About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

maanantai 25. maaliskuuta 2019

TULPPAANI KÄY MULLE

Kaupallinen yhteistyö: K-Ruoka


Luin juuri jostain artikkelin kukkakaupan murroksesta. Siinä sanallistettiin kuinka kukat ovat viime aikoina hiipineet instagrammin ruokakuviin, tuokiokuviin ja ihan vaan omiksi kukkakuvikseen. Persoonalliset kukkakaupat sitovat entistä persoonallisimpia kimppuja ja varsinkin nuoret aikuiset ovat löytäneet kukista itselleen palan ostettavaa kauneutta ja onnea. 

Aivan mahtavaa, tämä uusi kukkakulttuuribuumi. Ja mahtavaa on myös se mikä on osaltaan saanut kukkakaupat miettimään ja uudistamaan omaa rooliaan: Nykyään kukkakimppu tarttuu helpoiten ja erittäin kohtuuhintaisesti mukaan ihan kauppareissulla.  Buumi se on tämäkin, kauppojen tulppaani-, ruusu- ja vaikka neilikkakimppujen valikoima on runsas, edullinen ja vaivaton valinta. Maailman helpoin viikonlopun aloitus  ja merkkaus on itseasiassa napata se pirteä kukkakimppu kotiin ruokaostoksia tehdessä. En nyt kyllä voi kehua, että siivottuun kotiin omalta osaltani. Jos olisi tapahtunut niin hassusti, että olisin ehtinyt siivota, niin kyllä se kukkakimppu pöydällä on piste iin päälle.Oma valintani on usein tulppaani. Tykkään sen rentoudesta ja huolettomuudesta ja runsaudesta. Ison kimpun saa pikkusummalla ja se asettuu maljakkoon kuin maljakkoon ihan puolihuolimattomasti. Meiltäkin löytyy klassikko pari Aallon maljakko ja kimppu tulppaaneja yllättävän usein.Tykkään ostaa kimppuja myös kattauksissa käytettäväksi. Kukat voi käyttää pöydässä yksittäinkin ja levitellä niitä pikku maljakoihin ja astioihin, tulppaanit kestävät hyvin  yhden illallisen esimerkiksi ihan vaan pöydälle ripoteltuna (ehkä ne kuitenkin saavat pidemmän ja paremman elämän vesitilkassa). Ajattele laatikon ulkopuolelta ja toteuta oma persoonallinen asetelma.Mua miellyttää tällä hetkellä ehkä eniten rauhallisen seesteinen kattaus. Ei pöytäliinoja, ei turhia krumeluureja. Aidot asiat: Raffi keramiikka, lautasten ja lasien säihke, aito pellavainen ruokaliina ja vielä nupullaan oleva tulppaani. Tämän valitsen juuri nyt.


Moni saattaa ohittaa K-Kaupojen kukkameren huomaamatta paria erittäin tärkeää seikkaa ja parannusta; 

Kun saat tai hankit kotiisi kimpun tulppaaneita, älä riennä avaamaan käärettä. Leikkaa varsista 1-2 cm palat pois suoraan, ei viistosti, kerralla koko nipusta, aseta maljakon pohjalle muutama sentti viileää vettä ja anna varsien imaista itsensä jämäköiksi ennen kääreen poistamista. Pirkka niksit opastaa laittamaan mukaan myös pari teelusikallista perunajauhoja, tätä en ole vielä muistanutkaan itse testata.

Tulppaanit ovat melkoisia varren kasvattelijoita, joten pidä vesi minimissä, mutta vaihda se päivittäin. Tulppaanikin tykkää mieluummin viileästä kuin suorasta auringonpaahteesta, eikä maljakkoa kannata laittaa etyleeniä tuottavan hedelmäkorin viereen myöskään.

Niin, kyllä se tulppaani on ehdottomasti yksi mun lempikukista. Se on kaunis, reilu, rehti, mutkaton, runsas, moneen taipuva. Se käy arkeen ja juhlaan yhtä lailla. Nauti siis tuppaaneista NYT, sesonki jatkuu vielä pääsiäiseen saakka.

Miten leikkokukat kuuluvat sun elämään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti