Pages

maanantai 30. tammikuuta 2017

VIIKKOMENU 5



Tammikuu kierähtää helmikuun puolelle ja  valo, tuo ruokabloggaajan paras kaveri pysyy mukana päivittäin kaemmin ja kauemmin. Ei kohta enää mitään hätää.

Ja kun on tarjolla hyvää ruokaa, ei silloinkaan yhtään mitään hätää.




Korealainen soppa syntyy tässä Eila-kotijuustosta, mutta se onnistuu hyvin ja alkuperäisen mukaan myös tofusta. 



Chorizo-tomaattikastike on kyllä ihana arjen ruokapelastaja. Tässä reseptissä tehtiin pastakin itse, mutta älä kaihda kuivapastankaan käyttöä!



Okonomyaki on oikein vekkuli ruoka. Hyvänmakuinen, erilainen, kasvis, helppo. Tartteeko muita syitä?




Välillä kannattaa hyödyntää jotain oikotietä. Tässä reseptissä se on Abban ateriakastike kalalle. Vähän uusavuttomammallekkin.


PERJANTAI: AASIALAINEN NYHTÖPOSSU

Nyhtöpossu menee arkena myös, koska sen voi hauduttaa yön yli uunissa. Torstaina vaan uuniin nukkumaan mennessä  ja valmista raaka-ainetta riittää moneen ruokaan seuraavina päivinä. Sitäpaitsi perjantai mitään arkea enää oo...


LAUANTAI: AASIALAINEN NUUDELISALAATTI

Tee iso kulho ja elä tällä koko viikonloppu. Viereen voi laittaa nyhtöpossua, lihapullia, nyhtökauraa, härkistä. Tai sitten vaan tätä.



SUNNUNTAI: MAITOKANA

Maito ja sitruuna tekee jonkun kummallisen taian uunissa. Kannattaa kokeilla.


VIIKON XTRA: GRATINOIDUT SIMPUKAT

Helppoa alkuun tai naposteluun. Superherkkua!



Kauneimpia leipomiani kakkuja koskaan. Vieläkin oon sitä mieltä!


Inspiraatioita viikon jokaiselle ruokahetkelle. Nauttikaa!

8 kommenttia:

  1. Toi kana ja maitohomma iskeyty mun tajuntaan ku oon sitä possua maidossa laittanu ja sekin on hyvää. Tarttis varmaan kokeella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...ja näin sanoen jheillä jo samaisen päivän ilta-aterialla maisteltiin sitruunan sakeuttamaa lientä kanana kanssa...

      Muistelisin, että kokit ja potit- blogista löytyy kanssa samaan systeemiin perustuva resepti.

      Poista
    2. ei ehkä tänään, mutta toisena päivänä. Mä keitin eilen kielen, tänään syödään sitä.

      Poista
  2. Oi, Ihana tuo kakku! Reseptiä oisin katsellut, mutta mulla ei auennut tuo linkki..?

    VastaaPoista
  3. Ai vitsit, tästä jutusta tuli hyvä mieli! Ei pelkästään ruoista, jotka oli nekin kyllä kaikki täysiä kymppejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos Terttu!

      Ja kaikille tidoksi, että jos haluatte tekstin hyväilevän teitä, käykää Tertun blogissa. Kirjoittaja nro 1!

      Poista