About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Vappu + vadelmat + sima = Vattusimaa vapuksi


Juu, juu,kerkee kerkee. Minäkin  lähden pakkaseen hakemaan viimeiset vadelmat heti kun olen kirjoittanut  tähän reseptin, joka on napsastu Dan Sukkerilta.

Tätä simaa nimittäin tein jo viime vuonna ja se on niin kaunista, niin hyvää. Ja maistuu kyllä ihan simalle. Siltikin siinä on jotain jännää vadelmaista värin lisäksi.

Suositukset tälle!

Vadelmasima

400 g pakastevadelmia
500 g taloussokeria
4 l kiehuvaa vettä
1/5 tl tuorehiivaa (pienen herneen kokoinen pala)
sokeria, rusinoita

Valmistus:

Kaada jäiset vadelmat ja sokeri kiehuvaan veteen. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva pieneen tilkkaan simaa ja kaada sitten hyvin sekoittaen lopun siman joukkoon. Anna juoman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota sima. Laita jokaiseen pulloon muutama rusina ja teelusikallinen sokeria. Säilytä sima jääkaapissa. Parin päivän kuluttua, kun rusinat ovat nousseet pintaan, voit nauttia ihanasta simasta.


(ohje DanSukker)

17 kommenttia:

  1. Väri on kyllä ihana ja meidän pinkki fanittaja neidit olisivat kyllä onnessaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon samaa mieltä. Väri on kyllä super. Ja maku kans.

      Poista
  2. Juu, mitä nää ruuhkavuodet oikein on kun ei ehi tehä edes simaa?
    Vadelmasima kuulostaa kyllä ihanuudelta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiiä. Mutta tiedän mistä puhut...
      Mä oon toisinaan hädissäni tehnyt simat siitä valmisuuttesta, jos täs ny moisen kehtaa tunnustaa.

      Poista
  3. Kokeilin viime vuonna ja hyvää tuli, vadelma maistuu selvästi. Ja tavattoman kauniin väristä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja oikeesti. Suurin vaiva on pullottamisessa. Eli helppoa.

      Poista
  4. Täälläkään ei juoda pissan väristä simaa tänä vuonna! Nyt löytyy niin punasta että vihreää :)

    VastaaPoista
  5. Mahtava idea, pinkkiä simaa! Mä en ole koskaan tehnyt simaa ns. aikuisiällä, kotona mutsin kanssa kyllä.

    VastaaPoista
  6. No nyt sai perinnesima kovan haastajan. Kertakaikkiaan. Fariinisokeriakin olis, mutta tuorehiiva puuttuu ja kohta on jo kiirus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sieltä mistä sä ja mä ollahan kotoosin hiivat tilathan vaikka taksilla...

      Poista
    2. :) käytiin pikkumiehen kanssa fillaroimassa lähikaupalle - tai HÄN fillaroi (lue: äitee ja isä työntää siitä pikkufillarin kepistä ja mies jarruttaa!) mutta nyt meni inkivääriseksi meidän simat - V ei halunnut vattuja. Eikä punaherukoitakaan kun kysyin.

      Poista
  7. Tein tätä viime kesänä sinun innoittamana ystäväni tytön rippijuhliin, ei jäänyt pisaraakaan kotiinviemisiksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä. Moon kans luvannut laittaa kummitytön rippijuhlat... ne on kyllä heinäkuun alus. Ei taira olla enää pakkasessa vadelmia tai uusia torilla...

      Poista
  8. Oih... onpa värikästä simaa ;) Enää ei taida ehtiä, mutta ensi vuodeksi ohje talteen!
    Pakko myöntää.. eilen paikallinen koti- ja maatalousnaisten porukka myi simaa ja munkkeja... kävin siellä ostoksilla :)
    Iloista vappua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sehän on kuin puoliksi itte tehtyä jos kotitalousnaisilta hakoo!

      Poista