About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

tiistai 11. helmikuuta 2020

KALAKEITTORESEPTIT
Oon minä ehkä vähän hämmentynyt. Tänään on kansallinen kalakeittopäivä, minkä kunniaksi ajattelin kerätä tänne parhaat kalakeittoreseptini.

No minä löysin niitä tasan 6. Kaikki nämä vuodet, kuukaudet ja postaukset ja vain 6 kalakeittoa. Tyyppihavahtuminen oikeen siihen, että ne ihan normaalit arkiruuat jäävät usein postaamatta. Vielä kun meidän lapsetkin ovat yleensä kalakeitolle suopeita. Asia on korjattava, ehkä joku joskus etsii aivan sitä peruskalakeittoa, sitä pakasteseitistä tehtyä. Ihanaa ruisleivän kanssa. Tai peruslohikeitto, kirkas tahi kermainen, tai se Kainuun lohikeitto, jota käyn aina syömässä Musiikkiopiston lounaalla. Tai Seljanka ja kaikki aasialaiset viritykset. Mihin ihmeeseen olen kalakeittoni kadottanut?

Tuossa yläkuvassa on hyvinkin peruskalakeiton näköinen kuva. Se on kuitenkin madekeitto, joka on juuri nyt sesongin herkkua, hyvin makuisa kala.

Madekeitosta löytyy myös fiinimpi versio. Aurajuustossa on sen salaisuus. Se sopii uskomattoman ihanasti kalakeittoon.


Rikas, rakas lohikeitto on oikein luksus versio lohikeitosta, siinä on mukana leipäjuustoa ja ai että se on hyvää. 


Unohtunut lohikeitto

Unohtunut lohikeitto on taas tyypillistä mua, unohdin kirjoittaa reseptin heti ylös ja sitten en enää muistanutkaan. "Ohjeessa" kuitenkin kerrotaan mitä siihen tulee, joten pääset soveltamaan oman version. 


Eikä tämä olisi mun blogini, ellei siellä olisi ollut testattavana vähän kansainvälisempääkin keittoa.  Klassikothan täytyy olla hallussa.

Bouillabaisse ja rouille 


Ranskaa vielä vähän etelämmäksi mentäessä siirrytään Kataloniaan, äyriäiset ovat tässäkin keitossa vahvasti mukana. Oletteko muuten koskaan syöneet kreikkalaista kalakeittoa? No en minäkään. Täytyypä tutkia...

Zarzuela eli katalonialainen kala-äyriäissoppa


Tiistai on huono päivä logistisesti ruuanlaitolle kun  lasten harjoitukset  alkavat jo  16.30 ja 16.45. Omat työt loppuvat16:00. Eli kotona en tänään kalakeittoa lupaa koska en ole ollut taaskaan kaukaa viisas. Vaikka nopea ruokahan se useimmiten on, kalakeitto.

Mutta hetimmiten kun kerkiän kokeilen Merituulen  savusärkisoppaa, siinä oli niin houkuttelevan näköisesti myös (uudet) perunat. Sillä- arvatkaapa mitä- nyt on myös kansallinen perunaviikko!

3 kommenttia:

  1. Ei minullakaan ole kuin 7 kalakeittoa blogissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en kyllä ole vuosien saatossa keittänyt mitenkään lukemattomia kalakeittoja, mutta luulen kuitenkin, että enemmän kuin seitsemän. :D

      Poista