About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Yo Yo Yo ! /jou, jou jou/


Etelä-Pohjanmaalla oli miesmuistiin kylmin ja sateisin lakkiaispäivä. Ihan hyvä, sillä kakut säilyi yön hyvin terassilla! Jos nyt jotakin hyvää pitää etsiä....

Meidän pienellä seitsemän tuvan streetillä juhlittiin ensimmäistä kertaa ylioppilaita ja heti kahden perheen voimin. Minäkin sain luvan osallistua tuon vastapäisen naapurin juhliin pyöräyttämällä sinne täyte- ja voileipäkakut.

Tuollaisen yo-lakkikakun  tein ensimmäiseksi kakuksi, loput olivat sitten perinteisempiä mansikkasurvostäytteisiä  kermakakkuja sokerimassasta väännetyn lakkikoristeen kera.


Voileipäkakkua tarvitsi tehdä vain yhtä sortimenttia eli lihatäyttöistä. En nyt jaksa avautua resepteistä sen enempää muuta kuin sen, että kyllä se kylmäsavukinkku tekee täytteestä erinomaisen.


Kuvailu oli vähän kiireistä siinä aamun tohinoissa, ennen kakkujen koristelua oli jo ehditty käydä Urho-ekaluokkalaisen kevätjuhlassa kello 8. Kiireisissä tunnelmissa aamulla koko perhe lähti hyiseen säähän ilman takkeja.(niistähän on vain vaivaa :-riisu/pue/minne laitan) Vähänkö arvasimme, että sisälle ei ollut pääsyä ennen lipunnostoa ja suvivirttä (lauloin kovaa)! Urho 7v oli vielä (juhla)shortsit yllä... Hrrrrr...

Niin vain kohmeiset sormet taipuivat kumminkin kanteleen kielille notkeasti, kun Urho juhlissa soitti ihan yksin reippaasti Pienen pieni veturi. Likat oli sanoneet, että vähänkö Urho soittaa hyvin! (Kaikki on suhteellista...) Mutta niinhän se on, soittajat saa aina kaikki naiset!

Voiko muuten kakkutehtailusta saada jännetuppitulehduksen? Noin niinkun oudokseltaan. Pikkuusen pakottaa oikiata rannetta....

Onneksi onnittelukorteissa sai tällä kertaa edes kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Eetu Ylioppilas

14 kommenttia:

 1. Mä niin taas repesin; soittajat saa aina kaikki naiset... :)
  Mervi

  VastaaPoista
 2. Vai hurmas se Urho leidit kanteleen soitolla:) Komiat on kakut taas. Toivottavasti jännetuppi paranee pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urholla on aina pilke silmäkulmassa!
   Ja kiitos. Toivottavasti jännetupin tulehdus on vaan mun korvien välissä!
   Olit muuten laittanut top100 uuden taikasanan, joka oli mitä ilmeisemmin grillaus? Hieno.

   Poista
  2. Juu, grilli, grillaus tai bbq, ne on ne simsalabimit kesä-heinäkuun ajan:) Hävikistä herkuksi toimii lisäksi myös jatkossakin.

   Poista
 3. Tee mulle voileipäkakku ja tuikkaa se postiin! Vähänkö nättejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu, postin kautta tilausosoite on ruokamyrkytys.com ;)

   Poista
 4. Kyllä sä oot sitten kätevä käsistäsi, upeita kaakkuja! Mäkin voisin ottaa yhden voileipäkakun, kiitos! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, käsityönumero taisi olla koulussa 7... ei nähty mun kykyjä ;)

   Poista
 5. No eiks se Väinämöinenkin olllut aika kova poika soittelemaan kannelta, vaikka sillä ei tainnut naisonnen kanssa olla ihan niin justiinsa. :) Mutta entistä musiikin- ja kulttuurin opiskelijaa tällaiset tarinat aina niin lämmittää!

  Komeet on kakut, en sais millään aikaseks, vaikka kässänumero oli vissiin peräti kasi. Mun käsityötaitojen ura oli aika lyhyt ja kivinen. Mutta sun kykyjä ne ei todella nähneet, vähäks oot taitava!

  VastaaPoista
 6. Hyvään pyritähän mutta priimaa pukkaa tulemahan! Teikäläisessä on tuota näpertäjän vikaa. Oisit vaan avautunu voileipäkakuistakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ..Oli niin voileipäkakkuburnout, että avautuminen jäi. Ehkä joskus vois tehdä kunnon postauksen vaihekuvineen...

   Poista
 7. Hienoja kaakkuja! Luulis noilla samoilla sormilla onnistuvan yksien pannunalustenkin virkkaus tuosta vaan ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks Marja Näppärä!

   ai virkuu luonnistuis multa...niinhän sitä luulis, jos ei tietäs. Mun ketjusilmukointi tyssää jo niihin hebreankielisiin ohjeisiin....

   Poista