Olen nyt vähän myöhässä tämän jutun kanssa, sillä nämä ilmestyivät jo viime torstain lehdissä (perjantaina I-P), mutta laitan tähän nopeasti inspiraatioksi kuitenkin vielä, niin herkkuja olivat.
Grillikanaa kannattaa, varsinkin jos osuu vielä tarjous kohdalle, ostaa heti muutama ja repiä lihat irti ja pakastaa tähteet sopivan kokoisiin pusseihin. Niistä saa näpäkästi aineksia arkiruokiin. Tässä mun suosikkeja:
Kanaa, tuoregnoccccheja, parsakaalta, juustoa ja kermaa.
Paistettu riisi. Nämä ainekset voi kaikkikin tulla pakkasesta. Pakastettu tähdekana ja -riisi, herme-maissi- paprika tai muut kasvikset.
Grillikanan rangat ja nahat kun vielä laitat kattilaan keittymään useammaksi tunniksi, niin kyllä on sulla ihan parhaat kanaliemet. Muistan että Jamie Oliver jossain reseptissään vielä murskas sen rangan mässäyttämällä muutaman kerran lihanuijalla, mutta en löydä tämmöistä reseptiä nyt mistään.
Raskas lihanuija on muuten yksi niistä harvoista keittiötarvikkeista, joista olen hankkiutunut eroon, koska olin jostain lukenut, että se rikkoo lihan syyt liian armottomasti. Arvatkaa olenko sen jälkeen miljoona kertaa tarvinnut lihanuijaa?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti