Pages

perjantai 28. tammikuuta 2022

VEGAANINEN JUUSTOFONDUE

 

Kaupallinen yhteistyö Nurishh

Rakastan aitoa sveitsiläistä juustofondueta, kaikkien taiteen sääntöjen mukaan tarjoiltuna. Olen sillä lailla vähän tiukka täti, juustofondueni suhteen, että pata täytyy olla oikeanlainen, juustot juuri tietyt ja dippailuunkin kelpuutan vain leipäkuutiot. Ja kirchiä pitää olla.

Siksi olin itsekin vähän, että mitähän tästä tulee, kun päätin kokeilla juustofondueta täysin kasviperäisestä juustovalmisteesta. Uskaltauduin hommaan, koska tuote oli jo tuttu, edellisestä quesadilla-kokeilusta hyvin sulavaksi havaittu ja myös erittäin maukkaaksi. Ja jos ei mitään uutta koskaan uskalla koittaa, ei mitään uutta koekkaan.

Fonduen äärelle on ihana kokoontua näin keskitalvella ja jos haluat toteuttaa sen kasvispohjaisena, niin tässäpä toimiva resepti!


Siinä sitten innostui pilkkomaan dippailtavaksikin sitä sun tätä, muutakin kuin pelkkää leipää; pikkutomaatteja, rypäleitä,ryöpättyä parsakaalta ja omenaa. Tännehän voisi ajatella myös kukkakaalta, pikkusuolakurkkuja, retiisiä, pikkuisia perunoita...


Juustona toimi siis Nurishhin valmisraaste jonka kombo imitoi mozzarella- ja cheddarraaste sekoitusta. Tiesinkin jo, että makua löytyy, vähän pelkäsin kuinka sulaa, mutta  suli tosi nopeasti ja hyvin.


Kasvispohjainen Fondue

2 valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä
4 dl kuivaa valkoviiniä
3 pss Nurishh Cheddar&Mozzarella Style blend - raastetta
1,5 rkl konjakkia
1,5 rkl maissijauhoja
Mausteeksi mustapippuri, paprika, muskottipähkinä

Dippailuun leipäkuutioita, omenaa, rypäleitä, parsa- ja kukkakaalta, suolakurkkuja, pieniä kypsiä perunoita jne.
Hinkkaa fonduepannun sisäpinta toisella valkosipulinkynnellä.
Kuumenna öljy padassa ja raasta mukaan toinen valkosipulinkynsi.
Lisää valkoviini ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää pussi kerrallaan vegejuustoraastetta ja vispaa kunnes juusto sulaa.
Sekoita maissijauho konjakkiin ( tai Kirch'iin,) ja lisää sekoittaen pataan. Anna kiehua sekoittaen muutama minuutti.
Mausta ja nosta pata fonduetulen päälle pöytään.

Pieni dipattavat suupaloiksi, voit ryöpätä kukka- ja parsakaalin nopeasti.
Muista leikata leipä niin, että jokaisessa palassa on tukevaa kuorta.


2 kommenttia:

  1. Juuston vaihtaminen vuustoksi taitaa olla monellekin meille kova (ehkä jollain aikavälillä arkikäytössä tarpeellinenkin) paikka, onneksi helpottuu kun kehitys kehittyy. Anteeksi, mutta kun mainitsit Kirchin, niin haluaisin kertoa: Liftattiin me kaksi tyttökaveria lukion kesälomalla 80-luvun alussa Keski-Suomesta Nordkappiin. Saksalainen turistibussi otti kyytiin jossain Inarin jälkeen. Istuttiin, bussi jatkoi matkaa, ja iso mies tuli kohdallemme sylissään aivan valtava pyöreä vehnäleipä. Sillä oli läpimittaa ainakin 50 cm. Saatiin siitä viipaleet, ja meille annettiin molemmille sellainen baarikoon Kirsch-pullo käteen. Että kyllä oli hyvä kohtelu suomalaistytöille. (Turistien ikäjakauma oli sellainen, että oli ehkä osalle miehistä Lappi tuttu paikka.) ... En kyllä tiedä, onko tämä laiton kommentti, kun mainitaan se V-aine, poista pois jos tarvii, ja hyvää tulevaa kevättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johan oli eväät! Ihana muisto. Ette tainneet kyllä Kirchiä saada alas, luulen mä!
      Mä olin kerran saksalaises junas mieheni kanssa ehkä -88 ja meillä ei ollu mitään evästä kun luultiin, että on ravintolavaunu, josta saa. Sitten jostain asemalta tuli meidän looshiin nuori mies, nosti laukkunsa hattuhyllylle ja kaivoi sieltä oluttölkin ja napsautti sen auki. Tiedäthän tuon ihanan äänen? en voinu mitää kun multa pääsi spontaani ja kuuluva huokaus... mies kiipes takasin hattuhyllylle ja ojensi meillekin oluet!

      Poista