About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Puutarhajuhlat sisätiloissa sään sattuessa!

  
Ja sattuihan se!

Kun porukka on mukavaa ja tunnelma iloinen, ei pettymyskään ole suuri vaikka puutarhajuhlat vaihtuisivat sisätiloihin, niin kuin viime torstaina kävi. Olimme saapuneet kuuntelemaan Philadelphia- kisan voittajien julistusta. Vähän pelonsekaisin tuntein, koska palkintona olisi molemmille 2h Dinner in the sky- kokemus. Joka panee korkeanpaikan kammoisen vähän nieleskelemään. Että en mä olisi sitä palkintoa halunnutkaan (no tottakai olisin halunnut!)...

Yläkuvassa on toisen voittajista,  Tiskivuoren emännän ihanan sitruunaiset lohitartaletit. Alla mun  rouheva piirakka.

 
Lohi-parsaboston oli myös huima idea Herneetkin rokkaa-blogista.

 
Koska kaikki viisi finalistia olivat suolaisia annoksia (no hei, raakaineena oli ruohosipuli tai valkosipuli tuorejuusto), olivat Helsinki Food Companyn ihanat emännät tekaisseet makeannälkään ihastuttavat sesonginmukaiset raparperijälkkärit.


Cecibin keittiössä oli ideoinut  maukkaan perunasalaatin, sekö jos mikä on oivaa tarjottavaa monenlaisissa juhlissa.


Ehkä kaikkein huikein makuelämys ja myös todella kaunis, oli Terhin keittiössä Tuulihattu taikinasta rakennettu kakku mansikoineen. Eli ansaittu toinen voittaja.


Näille tarjoomuksille oli mukava kallistella  Pernod Ricardin tarjoamaa, ah- niin trendikästä puolimakea Mum samppanjaa. Nää ei ollut mitkään kahvikekkerit.

Oli tosi hienoa olla mukana finalistien joukossa (vaikka en tällä kertaa saanutkaan ihanan tuomarin ja reseptisparraajamme Teresa Välimäen pahvista kuvaa kotiin viemiseksi). Tapasin ihan tapaamattomia ruokabloggaajia vanhojen tuttujen lisäksi, ja se on aina kivaa. Ja koska tila oli mukavan intiimi, meillä olikin oikein mukavat keskustelut koko porukallakin.

No, ainakin yksi huono vitsi Lidlistä ja ex-aviomiehestä taisi tulla laukaistua. En voinut vastustaa.Kiitos kaikille osallisille, nähdään taas ja tuota suolaista tuulihattukakkua teen muuten kummitytön rippijuhliin!

13 kommenttia:

 1. kiitos itsellesi loistoseurasta ja älä huoli - tuon meidän runosepon (huokaus..) rankingissa sä olit ihan kärjessä :-)

  VastaaPoista
 2. Nyt melkein kyllä olisi saatava kuulla se huono vitsi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun se oli niin huono, etten itsekään muista. Toimimatonta verbaaliakrobatiaa. Jotain selitin josta jouduin harhateille Lidliin, josta sitten heti hansiin. Ei siinä ollu päätä ei häntää, eikä luultavasti mitenkään mitään hauskaakaan, kunhan taas tein ittestäni ihan aasin!

   Poista
 3. Kiitos seurasta, oli mukavaa taas nähdä!

  VastaaPoista
 4. Hehheee, jotenkin osuva otsikko...tai miksei juhlat ulkona toppatakin ja karvalakin kanssa :D Kiva blogi sulla, mukavaa että on näissä ruokablogeissa vähän tätä Pohjanmaatakin edustettuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ainakin me eteläpohojalaaset itte tykätähän! *virnistys*

   Poista
 5. Hei Nanna! Sinullekin suuri kiitos ihanasta seurasta. Oli kiva ja kompakti ilta. Tykkäsin kovasti. En tiedä, pitääkö kysyä vai miten? Voinko laittaa sinun blogin oman blogin sivupalkkiin? Vaikka on Top 100, mutta tosi kätevä seurata postauksia omalla listalla ja niin hienosti tulivat illan bloggaajat tutuksi.

  VastaaPoista
 6. Muidugi, sulavõi!

  Munkin pitäis päivittää omaani, mutta kun en saa ikinä aikaiseksi, siitä puuttuu monta ihanaa blogia, sinäkin! :)

  VastaaPoista