About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

maanantai 29. lokakuuta 2018

ISÄNPÄIVÄN AAMIAISHERKKULEIPÄ

Kaupallinen yhteistyö Flora


Pakko jakaa herkku, jota valmistin eka kertaa viime vuonna isänpäivän aamiaispöytään. Ja jota muuten valmistetaan tänä vuonna taas, taisi tulla kertaheitolla isänpäiväperinne meidän perheeseen.  Idean viime vuonna nappasin Campasimpukka-blogista, joka oli saanut idean ketjuravintolan aamiaismuffinista. 
Koska kotona kaikki on kaksin verroin parempaa ja mausteena on myös ripaus rakkautta, on näiden täytettyjen englantilaisten aamiaismuffinien esikuva McMuffinit kyllä kalpea aavistus tästä versiosta.

Isänpäivä on kohta, tässä siis mainio idea aamiaispöytään isille ja papoille. Ja ihan vaikka wanna-be-iseillekin. Koska postaus on sopivasti osa Floran kanssa toteutettua kaupallista yhteistyötä, pääsette tekin kerrankin nauttimaan reseptistä jo mukavasti ennen isänpäivää. Voitte siis laittaa ruksin kohtaan - isänpäiväaamiaisen menun suunnittelu!


Vaikeita nämä eivät ole, mutta vaativat pikkariikkisen vaivannäköä, siksi spessuaamiainen, kuten isänpäivä, sopii näille mainiosti. Tuoreet muffinit ovat parhaimmillaan ihan tuoreeltaan, mutta voit helpottaa aamutouhuja valmistamalla nämä jo etukäteen pakkaseen ja tuoreuttamalla sitten halkaistuna pannulla tai paahtimessa. 


Tuoreen, rapeakuorisen mutta sisältä höttöisen muffinin maun kruunaan paistettu muna, pekoni ja siivu cheddar-sulatejuustoa. Maistuu koko perheelle ja näppäriä apusormia kykyjen mukaan tarvitaan kananmunan ja pekonin paistosta aina muffinien kokoamiseen. Munista saa kauneimmat paistamalla ne öljytyn pyöreän muotin avulla täsmällisen muotoisiksi Ja muotin voi askarrella vaikka ananaspurkista irrottamalla sekä kannen, että pohjan. Myös pyöreä pekoni sopii teemaan.


Käytin tässä taikinassa juoksevaa Flora Culinesse kasviöljyvalmistetta, koska se on superkätevä ja hyvän makuinen. Lisäksi isä saa siitä kovien rasvojen sijaan niitä pehmeitä. Isänpäivänä kaiken on oltava kovin suloista ja pehmoista ja sydäntäkin hemmottelevaa. Meidän perheessä on nimittäin iskän sydäninfarktikin koettu.

Toinen Flora tuote, josta erityisesti tykkään on tuo toinen juokseva valmiste Kokin salaisuus, joka on yhdistelmä voita ja öljyä. Sen paistolämpötila on erittäin korkea, se ei pala kuten voi eikä roisku räisky läheskään öljyn tapaan. Tykkään käyttää sitä varsinkin aina lättyjen paistossa. Pullosta on kätevä pursauttaa pannulle lättyjen kaipaama rasva, myös retkiolosuhteissa, eikä mausta tarvitse tinkiä. Uusi pullo täytyy ostaa jääkaappiin aina edellisen huvettua.


ISÄNPÄIVÄN PARHAAT AAMIAISMUFFINIT

10 kpl
muffinit
2,5 dl kädenlämpöistä maitoa
1 1/2 tl kuivahiivaa
2 tl hunajaa
1muna
2 rkl Flora Culinesse juoksevaa kasviöljyvalmistetta
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja

Paistamiseen Farina riisijauhoa.

täyte
10 siivua paistettua pekonia
10 paistettua kananmunaa
10 cheddarsulatejuustoviipaletta

Lisää maitoon kaikkia aineet ja anna yleiskoneen vaivata ne pehmeäksi taikinaksi n. 5 min. Peittele ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinasta ilma pois ja rullaa se pötköksi jonka jaat 10 osaan. Leivo palat palloiksi ja paina ne litteiksi. Anna kohot 20 min. liinan alla.

Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä, ripottele sille riisijauhot ja paista muffineihin molemmin puolin kauniin ruskea pinta. Siirrä ne sitten uunipellille ja paistata kypsiksi 175 asteen uunissa n. 10 min.

Kokoa isän herkkumuffinit laittamalla halkaistun muffinin väliin juusto, pekoni ja paistettu kananmuna.






Lisävinkit: Isä saattaa tietysti popsia näitä vaikka kaksi, koska ovat niin herkkuja. mutta suosittelen nauttimaan näitä myös hillon kera aamiaisen makeammalla osastolla. Tai nutellalla!



Ja sen suolaisen muffinin sisälle sopii mahtavasti muuten tujaus mätitahnaa tai srirachalla maustettua majoneesia.

Tykkäiskö teidän isä?



Kaupallinen yhteistyö Flora 

5 kommenttia:

  1. No nyt menee testiin, näitä söin aika kasan au pair-vuonna aika kauan aikaa sitten ja tykkäsin kovasti, vaan en ole koskaan tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sanoista toteutukseen!Oikein nostalgia-kokkaus sulle sitten!

      Poista
  2. Nyt on komiaa Nanna! Aivan huippuleivät <3

    VastaaPoista