Kaupallinen yhteistyö K-Ruoka
Meidän perheen kasiluokkalainen on löytänyt pikanuudelit. Olen aina aivan jes,jes! ja peukalot pystyssä, kun näen hänen innostuvan uudesta ruokalajista. Muistan vieläkin sen päivän kun Urho 10-vuotiaana hyväksyi pizzan ruokavalioonsa. Yleensä kai nuorten pizzan syöntiä joutuu ennemmin rajoittaa, meillä olin onnellinen kun ruokarepertuaariin tuli lisää uusia makuja, niitä kun on ollut haastavaa saada edes kokeilemaan. Ja meillä on kyllä aina kokattu erilaista ruokaa laidasta laitaan, ehkä uskottekin sen.
Onneksi kaverien suositukset rohkaisevat teiniäkin ja vaikka en nyt itse noita ”lisää kuuma vesi” – pikanuudelipusseja pidäkään eineksistä parhaimpana, olen onnellinen, että niiden ansiosta meillä innostuttiin myös muista nuudelikulhoista ja – wokeista.
Koska ne jos mikään ovat kyllä niitä aitoja arjen pelastajia. Valmistuvat nopeasti ja wokkiin/keittoon/kulhoon voi upottaa lähes mitä tahansa kaapista löytyy, vihanneksia ja proteiinia. Lopputulema on kotona rakkaudella tehtyä ruokaa. Samaan pakettiin täytyy napata myös valmiskastikkeet, joita hyödyntämällä ruuanlaitto helpottuu entisestään. Maustekastikehyllyn kirjoa katsellessa menee helposti sormi suuhun, tätä helpottaa se, että Pirkka-tuoteperheestä löytyy nykyään monenlaista aasialaiseen kokkaukseen ja nuudeleiden kanssa inspiroidun eritoten Pirkka teriyaki- ja hoisinkastikkeista. Nekin ansaitsevat jes jes!-huudot peukkuineen.
Tämän kertainen supernopea nuudeliruoka on saanut inspiraatiota Pekingin nuudeleista. Niissä nuudelit nautitaan maustetun lihakastikkeen kanssa ja tarjoillaan porkkana- ja kurkkusuikaleiden kera, jotka tuovat nuudelien ja lihan vastapainoksi ihanaa raikkautta ja rouskua annokseen. Jos teiltä löytyy julienneleikkuri, suikaleet saa sillä nopeasti, sen puutteessa homma hoituu vaikka karkealla raastimella.
Nuudelit Pekingin tapaan
4:lle
350 g Pirkka munanuudeleita
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl öljyä
400 g sika-nautajauhelihaa
1 dl Pirkka teriyakikastiketta
2 porkkanaa
½ kurkku
3 kevätsipulia
4:lle
350 g Pirkka munanuudeleita
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl öljyä
400 g sika-nautajauhelihaa
1 dl Pirkka teriyakikastiketta
2 porkkanaa
½ kurkku
3 kevätsipulia
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Vinkki: Lisää pinnalle Pirkka srirachakastiketta tuomaan annokseen tulisuutta.
Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja lisää joukkoon seesamiöljy. Pidä lämpiminä.
Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää lopuksi maustekastike ja kuumenna. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan mustapippuria, soijaa tai lisää kastiketta.
Kuori porkkanat ja leikkaa ne pitkiksi ohuiksi suikaleiksi julienne-raastimella. Leikkaa kurkusta samanlaisia pitkiä soiroja kuin porkkanasta. Suikaloi kevätsipuli.
Kokoa annos kulhoon nuudeleista ja jauhelihasta. Voit myös halutessasi pyöräyttää nuudelit sekaisin jauhelihan kanssa pannulla, jolloin ne kuumenevat samalla. Laita annoksen pinnalle porkkanaa, kurkkua ja viimeistele kevätsipulilla.
Sanoisin, että vartissa pöytään!
Kaupallinen yhteistyö K-ruoka
Vinkki: Lisää pinnalle Pirkka srirachakastiketta tuomaan annokseen tulisuutta.
Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja lisää joukkoon seesamiöljy. Pidä lämpiminä.
Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää lopuksi maustekastike ja kuumenna. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan mustapippuria, soijaa tai lisää kastiketta.
Kuori porkkanat ja leikkaa ne pitkiksi ohuiksi suikaleiksi julienne-raastimella. Leikkaa kurkusta samanlaisia pitkiä soiroja kuin porkkanasta. Suikaloi kevätsipuli.
Kokoa annos kulhoon nuudeleista ja jauhelihasta. Voit myös halutessasi pyöräyttää nuudelit sekaisin jauhelihan kanssa pannulla, jolloin ne kuumenevat samalla. Laita annoksen pinnalle porkkanaa, kurkkua ja viimeistele kevätsipulilla.
Sanoisin, että vartissa pöytään!
Kaupallinen yhteistyö K-ruoka