About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

maanantai 23. tammikuuta 2017

VIIKKOMENU 4


Näyttääpä herkulta tämän viikon viikkomenu! Onkohan se tuo mustikkapiirakka? Vai vaan ihanat makumuistot jokaisesta näistä aterioista. Spessu viikko!Alkaa olla madekeiton aika. Kalatiskillähän nuo yrmyt kurkistelevat ja  kaikkein onnekkaimpien verkoissa. On se myönnettävä, madekeitossa on oma, erityisen hyvä makunsa.
Myös radicchiota, eli punasikuria saa tällä hetkellä kaupoista, ainakin meidän Cittariin niitä ilmestyi heti kun kyselin niiden perään. Radicchio on kirpeä kaveri vaikkapa salaattiin ja risotossa se taipuu lempeämmäksi. Kokeile tätä perinteistä italialaista risottoa. Risoton kanssa kun ei voi mennä vikaan.
Tämän reseptin hain kesän grilliruuista. Mikään ei kuitenkaan estä paistamasta bulgogia pannulla, ja ruoka valmistuu nopeasti, kunhan etukäteen marinoit lihan.Tämän viikon listalla näkyy olevan vähemmän kasvisruokaa, mutta juustotäytteiset tortellinit puutarhurinkastikkeella saa edustaa tätä. Pikaista ruokaa, varsinkin kun tarkoitus on napata tortellinit mukaan kaupasta. PERJANTAI: KUUBALAINEN POSSU JA ARROZ CONGRI

Niinkin kaukaa, kuin viime viikolta, vinkkaan vielä tämän helpon kuubalaisen possun ja riisin ohjeen. Riisistä voi helposti jättää pekonin pois ja silloin se toimii kasvisruokana. Kuubassa tätä syödään sekä lisukkeena, että pääruokana. Huomaatteko, omatunto alkoi kolkuttaa... Kuubalainen possu maustaa  helposti ihanan uuden makuisen liharuuoan. Ainakin kaikki sitruksen ystävät peukuttaa!LAUANTAI: 3 JUUSTON POROKEITTO

Silloin, kun en vielä pitänyt ruokablogia, minulla oli muutama ruoka, joiden takia aloitin oikeasti bloggaamisen. Tämä keitto on yksi niistä. Reseptin on olen saanut ystävältäni Virpiltä versioita keitosta löytyy netistä eri nimien alla. Keitto ei ole ehkä kevyimmästä päästä, mutta juuri siksi huikeaa talviruokaa. Olen tätä tarjonnut monesti myös pienissä pidoissa ja ulkomaisillekin vieraille. Monikaan ei ole jättänyt santsikierrosta väliin!


SUNNUNTAI: KUKKOA VIINISSÄ

Kukkoa viinissä on klassikko. Joskus sitä unohtaa, että klassikot ovat klassikoita juuri siksi, että miljoonat (tässä tapauksessa) ovat ihastuneet, makuun, tuoksuun ja rakenteeseen ja johonkin siinä pyhässä kolminaisuudessa, joka tekee ruuasta ainutlaatuisen. Klassikon. Älä unohda kukkoa viinissä.


VIIKONXTRA: AVOKADOSUKLAALEVITE

Varsin lihaisaa viikkoa kevennetään avokadosuklaalevitteellä, jonka voi sipaista leivälle myös kauden hedelmien kera. Sitäpaitsi tämä kuva piristää kenen tahansa päivää.


VIIKON LEIVONTA: MUSTIKKAPIIRAKKA

Pata porisee julkaisi instassa hiljattain kuvan pullataikinaan leivotusta mustikkapiirakasta. Sain oikein ahaa-elämyksen. Miksi ihmeessä en koskaan ilahduta itseäni läheisiäni mustikkapiirakalla keskellä talvea? Siellähän ne mustikat ovat pakkasessa. Ja ihan yhtä hyviä tulee kuin tuoreistakin. Oikeasti pitäisi koko ajan leipoa jonkinlaista mustikkapiirakkaa. Ja varsinkin pullapohjaista, sillä sehän on parasta!

Mustikanmakuista talviviikkoa! (...juuri nyt sataa vettä...)

2 kommenttia:

  1. Voi herrnaduudeli sentään mikä viikko. Bulgogia, kuubalaista possua ja mustikkapiirakakkaa tänne ja heti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on kyllä sattunut lempparit samalle viikolle!

      Poista