta, sen verran vikevää oli askelluksemme. Meille tuli nimittäin pieni erimielisyys Lindexillä, jonka aikana Maityttö 5v. huusi ettei halua mitään "ja tähän väliin se Suomen yleisin kirosana" farkkutakkia. Tuumasin, että myt mentiin kotia. Sitten mentiin.

   Mutta tuu vaan rohkeasti ens kerralla moikkaamaan! Kiva tavata lukijoita!

   Poista
 2. Aamulla Satakunnan kanssa lukiessani nämä ihanat perunareseptit bongasin. Pitääkin kokeilla, kun yleensä ihan vaan keitto suolavedessä ja sitten kunnon nokare oivariiniä ja ääntä kohden ;) Toki lautasella kaverina jotain grillattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuntuu niin jänskältä, Satakunnan Kansaakaan en oo varmaan koskaan lukenu!

   Poista
 3. Oi, ihastelinkin näitä ohjeita jo aamulla! Kiitos, nam :)

  VastaaPoista
 4. Tähän vuodenaikaan ei paljon parempaa olekaan kuin uudet perunat. (parsakin tulee kakkosena). Eilispäivän keitetyt perunat laitan ruisleivän päälle viipaleina, alle reilusti voita ja päällee sipulirenkaita, pippuria ja suolaa.

  VastaaPoista
 5. Uudet perunat on hyviä mummolan maitoperunat -reseptillä. Voitahan siihenkin laitetaan iso vonkales. Terkuin Mimma-täti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Niitähän nyt teherään ensimmäisenä! Joka ei oo kokeellu, niin resepti löytyy myös tästä blogista.

   Poista
 6. Olisi ollut kiva saada ko. reseptejä tässä postauksessa tai edes linkkejä. Pottu on parasta.

  VastaaPoista
 7. Valitettavasti joudut nyt kyllä mennä kirjastoon ellei sulla oo nettilukuoikeuksia johonkin näistä 13 sanomalehdestä. Mulla ei oo lupaa laittaa reseptejä tänne kun oon myyny ne lehteen.
  Mutta peruna on!

  VastaaPoista