Pages

sunnuntai 4. syyskuuta 2016

KANANMUNAPÄIVITYS


Mulla on just nyt vähän kiire elämässä. Kiire tarkoittaa ohimenevää blogin laiminlyömistä. Sitä, ettei parhaita tarinoita ehdi jakaa ihan tuoreina. Esimerkiksi meidän kanarouvat. Tai tytöt, niinkuin meillä tykätään näitä kukottomia hupakoita kutsua, olisivat ansainneet postauksen jos toisenkin. 

Ei jutun juttua. Sanotaan nyt kuitenkin, että kyllä ne ovat takapihalla olleet kesäkuun 1. päivästä. Kulta, Elsa II, Hjördis ja Late. Aluksi ei ollut kyllä Latea vaan oli Rambo. Late oli viime vuoden se kesy linssilude, jota ei noudettaessa nukkuvista kanoista löytynyt, mutta kun kuukausi jälkeen saimme viestin, että haluatteko tulla hakemaan, Late on löytynyt, se on juuri hautonut 2 tipua ja yrittää ottaa herodesmaiseen tyyliin kaikki muut tiput hengiltä. Jos meillä olisi rauhallisempaa.

Pakkohan oli Late kotia hakea ja Rampo lähti vaihtoon, se kun oli juuri päättänyt aloittaa hautomisen. Samaa hommaa on kovin sinnikkäästi tehnyt myös kuvassa oleva Kulta.

Sen minä vaan sanon, että kyllä kanan hautomisvietti on mahdoton!


Kiire, se tarkoittaa myös nopeita arkiruokia. Joskus se tarkoittaa myös ei kunnon ruokaa lainkaan...

Näppärä, helppo ja loputtoman muuntautumiskykyinen on tietenkin uunimunakas eli frittata. Se nielaisee syliinsä kyllä niin kasvisten kuin leikkeleiden ja juustojenkin jämät. Kaikki mitä kaapissa löytyy.

Tämän kertainen frittata on kreikkalaishenkinen. Tomaattia, paprikaa, punasipulia ja fetaa. Oi nam sanon minä.

Reseptin tähän frittataani löydät klikkaamalla Apetinan sivulle. Poiketkaahan reseptin perässä. Sieltä löytyy myös monta muuta inspiroivaa reseptiä.

Nautitaan kananmunista, kaupasta tai oman kanan kopista!


Kaupallisessa yhteistyössä Apetina

41 kommenttia:

  1. Munakkaat on kyllä pelastanut monta kiireistä päivää. Ja tosiaan, niihin saa aika kiitettävästi piilotettua kaikenlaista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja myös meidän lapset tykkää. Tai no, aika vähillä täytteillä mennään.

      Poista
  2. Tää sopis kyllä munkin arkeen oikein hyvin!

    VastaaPoista
  3. Harmillista että aiemmin kivan blogin reseptit ovat nykyään lähes kaikki linkin takana, jää lukematta ja ärsyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ärsytystä en toki halua tuottaa! En vain jaksa ymmärtää, onko se suuri vaiva jos resepti on klikkauksen päässä. Sanottakoon, että mulle ei kyllä klikkauksien mukaan makseta, vaikka nämä Apetina reseptit esimerkiksi ovat tosiaan ihan palkallista työtä ja olen ylpeä siitä, että mun reseptit ja kuvat on valittu mukaan kansainväliselle sivustolle.
      En osaa itse suhtautua kaupallisuuteen niin kamalana mörkönä, kun en kuitenkaan muutenkaan missään omavaraistaloudessa (munista huolimatta) elä. Itse selaan ilolla aina kaikki kaupassa jaettavat reseptilehdykkeet ja muut Pirkat ja yhteishyvät.

      Mutta meitä on monenlaisia, ja suotakoon kaikille omat ratkaisunsa.
      Toivottavasti arvostat vaikka sitä, että en ole halunnut sivuilleni mitään vaihtuvia mainosbannereita.

      Surullinen tietysti olen, jos en enää ole kiva. :(

      Poista
  4. Paistetut munat ja munakkaat ovat meidänkin kiireruokaa parhaimmillaan. Niin helposti muunneltavissakin. Ja sitten muutama sana, teidän ihanista rouvista. On ne vaan niin kiehtovia tapauksia. Asumme rivitalossa ja haluaisin niiiin kanarouvia pihallemme, mutta mahdoton ajatus. Punaista tupaakaan ei minulle ole suotu, mutta onneksi voin fiilistellä muiden kotkotuksista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sitä koskaan tiedä, koska unelmat toteutuu, tai elämä heittää uuteen suuntaan. Yhtäkkiä oottekin kanoille sopivan talon omistajia.

      Poista
  5. Antti ei vaan suostu kanoihin tontilla. Olen kysynyt ainaki puoli kertaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun vika, mun vika. Säikähditte niin niitä keväisiä kuoppia meidän pihassa. Kuopan voi aina täyttää mullalla. Teillä olis kyllä perfect kanapiha. Sun pitäis kyllä näköjään ensin itte puhua ittes ympäri....

      Poista
  6. Frittatat ovat suosittuja meilläkin! Sopivat jääkaapintyhjennyksene erinomaisesti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jes juuri näin! Munia pitää AINA olla kotona.

      Poista
    2. Minä olen ehdottanut enemmän kuin puoli kertaa kanoja meidän pihalle, mutta vastaanotto ei oo ollu kovin hyvä. Ja ihan silleen semisti ymmärrän, kun reissuja kuitenkin on niin pian meidän pitäisi ottaa pihanhoitajan lisäksi kananhoitaja. Kalliita munia :D

      Poista
  7. Perinteistä torstai-ruokaa; torstaisin on voimat vähimmillään ja jääkaappi tyhjimmillään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoinen viikkorytmi....mutta olet niin oikeassa!

      Poista
  8. minni / kokeileva keittiöni6. syyskuuta 2016 klo 9.37

    Kanoja! Toi on kyllä lähiruokaa parhaimmillaan kun omien kanojen munista saa tehtyä ruokaa.

    VastaaPoista
  9. Omat luomumunat;ihanaa.Ja Kulta,oikea kaunotar:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maitotytön antama nimi. Tulee ilmeisesti tuosta hyvin selvärajaisesta kultaisesta kauluksesta. ( Tai ruosteenvärisestä, riippuen katsooko väsähtäneen vanhemman vai 5-vuotiaan raikkain silmin!

      Poista
  10. Reseptissä luki:
    0,5 rkl punainen paprika kuutioituna
    0,5 rkl vihreä paprika kuutioituna
    6 rkl munaa
    Nuo vähän epäillen vielä uskoin, että paprikakuutioita puoli ruokalusikallista per väri, mutta 6 rkl munaa on kyllä munaa...
    Olen myös samaa mieltä kuin joku tuossa jo aiemmin, että ennen niin loistava blogi, jota on lukenut enemmän tekstin vuoksi kuin ohjeiden, on muuttunut viittauksiksi milloin Pirkan milloin jonkin muun kaupallisen toimijan sivuille. Ymmärrän kirjoittajaa, joka varmaan mielellään on laajentanut harrastustaan, ja ymmärrän myös kaupallisia toimijoita, jotka varmaan mielihyvin ottavat vastaan tekstejä hyvältä ja asiantuntevalta kirjoittajalta. Mutta lukijalle harmi, koska hyviä blogeja on todella harvassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon. Mistähän nuo ruokalusikalliset ovat sinne eksyneet? Paprikoitakin laitoin ihan reilusti puolet. Laitan korjauspyynnön.

      Ja kiitos palautteestakin. Entinen loistava blogi. Onhan sekin jo jotakin. :(

      Poista
  11. Nämä sun kanat on parasta A-luokkaa, mutta tämä taitaa päteä teirän koko porukkaan. Frittatat on ihania viikonloppu aamiaisiin 3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No A-luokan kriteerien täyttyminen voi olla kyseenalaista monella saralla muiden kuin kanojen osalta. Mutta sen voin sanoa, että äänenkäytössä ja kaikenlaisessa metelöinnissä tämä perhe on kyllä lyömätön. Etten sanoisi A+

      Poista
  12. Meillä harrastetaan munakkaita joka viikko. Mikään ei ole niin helppo, mutta täyttävä ruoka. Frittataakin tein muutama viikko takaperin, täytteenä sieniä, pinaattia ja vuohenjuustoa, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tossa on muuten ihana täytetrio. Todella! Hauskinta näissä onkin, kun eri täytteillä tunnelma vaihtuu täysin.

      Poista
  13. Teillä on haudottu sitten kirjaimellisesti Kultamunia. :)
    Nyt muutes Nannaseni otat Instan stories-osio haltuun, tiedän jo etukäteen, että sun postaukset olisivat timanttia. Tuli mieleen tosta kiireestä, niitä ehkä ehtisi tehdä myös kiireen keskellä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäpä sen sanoit Riikka-kulta. Kultamunia! heh-heh! Täytyy kertoa Maitotytölle.

      Haltuunotot vähän vähissä tällä erää. Missä mua on pidetty? Insta stories...en oo kuullukkaan....

      Poista
  14. Kaikki kanamunaruoat kelpaa kyllä, nam, nam!

    VastaaPoista
  15. Haha, mahtavat nimet teidän tipuilla :D olisi kyllä aika luksusta saada munia omilta kanoilta, en vaan tiedä hyväksyisikö meillä naapurit tai talonyhtiö jos kyhäisin kanalan takapihalle..

    Komppaan muuten Riikkaa noissa Instan Storyissä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muista vain rekisteröityä ensin siipikarjatilalliseksi....

      Poista
  16. Siskolla on kesäkanoja ekaa vuotta (jotka kyllä jäävätkin talveksi, heh), ja olen häneltä saanut noita ihania munia <3 Mitä herkkua!

    -Heidi
    http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  17. Frittatat ja tortillat ja munakkaat pelastavat kyllä todellakin kiireessä, munia pitää aina olla kaapissa, kun ei oo kerran omia kanoja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulutko muuten jengiin jonka munat ovat jääkaapissa vai huoneenlämmössä. Täällä mennään huoneenlämmöllä.

      Poista
  18. Voi vitsi, on varmasti eri hyvä frittata kun sen tekee oman kanan munista! On se kyllä muutenkin sairaan hyvää!

    VastaaPoista
  19. mäkin haluan oman actionhero-kanalegioonan :-)

    äläkä huoli - mahtava blogi sä olet yhä nykyäänkin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla olis varmaan jengissä ainakin MR.T Ja Hulk...kanoja, joilta löytyy munaa!

      Poista
  20. Muna on parhautta. Ei mulla muuta :D

    VastaaPoista