About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

perjantai 11. syyskuuta 2015

Jäätelökesän viimeinen päivä


Se saattaa olla tänään. Seinäjoki kylpee suloisessa syyskuisessa lämpöaallossa. Sen kunniaksi kaivoin pakastimesta viime viikolla sinne laittamani kirsikkajäätelöpuikot, kuvattavaksi ja maistettavaksi. 

Tästä piti tulla oikein jäätelökesä.  Annan Hella&Herkku puodista löytyi jo varhain keväällä juuri oikeanlaiset perusmuotit ja 100kpl puutikkuja. Olisi siinä varaa toteuttaa monenmoista jäätelöideaa, niin lapsen suuhun kuin aikuisenkin makuun. Mutta sitten se kesä vain meni. Ilman ainuttakaan jäätelöntekoa. Ostotikuilla. Onneksi niitäkin on.

Mutta kun haluat päästää luovuutesi valloilleen, kaiva esiin inspiraatioksi jäätelöreseptit ja lataa oma makuyhdistelmäsi. Näissä harvoin voi mennä vikaan. Eikä kai kukaan ole vielä kieltänyt jäätelöntekoa talvellakaan.


Olof unelmoi kesästä ja lämpimistä haleista. Niin varmaan nämä mun jäätelöpuikotkin. Tai tikkujäätelöiksihän näitä meillä sanotaan. 
Minä tekaisin NaapurinUllan tummemmista kirsikoista syntisen hyvän hillokkeen  ja sekoittelin sen ranskankerman kanssa jäätelöksi. Näin suurinpiirtein sanottuna.

Kirsikkajäätelötikut aka Kirsikkajäätelöpuikot

Kirsikat
1 l tummia pihapuun kirsikoita, kivet poistettuna
1 dl Amarettoa
500g hillosokeria

Kuumenna kirsikat ja Amaretto kuumaksi, lisää sokeri ja keittele n. 10-15 min hilloksi. Anna jäähtyä.
Tätä tulee liikaa, mutta syö loput ylellisellä aamupala-paahtoleivällä tai pannarin kanssa. On nam.

Jäätelö

1 dl kulutusmaitoa
 2 rkl hunajaa
1 1/2 dl glugoosisiirappia (löytyy normikaupasta)
400g ranskankermaa

Kiehauta maito, hunaja ja glugoosisiirappi. Anna sitten jäähtyähuoneenlämpöön. Sekoita joukkoon ranskankerma ja lopuksi varovasti haluamasi määrä kirsikkahilloa (ja haluat aika paljon, 2-3 dl). Mitä vähemmän sekoitat, sitä kauniimman raidallista saat.

Nostele jätski muotteihin (minulla 6 kpl, mutta annoksesta olisi tullut ainakin 8, mä vain lusikoin loput suuhuni "raakana" eli näin hoidettiin kerralla kotiin kesäisen jäätelönsyönnin kilovajaus. Nimim. ei oo sitten paino pudonnut....). 

Viimeistely 
40g tummaa suklaata
Anna pakastua tikuiksi. Nokottele sulatettua suklaata valmiiden puikkojen  päälle irrotettuasi ne muotista.

Muistele jäätelökesää.


11 kommenttia:

 1. Voi kun kauniita! Ihan kuin taidetta!

  VastaaPoista
 2. Se nyt on lievää liioittelua...mutta ihanasti sanottu kuitenkin!

  VastaaPoista
 3. Näyttää ja kuulostaa täydellisiltä. Ranskankerman happamuus sopii varmasti kirsikan kanssa tositosi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jugurttikin toimii varmasti. Se on hauska näissä tikuissa tai en oo varma onko se vaan glugoosisiirapin ansiota, mutta rakenne tulee jätskiin hyvä ilman jäätelökonetta tai sekoitussessioita.

   Poista
 4. Upeat, kesän viimeiset jäätelöt! en voi uskoa että mulla on sama boksi jäätelötikkuja kaapissa ja itsekään en tainnut saada aikaiseksi kuin kahta erilaista jäätelölaatua tänä kesänä :D ehkä sitä sitten keskellä talvea innostuu...

  VastaaPoista
 5. Dramaattisimman näköiset jätskipuikot ever. Hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pitää olla Draama Queen edes jätskien välityksellä.

   Poista