Pages

maanantai 31. elokuuta 2015

Kauhajoen ruokamessujen reseptikilpailun tulokset ja ARVONTA

Kuva Mirja Koivisto

Minulla on ollut kesän aikana ilo ja kunnia kuulua raatiin, joka valitsi 5 finalistia ja lopulta voittajan  Kauhajoen Ruokamessujen 25 juhlavuoden kunniaksi. Olin ammattitaitoisessa seurassa Keittiömestarit Ulla Liukkosen ja Raymond Wesanderin sekä pitopalveluyrittäjä Minna Lakson kanssa.Asiantuntevan lisäksi myös huumorintajuisessa ja välittömässä porukassa. Ei tarvinnut jännittää.

Valitsimme ensin reseptien perusteella 5 finalistia, jotka olivat:

Merja Nissinen / Lämmin vuohenjuustoleipä tomaattimarmeladin kera
Kaija Nieminen / Tyrni-jääkellarinsiika
Kaija Nieminen / Kyssäkaali-retiisicoleslaw
Mimmi Karoliina / Ohra-kalkkunasalaatti tyrnivinegretillä
Sari Nieminen / Raparperilohi

Minna valmisti kaikki annokset maistelutilaisuutta varten, jossa yksissä tuumin (Ulla etänä) puntaroitiin ja pähkäiltiin ja lopulta tultiin myös hyvin yksimieliseen lopputulokseen.

onkohan tässä meneillään puntarointi vai pähkäily? Kuva Mirja Koivisto

Tarkoitus oli siis löytää uusia lähiruoka-reseptejä pitopöytään. Yritinkin miettiä, mitkä reseptit olisivat helposti toteutettavissa noutopöytäruokailussa. Parannusehdotuksia mietimme myös. Esim. koimme että aivan upean makuinen vuohenjuustoleipä kanelisella tomaattimarmeladilla oli sellaisenaan huonosti toteutettavissa noutopöytään ja edusti pikemminkin kaunista a la carte annosta. Minna kaavailikin valmistavansa siitä pitopöytään leipävuokatyyppisen ratkaisun. Paljon odotin myös kyssäkaali-slawlta, kyssäkaali kun on turhan vähän käytetty juures, mutta sitten maussa jäätiin kuitenkin odottamaan ihan sitä viimeistä pontta, vähän jotakin happoa tai piparjuurta, oli tuomiomme.


Kuva Mirja Koivisto

Finalistiresepteistä erottui selkeäksi voittajaksi tyrni-jääkellarinsiika, johon ihastuimme kaikki. Tuomaristoamme lainaten: " Hienovarainen, maut tukevat toisiaan. Kaunis annos. Maut kohdillaan, niin kala kuin tyrni tulevat vivahteikkaasti esiin. Kotimainen järvikala sulautuu hyvin tyrnin kanssa juhlavaksi tarjottavaksi."

Reseptikilpailun voittaja

TYRNI-JÄÄKELLARINSIIKA
Kaija Nieminen

1 kg siikafileetä
1,8 l vettä
2 dl kylmää sokeritonta tyrnimehua
(Kukkasmäen Marjatila)
1,75 -2 dl merisuolaa
1 dl hienoa sokeria
2 tl kokonaisia rose-pippureita

Sekoita vesi, suola, sokeri ja pippurit kattilassa.
Kiehauta liemi ja jäähdytä liemi aivan kylmäksi. Lisää joukkoon tyrnimehu.
Laita siikafileet laakeaan, reunalliseen astiaan ja kaada päälle suola-tyrniliemi.
Pidä kaloja liemessä ja jääkaapissa 5 tuntia. Valuta fileet ja kuivaa ne talouspaperilla. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi nahkaa myötäillen.
Koristele tuoreella tillillä tai ruohosipulilla.
Tarjoa kalan kanssa ruisleipää.
Sopii alkuruoaksi.


Onnea Kaija Nieminen ja kiitos upeasta reseptistä, joka saa palkinnoksi lähiruokatuotepaketin ja 500€. Finalistien annokset löytyvät ruokamessujen aikana myös pitopöydästä, jonne mustana hevosena nostimme finalistien ulkopuolelta vielä tomaatti-vuohenjuustomurekkeen. Messulavalla Ulla ja Raymond kokkailevat myös mm. finalistien annoksia ja ne löytyvät tulostettaviksi myös ruokamessujen sivuilta.


Kuva Mirja Koivisto

Messulippuarvonta 
Tervetuloa nauttimaan Kauhajoen ruokamessujen upeasta tunnelmasta Hämes-Havusen maalaismiljöössä ensi viikonloppuna 4-6.9. Arvon myös 2 kpl 2 lipun paketteja messuille. Jätä kommentti, jos sinulla on mahdollisuus päästä paikan päälle. Arvon liput torstaina 3.9 kello12.

Arvottu Random Orgilla klo 12 2 hengen lippupakettien voittajiksi kommentit numero 9 ja 7, eka varasija 13. Eli Onnea HM ja Heli K. Laittakaa emailinä nimenne nannablogi(at)yahoo.com niin pääportilla odottaa liput nimellänne. Ellen saa yhteyttä tänään torstaina kello 18 mennessä jatkan arpomista.

14 kommenttia:

  1. Paikalle tulossa, lippuja vailla

    VastaaPoista
  2. Tässähän olisi loistava syy ensimmäsitä kertaa lähteä ruokamessuille paikanpäälle :)

    VastaaPoista
  3. Vietämme häitämme elokuussa 2016 ja olisi mielenkiintoista päästä messuille ja saada sieltä ideoita häätarjoiluun :)

    VastaaPoista
  4. tottakai paikalle lippupaketin haluan saada

    VastaaPoista
  5. Papan kanssa aiomme tulla, mutta lippuja ei vielä ole, joten arvontaan minunkin nimi

    VastaaPoista
  6. Ruokamessut Hämes-Havusen upeassa talonpoikaisympäristössä on näkemisen arvoinen, kymmenet vuodet siellä käyneellekin aina löytyy uutta. Ruokakulttuuri on muuttunut vuosien varrella, messuilta löytyy viimeisimmät "vinkaukset". Joka tapauksessa tuonne on mentävä-taaskin. Lippuja ei ole vielä hankittu, voitto olis hieno juttu.

    VastaaPoista
  7. Mäkin haluaisin :)
    Heli K

    VastaaPoista
  8. Herkullisen kuuloinen tuo vuohenjuustoleipä! Osallistun arvontaan =)

    VastaaPoista
  9. Tykkään messuista ja tietysti ruoasta ;) Ehdottomasti mukana arvonnassa !

    VastaaPoista
  10. Sattuimalta eksyin blogiin. Liput tulisivat varmasti käyttöön ensi vkl. Hkistä saakka Kauhajoelle tuttuja tapaamaan ja messuilemaan
    murumia

    VastaaPoista
  11. Toivottovasti arpa suosii. Ollaan käyty vuosia ruokamessuillanyt 80vuotiaan äidinja siskon kans. Ja taas mennään...

    VastaaPoista
  12. Messuilemaan ehdottomasti. Lippuja kaipaillaan. Arvonnassa mukana. Jaana naapurivaltaukselta ☺

    VastaaPoista
  13. Messuille menossa joten mukana arvonnassa :)

    VastaaPoista
  14. Osallistuisin lippuarvontaan Leena Kanto

    VastaaPoista