Pages
▼
maanantai 24. helmikuuta 2014
Osso bucco goes Meksiko
Rosmariini kuvassa on pelkkää hämäystä. Sattui olemaan siinä lähettyvillä kuvaustilanteessa.
Pakastintyhjennysoperaatio yhdistettynä viikonlopun leivinuuninlämmityksiin tuotti muhevan padan. Pakkasessa oli superkauniita potkakiekkoja, tummaa tiheäsyistä Highlandin karjan lihaa Jalasjärveltä.
Osso bucco Meksikosta
6:lle
2kg potkakiekkoja (omiani 4kpl)
2 purkkia tomaattimurskaa
2-3 chipottle-chiliä adobekastikkeessa (löytyy marketeista, pieni säilyketölkki)
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1tl suolaa
1 tl savupaprikajauhetta
1tl juustokuminaa eli jeeraa
1tl jauhettua mustapippuria
1 rkl kuivattua oreganoa
vettä
päälle meksikolaishenkinen gremolata:
Puntti korianteria
1 limen mehu
3 valkosipulinkynttä
Yhdistä pieneksi silputut ainekset ja ripottele annosten päälle
Ota potkat huoneenlämpöön viimeistään puolituntia ennen valmistuksen aloittamista.
Yhdistä mausteet seokseksi ja mausta sillä potkat molemmin puolin.
Lado potkat isoon uunipataan, heitä sekaan pilkotut sipulit, valkosipulit ja chilit. Chilin kastikettakin saa mennä. Kaada perään tomaattimurskat ja ehkä purkillinen vettä.
Melkein valmista. Jos ei oteta huomioon 4-5 tunnin odottelua. Tarkkaa valmistusaikaa on mahdoton sanoa, tiedättehän leivinuunit, mutta lihan tulee irrota luusta täydellisen helposti. Puolivälissä paistoa muutin vähän lihojen järjestystä eli alimmaiset pääsivät ylemmäksi ja toisinpäin.
Jos teet tätä sähköuunissa, sanoisin 220 puoltuntia ja sitten 150 asteessa 3-4 tuntia.
Liha tosiaan myöntyy haarukan alle tappelematta ja padassa on mainio tumma molemainen polte. ÄÄk! Olisiko pitänyt laittaa suklaatakin? No, ehkä ensi kerralla.
Se nyt on ainakin varmaa, ettei pata pahastu jos moiskautat lusikallisen ranskankermaa annoksen päälle.
Mulla on nykyään aina vähintään yks purkki ranskankermaa jääkaapissa, kun olen todennut sen niin monikäyttöiseksi. Se sopii ku nenä päähän tämmösten mausteisten lihapatojen kanssa.
VastaaPoistaMun au pair perheen äiti Frau Doctor Ebert jo aikoinaan opetti, että jääkaapissa kuuluu olla aina ranskankermaa. Ja että kunnon lihapadan valmistus aloitetaan kaatamalla puoli pulloa punaviiniä lihojen päälle. Lisäksi opin Carbonaran ja Tiramisun teon. Ja Maultaschenit.
PoistaJuu suklaata.Silloin kun vielä söin lihaa olin Helsingin Arbiksen kurssilla,jossa yhdistyi ruuanlaitto ja espanjankieli.Kun Mexico oli kyseessä teimme kanaa mole-kastikkeella ja suklaatahan siinä oli;D
VastaaPoistaNiin just! Ajatus tuntuu aina yhtä pöyristyttävältä, vaikka hyväähän se on! Vähä kuin naudankieli, ei pidä ajatella liikaa.
PoistaVaikuttaa erittäin hyvältä yhdistelmältä, paljon suosikkiaineksia, pitkätukkaistakin! Meillä on chipotle loppu ;( Millaista tuo adobekastike on, onko se tomaattipohjainen?
VastaaPoistaMä olin ensin, että mitä pitkätukkaista?...;)
PoistaAdobe on ihanan savuista, paahdetuista tommateista, sipulista, valkosipulista ja oreganosta tehty soosi jossa lilluu ihania savuisia chipotle-chilejä (savustettuja jalapenoja?)
Jalasjärven Highland on laatukamaa! mahti ruoka,taas :-)
VastaaPoistaItelläskin oli. Oon kerran kattonu Strömso-jakson missä leivinuunissa tekivät muistaakseni lohta heinien päällä. Siitä asti haaveillu....
VastaaPoistaVau, mahtava sovellus. :) OSso bucco on yksi lemppari ruhonosistani ja mausteet miellyttävät, tämä pistetään korvan taakse. ;)
VastaaPoistaMä kyllä suasittelen mieluummin pataan laittamista....
PoistaNiin tämä sitten inspiroi minutkin tekemään osso buccoa meksikolaisittain: ;)
Poistahttp://ssiiri.wordpress.com/2014/04/02/osso-buccoa-meksikolaisittain-ja-valurautapannun-rasvapoltto/
Oijoijoi, mitä kaunokaisia. Heti tuli mielihalu heittää vielä papuja perään. Ja upottaa haarukka tuohon lihaan. Nanna, sinä olet taituri.
VastaaPoistaTämä muuten niiiiiiin huusi papuja!
PoistaJes, kyllä mä tätä teen. Pavuilla.
VastaaPoistaJuu. Ihan kivistöä!
Poista