About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 21. joulukuuta 2017

JOULUINEN RUOKATORSTAI


Vielä ennätti muutama jouluinen resepti tänään ilmestyviin Lännen Median sanomalehtiin. 

Hain inspiraatiota vähän muilta mailta, sillä lailla, että ruuat helposti sujahtavat myös omien jouluruokiemme joukkoon.

Meksikolainen joulusalaatti on just tälläinen ja oma suosikkini. Sitä tarjoiltiin  myös syntymäpäivilläni tämä vuonna ja se on ihanan makean rouskuva.Ruusukaali ja granaatinomena ovat molemmat hyviä juuri nyt.  Oiva lisuke myös joulun ajan pöytään ja muulloinkin. Pekonilla, tietenkin.Porkkanalaatikko kallistuu idän suuntaan kun puuro korvataan mantelijauheella ja mausteeksi pukataan lusikallinen tahinia. Ei huono muutos, mutta taatusti erilainen kuin perinteinen.Ja se suuri lihaisen pöydän VAIHTOEHTO. Kalkkuna. Hedelmäinen aprikoosikastike ja pähkinäinen täyte.

Lpuksi vielä perinteinen Melanderin puuro. Itselle aivan uusi makoisa tuttavuus. Maistuu kyllä läpi vuoden. Eikä pala pohjaan. Ainakaan kovin helposti.


Reseptit löutyvät 21.12.2017 Lännen Median tuottamilta ruokasivuilta: Aamulehti,Satakunnan KansaLapin KansaKainuun Sanomat ja Pohjolan SanomatIlkka ja Pohjalainen sekä Turun SanomatKalevaKeskipohjanmaaHämeen Sanomat ja Forssan Lehti.

4 kommenttia:

 1. NO NYT!
  Ruusukaali-granaattiomenapaistos on meidänkin joulupöydässä. Ilman pekonia tosin.

  Hyvää joulua, Nanna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää joulua kokkipottilaan, Hannele ystäväiseni...

   Poista
 2. Ihana tää sinun blogi!!

  Lokakuusta alkaen olen noudattanut semivege linjaa ja täältäkin löytyy vaikka mitä siihenkin sopivaa. Joulu herkkuja unohtamatta!

  Rauhallista Joulua ja Uutta Vuotta <3

  marjaanablog.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Ihania herkkuja:) Oikein hyvää Joulun aikaa Nanna:)

  VastaaPoista