About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Kannukaupalla jäätävän hyvää . Mansikka Daiquiri


Lähes pelkkää mansikkaa maussa. Hapot nostetaan vielä kaakkoon puristetuilla limeillä. Rommia tuskin maistaa, mutta siellä se on. Tai sitten tanssijalkaa alkaa vipattaa muuten vaan. Ja laulattaa.

Kesällä drinksut kannatta ehdottomasti valmistaa kannukaupalla. Talvella ei pöytään nostettu hileinen bilekannu saa ollenkaan aikaan samanlaisia huokauksia kuin kesän lämpöaallon alla. Testattu  kyllä ihan viileämpänäkin kesänä, kuten esim. nyt. Mansikka Daiquiri kaivaa kesätunnelman esiin vaikka väkisin. 


Tämä mansikkainen herkku on ollut kesäsuosikki jo lähes 10 vuotta. Vai mitähän siitä on aikaa kun Tuija ja Esa tätä tarjoilivat Helsingin kodissaan? No, sen muistan (verbi valinta saattaa tuntua teistä oudolta tässä yhteydessä), että 3 pariskuntaan juotiin illalla kokonainen iso laatikollinen mansikoita, muistaakseni 8 kannullista.
(Tuija ja Esa ovat sitä paitsi älyttömän hyviä tanssimaan  ja lisäksi Esalla on melkoinen basso, huom. katso ensimmäiseen kappaleen loppuosa, itsekin lauloin kyllä tosi hyvin sinä iltana... ).

Sittemmin tätä on nautittu ainakin kerran kesässä, välillä terassinmaalaus talkoissa, välillä etkojen tunnelmankohottajana. Lähinaapuritkin on tartutettu ja eilen katubileissä tartutettiin loputkin.


Mansikka Daiquiri kannussa
1 kannu, 6-7 annosta

2 litraa tuoreita mansikoita
2,5 dl vaaleaa rommia
3 limen mehu
1 dl sokerilientä
jäitä tai mieluummin jäämurskaa

Lisäksi tarvitset blenderin. (NaapurinUlla hankki talouteensa todistettavasti blenderin juuri tätä tarkoitusta varten, nautittuaan muutaman kannullisen lasillisen ensin meillä.

Sokeriliemi 
5dl vettä
5dl sokeria

Kuumenna kiehuvaksi, jotta saat sokerin liukenemaan veteen, Pullota lasipulloon tai -purkkiin. 

Perkaa mansikat. Kaikki ainekset saavat olla mahdollisimman kylmiä, eli rommi voi olla pakkasesta ja sokeriliemi niinikään jääkaappikylmää.

Laita jäämurskaa blenderiin. Surauta. Lisää sokeriliemi, rommi ja limen mehu ja sitten mansikoita muutama desi kerrallaan, aina surautellen välillä. Tässä on nyt kiinni paljon koneesi tehoista eli jaksaako se esim. murskata jäitä. Sen mukaan voit lisäillä jäitä ja muita. Mansikoiden ja makusi mukaan voit lisätä myös sokerilientä jos siltä tuntuu.

Tarjoile heti, jäähdytetyistä laseista.

Postaus ei sitten ole tehty yhteistyössä yhtään kenenkään kanssa, baarikaapissa vaan sattuu olemaan bacardia ja hienoja drinkkikannuja. Compliments of  my very own bartender.

8 kommenttia:

 1. Ka tässäpä kiva drinksu kun Jukka just osti reissusta vaaleaa rommia. Laulu ja tanssi on usein tosi kiva yhdistelmä!

  VastaaPoista
 2. Otan lasillisen, kiitos. Ja tuon lasin myös. Ne on niin ihanat!

  VastaaPoista
 3. Vaihtokauppa: Sulle lasi, mulle sun kannu... :) (ei se ole hullu, joka pyytää)

  VastaaPoista
 4. Meidän blenderi on alunperin hankittu mansikkamargaritoja varten, mutta ehkä sillä voisi näitäkin surauttaa. Kun se kesätunnelma tuntuu olevan pahemman kerran kadoksissa näin 11 asteen lämpötiloilla - ehkä tämä saisi auringon paistamaan ainakin mielessä, jos ei taivaalla. :)

  VastaaPoista
 5. Juu, tällä drinkillä kuuma kesätunnelma myös arktisiin oloihin!

  VastaaPoista
 6. Se on jännä ilmiö, mutta jotenkin mansikkadrinksut suuremmissa määrin nautittuna parantaa sekä omaa että toisten lauluääntä…
  Vaikka on villasukat jalassa ja villatakki päällä täällä kotisohvalla voisin hakea kesätunnelmaa tällä ihan helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, voitais joskus pitää yhteislaulumiitti....sponsoroiskohan bacardi?

   Poista