Pages

tiistai 16. syyskuuta 2014

Maksimaalinen nautinto - Mikrosuklaakakku




Nyt korvat hörölle, kynä käteen ja sormi kaiken maailman sivumerkkausohjelmien painikkeille. Seuraa nimittäin upea, superhelppo, ravintolatason jälkiruoka, joka lennättää aterian päätteeksi syöjän 7. taivaaseen, ihan kuten jälkiruuan kuuluukin.
 
Sanoinko jo, että superhelppo?
 
Minä kävin siellä pilvien yläpuolella mökkihämärässä (tästä nyt kunnioitettava lukijani luet rivien välistä anteeksipyynnön kuvalaadusta) Maaningalla, kun ihana Au pair- poikani Jan (joka siis on nykyään kunnianhimoinen kokki Saksassa) loihti eteemme nämä yllätysjälkiruuat. Herkullinen vastapaistettu lämmin suklaakakku, valinnan mukaan joko mango-tai vaniljajäätelön kera. Juntimmat (=lue minä) ottaa tietysti molemmilla.
 
Mainitsinko jo, että älyttömän helppo?



Mikrosuklaakakku
9 annosta

3 munaa
100g sokeria
100g 73% tummaa suklaata
100g voita
50g vehnäjauhoja

Vaahdota munat ja sokeri kevyesti.
Sulata suklaa ja voi ja lisää muna-sokerivaahtoon. (Anna ehkä suklaavoin jäähtyä ihan pikku hetki.)
Sekoita mukaan jauhot.

Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun posliinivuokaan, sellaiseen minikohokas, tai bruleevuokaan, siis korkealaitaiseen mutta pieneen annosvuokaan. Täytä vain 1/3. Pitäisi tulla n. 9kpl

Laita hetkeksi viileään odottamaan.

Päräytä vuoka kerrallaan mikroon, bofortit täysille ja jos sinulla on Pitec Microwelle Sunstar niin se on sitten 55 sekuntia. Ei se sinunkaan mikrosi varmaan paljon tosta heitä. Kakkunen jää tietenkin ihanan fondantmaiseksi sisältä.

Jos olet yhtään niin suloinen kokki kuin Jan (Er ist aber super süß!) niin olet kätkenyt jokaiseen kakkuun valkosuklaasydämen!

Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja laita mukaan jäätelöä, marjat ja hedelmätkin maistuvat, tussaus tomusokeria vielä ja herkku on valmis.







20 kommenttia:

  1. Minähän en suklaasta välitä, mutta tää on vaan NIIN HYVÄÄ!!!! Ja hämmästyttävän helppo siis!
    Joko teitte kotonanne, Nanna?
    *Chefs sista*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heiiiii sista! Miten multa on menny ohi ettet tykkää suklaasta...

      Poista
  2. Apuaaa!! Nyt täytynee hakea mikro takaisin varastosta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän kommenttijakaumien perusteella vois luula ettei kellääm oo mikroa. Kyllä mä käytän päivittäin.

      Poista
  3. Tähän asti olen pärjännyt hyvin ilman mikroa.. nyt ei enää tiedä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kun jostain luopuu...pitää luopua jostain muustakin...

      Poista
  4. Komppaan Jokihakaa, tätä kokeilisin kyllä jos ois mikro!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten te koko maailman amtimikroilijat ootte löytäny tänne mun blogiin!

      Poista
  5. Mitenhän toimisi, jos tekisi yhden ison?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mulla on ollu sellanenkin tupperwaara resepti joka tehtiin pitkään ja kapeaan silikoonivuokaan. VOIi olla että ainalaan iso pyöreä vuoka ei kypsy keskeltä tai paistoaijan löytämisessä on töitä. Mutta jos olet kokeilumielellä.... tupperkakku oli hyvää ro vaan taida olla enää reseptiä...

      Poista
  6. Sulla on kyllä ollut onni aupair-pojan kanssa! Mulla ei ole mikroa eikä tulekaan enään,mutta ihanan herkulliselta näyttää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selvennän vielä että minä olin siis aupair ja hän perheen lapsi. Mutta nyt siis jo aikuinen.

      Poista
  7. Minunkin pitää alkaa opettelemaan tuota meidän mikron käyttöä tai oikeastaan, nyt mies voikin tehdä meille ne jälkkärit :D Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka mun ruokaystävillä harvoilla on mikroa näköjään, niin minä en heti luopuis. Paljon se helpottaa monessa. Onneksi GRWssä Chef Jouni Toivanenkin tunnustautui mikronkäyttäjäksi.

      Poista
  8. Niin, koskakohan olen viimeksi tämän todennut: oispa mikro!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä se saan aina näitä erikoisia reaktioita aikaan... :)

      Poista
  9. Muahhahah, onneksi on mikro! Kävin juuri kaupassa hakemassa suklaata tätä varten..

    VastaaPoista
  10. Siis meillähän ei ole mikroa, perk*e! :D

    -Heidi
    http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

    VastaaPoista